Yandex Metrica

Sitede Ara

Son Dakika! İsveç'te cami önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına AK Parti'den tepki: Lanetliyoruz

Son Dakika! İsveç'te cami önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına AK Parti'den tepki: Lanetliyoruz

İsveç'te cami önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına AK Parti'den tepki geldi. Sözcü Ömer Çelik, "İsveç makamlarının Kurban Bayramı günü bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için yapılan başvuruya onay vermesini lanetliyoruz. İsveç Yüksek Mahkemesi'nin nefret suçlarını himaye eden tutumunu şiddetle kınıyoruz." dedi.

Gündem

23.01.2024, 21:05

Daha önce de Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin veren İsveç'te, skandalların ardı arkası kesilmiyor. Bugün bir provokatör bir cami önünde polis gözetiminde Kur'an-ı Kerim yaktı.

Semicenk Semicenk "Tek Başıma" şarkı sözleri! Semicenk yeni şarkısının sözleri Haberi Görüntüle

"ŞİDDETLE KINIYORUZ

Skandalı lanetlediklerini belirten AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İsveç makamlarının Kurban Bayramı günü bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için yapılan başvuruya onay vermesini lanetliyoruz. İsveç Yüksek Mahkemesi'nin nefret suçlarını himaye eden tutumunu şiddetle kınıyoruz. Bu lanetli eylemlere karşı siyasi ve hukuki her zeminde en güçlü şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz…" ifadelerini kullandı.

Anneler Günü'nde başıboş köpek tehlikesi: Çocuğuyla parkta vakit geçiremedi! Anneler Günü'nde başıboş köpek tehlikesi: Çocuğuyla parkta vakit geçiremedi! Haberi Görüntüle

JAMBON KOYUP YAKTI

İsveç'te saat 14.30'da bir kişi caminin önünde üzerine jambon koyduğu Kur'an-ı Kerim'i yaktı. Yaklaşık 200 kişi bu skandal olayı izlerken kalabalıktan bir şahıs, "Kur'an senin elinde değil, kalbimizde" diye bağırdı. Provokatöre taş atmaya çalışan bir kişiye ise polis müdahale etti.

Federal Mogul şirketi kimin? Federal Mogul sahibi kim Türk mü? Federal Mogul şirketi kimin? Federal Mogul sahibi kim Türk mü? Haberi Görüntüle

"İNSANLIK SUÇUDUR"

Skandala tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "İsveç makamlarının Kurban Bayramı günü bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için yapılan başvuruya onay vermesini lanetliyoruz. İsveç Yüksek Mahkemesi'nin nefret suçlarını himaye eden tutumunu şiddetle kınıyoruz. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılmış her saygısızlık insanlık suçudur. Bu lanetli eylemlere karşı siyasi ve hukuki her zeminde en güçlü şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz…" dedi.

FETÖvari kumpasta yeni gelişme: M7 kod adlı gizli tanığın kaçış trafiği belli oldu! FETÖvari kumpasta yeni gelişme: M7 kod adlı gizli tanığın kaçış... Haberi Görüntüle

KAYBEDECEK OLANLAR SESSİZ KALANLAR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

"İsveç’te Bayramın ilk günü kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık eylemi lanetliyorum."

Yılmaz, "Nefret suçlarını ifade özgürlüğü kisvesi altında savunmak, bu suçlara muhatap olanların hakkını çiğnemek ve gerçek anlamda ifade özgürlüğüne de darbe vurmaktır. Kutsal Kitabımız bu alçak eylemlerden dolayı değerinden en küçük bir şey kaybetmez. Kaybedecek olanlar bu provokasyonları yapanlar ve bunlara seyirci kalanlardır." ifadelerini kullandı.

İlkin Aydın ile Barış Alper Yılmaz sevgili mi? İlkin Aydın ile Barış Alper Yılmaz sevgili mi? Haberi Görüntüle

SKANDAL!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Tunç, söz konusu eyleme izin verilmesini "skandal" olarak değerlendirdi.

Din ve vicdan özgürlüğünün en temel insan hakkı olduğunu vurgulayan Tunç, "İnsanların kutsallarına hakaret, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez, hiçbir mahkeme kararı bu hakareti meşrulaştıramaz, bu durum hiçbir demokratik hukuk devletinde korunamaz. Lanetlenmesi gereken bir eyleme müsaade edilmesi özellikle Müslümanlar için içinde bulunduğumuz kutsal bayram günlerinde inancımıza yapılan açık saldırıdır. Özellikle NATO zirvesi öncesinde Türkiye'nin müttefiki olmak isteyen İsveç'in yetkili makamları, özgürlük kisvesi altında ülkesinde birbirini takip eden hukuksuzluklara ve provokasyonlara son vermeli, gerekli tedbirleri almalıdır." dedi.

Alacaklı özel halk otobüsü sahipleri İBB'nin kapısına dayandı: Birikmiş borç 4,5 milyar lira Alacaklı özel halk otobüsü sahipleri İBB'nin kapısına dayandı: Birikmiş borç... Haberi Görüntüle

"AŞAĞILIK BİR EYLEM"

Dışişleri Bakanı Fidan, ''Mübarek Kurban Bayramı’nın ilk gününde kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik İsveç’te yapılan aşağılık eylemi lanetliyorum'' açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ''Mübarek Kurban Bayramı’nın ilk gününde Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik #İsveç’te yapılan aşağılık eylemi lanetliyorum! İslam karşıtı bu eylemlere ifade özgürlüğü bahanesiyle izin verilmesi kabul edilemez. Bu tarz menfur eylemlere göz yummak suça ortak olmaktır'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading