Yandex Metrica

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde: Memur ve emekliye yüzde 25 zam

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde: Memur ve emekliye yüzde 25 zam

Son dakika haberleri... "Sözleşmeliye Kadro Şöleni" programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli maaş artış oranının yüzde 25 olarak uygulanacağını açıkladı. Ayrıca 500 bin sözleşmeli personel de kadroya geçti.

Gündem

23.01.2024, 20:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da "Sözleşmeliye Kadro Şöleni" programına katıldı. '2023 memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak?' sorusunun yanıtını Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli maaş artış oranının yüzde 25 olarak uygulanacağını açıkladı. Öte yandan kadroya geçen 500 bin personelin hakları da belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satır başları şu şekilde;  Memur-Sen konfederasyonunun değerli mensupları, hanımefendiler beyefendiler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sözleşmeliye kadro Şöleni programı vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Sizlerin vasıtasıyla 81 vilayetimizde ve yurtdışında görev yapan görev yapan tüm kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum. 2022 yılı tüketici enflasyonunu orta vadeli hedefin bile altında bir gerçekleşmeyle kapattık. Dün 2022 yılına ait ihracat ve dış ticaret rakamlarını milletimizle paylaştık. Toplam 254,2 milyar dolar ile cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat meblağına ulaşmanın gururunu yaşadık. 2023 senesini diğer alanlarla birlikte ölçek büyüttüğümüz bir sıçrama tahtası yapmak istiyoruz. 

Katy Perry'e canlı yayında ne oldu? Katy Perry canlı yayında elbisesi mi koptu? Katy Perry'e canlı yayında ne oldu? Katy Perry canlı yayında... Haberi Görüntüle

''ENFLASYONU ÖNÜMÜZDEKİ YILDAN İTİBAREN ÜLKENİN GÜNDEMİNDEN ÇIKARACAĞIZ''

Aralık ayı tüketici enflasyonu yüzde 1,18 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 64,27 olarak açıklandı. Böylece 2022 yılı tüketici enflasyonunu orta vadeli hedefinin bile altında bir gerçekleşme ile kapattık.Önümüzdeki aylarda enflasyondaki düşüş seyrinin devam edeceğini hep birlikte göreceğiz. Hedefimiz, bu yıl enflasyonun üzerindeki köpüğü tamamen alıp önümüzdeki yıldan itibaren meseleyi ülkemizin gündeminden tümüyle çıkarmaktır. Üretici fiyatları enflasyonunun aralıkta eksi olması hızlı bir toparlanma yaşandığını gösteriyor. Önümüzdeki yıldan itibaren meseleyi ülkemizin gündeminden çıkaracağız.

23 Nisan Bugün Konya'da otobüsler bedava mı? Konya'da tramvay ücretsiz mi? 23 Nisan Bugün Konya'da otobüsler bedava mı? Konya'da tramvay ücretsiz... Haberi Görüntüle

MEMUR VE EMEKLİYE YÜZDE 25 ZAM

Enflasyon oranlarının belli olması memur emekli maaşlarının şekillenmesi anlamına geliyor. Geçen yıl yüzde 87 oranında artış yaptık. Açıklanan 2022 enflasyon oranına göre ocak ayından itibaren geçerli yılın ilk yarısını kapsayan maaş artık oranı yüzde 16,48 olarak uygulanacaktır. Memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum. Yeni memur ve emekli maaş oranımız milletimize hayırlı olsun. Bu artış oranlarını milletimize sunmamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Yılda 10 gün yaşıyor! Bu içeği koparana 387 bin 142 TL ceza! Yılda 10 gün yaşıyor! Bu içeği koparana 387 bin 142... Haberi Görüntüle

500 BİN SÖZLEŞMELİ PERSONEL KADROYA GEÇTİ

Kısa süre önce yaklaşık 500 bin sözleşmeli personelimizin kadro beklentilerine yanıt verdik. Geniş bir alandaki sözleşmeli personelimize kalıcı çözümler üretiyoruz. 500 bin kardeşlerimizle ailelerini etkileyen bu adımın hayırlı olmasını diliyorum. Halka hizmeti hakka hizmet olarak gören bir anlayışa sahip olarak, milletimize bu anlayışla hizmet ediyoruz. Bu kapsamda 4C'den 4B'ye geçenler, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, vekil ebe, hemşire, aile sağlığı merkezi çalışanları gibi geniş bir alandaki sözleşmeli personelimizin kadrolarına düzenleme yapıyoruz. Kademe ve derece ilerleme hakkına sahip olacak. Kullanılmayan izinlerini bir sonraki yıla aktarabilecekleri gibi ücretsiz izne ayrılma imkanları da bulunacak. Yurtdışında eğitim, Yemek ücreti yardımından faydalanma haklarına kavuşacak. Sözleşmenin feshedilmesi halinde tazminat ödenmemesi durumu son bulacak. Sözleşmeden geçen kardeşlerimiz de artık aynı haklardan faydalanabilecektir. 

1 avucu altın değerinde! İşte kilosu 600 bin TL olan o baharat 1 avucu altın değerinde! İşte kilosu 600 bin TL olan... Haberi Görüntüle

''KİMİ SENDİKALARIN PİYON OLARAK KULLANDILDIĞINI HATTA EL ALTINDAN DESTEKLENDİĞİNİ GÖRDÜK''

Milletimize karşı sorumluluklarımızı söylememiz gerekiyor. Hangi makamda olursak olalım vazifemiz vatandaşlarımıza hizmet etmektir. Kamu görevlilerimizin de mesuliyetlerini yerine getirirken meseleye buradan bakması önemlidir. Hizmet birimlerimizin daha fazla hassasiyet göstermesini bekliyorum. Rabbim emeklerini zayi eylemesin. Sözleşmelilerin kadroya geçiş sürecinde yoğun çaba harcayan Bakanlığımız ile Memur-Sen yönetimini ayrıca tebrik ediyorum. Millet iradesine vesayetin gölgesinin düştüğü toplumlarda sendikalar geri plana itilmekten kendilerini kurtaramaz. Sendikaların gücünü belirleyen bir diğer unsursa toplumla aynı hissiyatı paylaşmasıdır. Bunlar kimi zaman bilinçli kimi zaman da bilinçsiz bir şekilde siyaseti ve toplumu dizayn etmenin amacı olarak kullanılmışlardır. Bu acı hakikate defalarca şahitlik ettik. Bu ülkede farklı toplum kesimlerimiz arasında kavganın, kutuplaşmanın körüklendiğini gördük. Kimi sendikaların piyon olarak kullanıldığını hatta el altından desteklendiğini gördük. 

Fahiş fiyatla mücadeleye CHP engeli: AK Parti kararname çıkardı CHP konuyu AYM'e götürdü Fahiş fiyatla mücadeleye CHP engeli: AK Parti kararname çıkardı CHP... Haberi Görüntüle

''KAPININ ÖNÜNE KONAN İŞÇİ VE MEMURLAR GÖREVLERİNE DÖNECEK''

Günümüz Türkiyesinde artık bu sendikacılık anlayışının hiçbir hükmü kalmamıştır. Ülkemiz son 20 yılda ayağına vurulan diğer prangalarla birlikle ideolojik sendikacılıktan kurtulmuştur. Büyükşehir Belediyeleri dahil kapının önüne konan işçilerimizi gördük mü gördük, memurlarımızı gördük mü gördük. İşte şimdi onların hepsi yasal düzenlemeyle görevlerinin başına dönecekler. Attığımız bütün bu adımlarda Memur-Sen gibi kuruluşlarımızın da payı var. Memur-Sen daima milletin ve milli iradenin safında yer almıştır. 27 Nisan bildirisinden Gezi Olayları'na, 15 Temmuz ihanetine kadar tüm saldırıların üstesinden Memur-Sen camiasıyla birlikte geldik. Memur-Sen'in güçlü desteğine şahit olduk. Kardeşlerim son 20 yılda bir yandan saldırılara göğüs gererken bir yandan milletimize hizmet ettik. Sadece bize oy versin vermesin tüm vatandaşlarımızın hakkına hukukuna samimiyetle riayet ettik. 2007'dan itibaren banka promosyonlarının kamu çalışanlarımıza verilmesini sağlıyoruz. Göreve geldiğimizde en düşük emekli aylığı 390 lirayken, biz bunu Temmuz 2022'de 9 bin liraya yükselttik. 2002 yılında ortalama 580 olan devlet aylığını 10 bin 932 liraya çıkardık. Asgari ücretten emekli maaşlarına kadar her alanda bu geçerldir.

Tokat'ta şiddetli deprem! Tokat'ta kaç şiddetinde deprem oldu, derinliği ne kadar yıkılan bina var mı? Tokat'ta şiddetli deprem! Tokat'ta kaç şiddetinde deprem oldu, derinliği ne... Haberi Görüntüle

''TÜRK SİYASETİ BİZANS OYUNLARINDAN KURTULACAK''

Kendi siyasi ömürlerini uzatma dışında gayesi olmayan bu paravan yapıdan ülkeye de millete de kamu görevlilerimize de hayır gelmeyeceği açık. 2023 seçimi, Türk siyaset sahnesinin altı benzemezinin artık kabak tadı veren entrika ve Bizans oyunlarından tamamen kurtuluşunun da miladı olacaktır.







Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading