Yandex Metrica

FETÖvari kumpasta yeni gelişme: M7 kod adlı gizli tanığın kaçış trafiği belli oldu!

FETÖvari kumpasta yeni gelişme: M7 kod adlı gizli tanığın kaçış trafiği belli oldu!

Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütü operasyonu sonrası bazı emniyet görevlilerinin AK Parti’ye yönelik 17-25 Aralık benzeri bir kumpas hazırlığında olduğu ortaya çıkmış, iddialar üzerine soruşturma kapsamında ismi geçenler gözaltına alındı.Türkiye'nin gündemine oturan kumpasta yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ayhan Bora Kaplan dosyasında ikinci isim olan Serdar Sertçelik'in yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili yeni bir detaya ulaşıldı. 

Gündem

21.05.2024, 07:07

Ankara Emniyetinin Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yaptığı operasyonun ardından örgütün iki numarası Serdar Sertçelik'in gizli tanık yapıldığı, elektronik kelepçe takılıyken de önce bir restoranda tabancayla vurulduğu sonra da yurt dışına kaçtığı tespit edilmişti. Gizli tanık Serdar Sertçelik yurt dışına nasıl kaçtığı ve kimle irtibatlı olduğu ortaya çıktı. 

Kod adı M7 olan gizli tanık Serdar Sertçelik, bir komiser ve 3 sivil tarafından yurt dışına kaçırıldığı tespit edildi. Önce Ankara'dan İstanbul'a, oradan da Bodrum'a taşındı. Özel tekneyle Kos Ada'sına ulaştırıldı. Çete soruşturmasında M7 kod adlı gizli tanık Serdar Sertçelik’in yurtdışına kaçısı mercek altına alındı. Firarı, komiser Metehan İlkyaz’ın organize ettiği ortaya çıktı.

Bir süredir tedavi görüyordu! Eski bakan hayatını kaybetti Bir süredir tedavi görüyordu! Eski bakan hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

ÖRGÜTÜN İKİNCİ İSMİ: SERDAR SERTÇELİK 

Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün 2 numaralı ismi olarak suçlanan Sertçelik, M7 kodu ile gizli tanık oldu. Suç örgütüyle ilgili birçok bilgi veren Sertçelik, daha sonra elektronik kelepçe takılarak ev hapsi ile serbest kaldı. Sertçelik, elektronik kelepçe takılıyken gittiği çorbacıda vuruldu, tedavisinin ardından tekrar yurt dışına kaçtı.

MSB görüntüleri paylaştı: Çok sayıda terörist öldürüldü MSB görüntüleri paylaştı: Çok sayıda terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

KAÇIŞ PLANINI KOMİSER ORGANİZE ETTİ 

Türkiye, günlerdir Ayhan Bora Kaplan çetesi soruşturmasında kumpas girişimiyle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Yürütülen soruşturma kapsamında komiser Metehan İlkyaz koordinesindeki 3 şüphelinin, Serdar Sertçelik'i Ankara'dan İstanbul'a araçla götürdüğü, buradan da Bodrum üzerinden Yunanistan'ın Kos Adası'na kaçışını organize ettikleri  tespit edildi. 

Ünlü iş adamı fenomenlerin para kasası çıktı! Neslin Güngen'in kasası her yerde aranıyor! Ünlü iş adamı fenomenlerin para kasası çıktı! Neslin Güngen'in kasası... Haberi Görüntüle

KOMİSER KAPLAN'IN AVUKATIYLA GÖRÜŞTÜ 

İddaya göre Komiser İlkyaz, M.M.Ç. ile polis müdürü Murat Çelik'in şoförlüğünü yapan Y.Ö. ve C.Y. Kaplan'ın avukatı ile görüşme gerçekleştirdi. Yemek sonrası masaja giden polislerin yaptığı tüm görüşmeler, MİT ve Emniyet İstihbarat tarafından takip edildi. İlkyaz hakkında soruşturma açıldı. Bu arada Sertçelik 9 Ekim'de M-7 koduyla gizli tanık yapılırken, 9 Kasım'da ise "Ü5W1G8K6L3" koduyla bir gizli tanığın daha ifadesi alındı.

Çeşme'deki orman yangınından kahreden haber! Feci şekilde can verdiler Çeşme'deki orman yangınından kahreden haber! Feci şekilde can verdiler Haberi Görüntüle

"ZORLA GİZLİ TANIK YAPILDIM"

Yedi sayfa ifade vren tanık, Kaplan suç örgütünün eylemlerini anlattı. Sertçelik'in baskı altında zorla ifadesini aldıklarını açıklaması ve ifadeyi aldığı öne sürülen üst düzey emniyetçilerin gözaltına alınmasının ardından Ü5 kodlu gizli tanık da suç Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ne giderek "Zorla gizli tanık yapıldım" diyerek ifadesini geri çekti.

30 yaşından büyüklere öğrenci indirimi kalktı mı? İstanbulkart öğrenci indirimi 30 yaşında öğrenciler için bitti mi? 30 yaşından büyüklere öğrenci indirimi kalktı mı? İstanbulkart öğrenci indirimi... Haberi Görüntüle

EMNİYET MENSUPLARININ İFADELERİ SAVCILIK NEZARETİNDE ALINDI

Daha önce gözaltına alınan polis müdürleri Murat Çelik, Kerem Gökay Öner, Şevket Demircan ile Organize Şubede görevli komiser Ufuk Gültekin'in de aralarında bulunduğu toplam 5 Emniyet mensubu ile Sertçelik'in yurtdışına kaçışında emniyetçilerle birlikte hareket eden 3 sivilin, Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nda savcı nezaretinde ifadelerinin alındığı belirtildi. 

İçişleri Bakanlığı'ndan iki Mülkiye Başmüfettişin de Serdar Sertçelik ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan arasında geçen ses kayıtlarını çözümlediği, bu doğrultuda soruşturmanın sürdüğü belirtiliyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading