Yandex Metrica

Fahiş fiyatla mücadeleye CHP engeli: AK Parti kararname çıkardı CHP konuyu AYM'e götürdü

Fahiş fiyatla mücadeleye CHP engeli: AK Parti kararname çıkardı CHP konuyu AYM'e götürdü

AK Parti'nin fahiş fiyatlarla mücadele uygulaması CHP engeline takıldı. Vatandaşı cebine düşman olan firmalara savaş açan AK Parti hükümeti düğmeye basmış ve konuyu Meclis'e taşımıştı. Bu karar sonrası aynı hızla hareketlenen muhalefet ise düzenlemeyi AYM'e taşıyarak itiraz etti.

Gündem

20.04.2024, 08:25

Brent petrol ve döviz kurunun sabitlenmesine rağmen hiç bir gerekçe göstermeden fiyat artışına giden sektörlere katmerli ceza yağdırmayı hedefleyen AK Parti hükümeti, var olan yasayı güncelleyerek vatandaşın cebine düşman olan sektörlere caydırıcı cezalar için düğmeye basmıştı. 

6 ilde sarı kodlu alarm! Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı! 17 Nisan bugün hava nasıl olacak? 6 ilde sarı kodlu alarm! Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar... Haberi Görüntüle

FIRSATÇILARA KATMERLİ CEZA

Son dönemlerde Türkiye'nin en büyük sorunu haline gelen fahiş fiyat uygulamaları ile ilgili olarak AK Parti ceza düzenlemesini Meclis gündemine taşınıp yasalaştırılacak ve fırsatçılara göz açtırılmayacaktı.

ÖGG sınavı sonuçları ne zaman açıklanır 2024? Özel Güvenlik 108. dönem sınav sonuçları nereden öğrenilir? ÖGG sınavı sonuçları ne zaman açıklanır 2024? Özel Güvenlik 108.... Haberi Görüntüle

FAHİŞ FİYATLA MÜCADELEYE CHP ENGELİ

AK Parti'nin bu hamlesine muhalefet partisi CHP'den engel geldi. AK Parti'nin fahiş fiyatlara karşı açtığı savaşın önüne geçen CHP, konuyu AYM'e taşıdı. 

Bir an önce faaliyete geçmesi gereken yasanın CHP engeliyle karşılaşması süreci baltaladı. Siyasi çıkarlarını vatandaşın bekasına tercih eden CHP'nin kararına tepki çığ gibi büyüdü.

AK Parti MKYK toplantısı sona erdi: Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti MKYK toplantısı sona erdi: Kabinede değişiklik olacak mı? Haberi Görüntüle

DÜZENLEME NELERİ KAPSIYACAKTI?

AK Parti kurmayları teklif ile ilgili, "Daha önce deprem bölgesinde özellikle inşaat işlerinde kullanılan malzemelerdeki fahiş fiyatların önüne geçmek için yasadaki cezaların 10 kat artırılarak uygulanmasına yönelik yasa çıkarılmıştı. Bu kapsamda fahiş fiyat belirleyenlerin yaklaşık 3.5 milyon liraya kadar ceza ödenmesi öngörülmüştü. Yeni yapılacak düzenleme ile Türkiye genelindeki fahiş fiyat cezalarının tamamı artırılacak" dedi.

Şu anda fahiş fiyat için en fazla 300-350 bin lira idari para cezası verilebildiğini altını çizen kurmaylar, "Bu çok düşük kaldı. Bu cezayı göze alıp, yasanın sürekli ihlal edildiğini gördük. Her seferinde ceza düşük diye fahiş fiyat uygulamalarına devam ediliyor. Yapılacak düzenleme ile bu cezalar caydırıcı hale gelecek" tespitini paylaştı.

Fahiş fiyatlar için alternatifli hazırlanan teklifin içeriği ile ilgili şu bilgiler paylaşıldı: "Cezanın alt ve üst sınırı yeniden belirlenecek. Belki deprem bölgesindeki gibi katlı bir ceza da uygulanabilir. Meydanı bu fırsatçılara bırakmayacağız. Ürünün çıkış fiyatı ile marketlerde satış fiyatları arasındaki makas çok açılmış durumda." Bayram sonrası fiyat etiketlerine tekrar yüklenilmemesi için de denetimler artacak. Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nca daha yüksek cezalar kesilecek. Daha caydırıcı bir ceza sistemi kurulacak.

 

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading