Yandex Metrica

DEM Parti'de Atatürk ve Erdoğan istifası: 'Yapılanları kabul etmemiz mümkün değil'

DEM Parti'de Atatürk ve Erdoğan istifası: 'Yapılanları kabul etmemiz mümkün değil'

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde aldığı yüzde 54,39 oy oranıyla DEM Parti'den belediye başkanı seçilen Mehmet Begit, partisinden istifa etti. Begit'e 4 meclis üyesi de katıldı.  

Gündem

13.05.2024, 10:23

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde DEM Parti'den aday olan Mehmet Begit, aldığı yüzde 54,39 oy oranıyla yüzde 28,52 oy alan AK Partili Mahmut Mirkelam'ın önünde ipi göğüslemişti. Mehmet Begit, bugün partisinden istifa ett. Begit'in istifasının nedeni ise bir hayli ilginç. Kandil'den ve dolayısıyla terör örgütü PKK'nın talimatlarıyla hareket eden DEM Parti'den seçilen bir belediye başkanı, cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan saygısızlıktan dolayı partisinden istifa etti. 

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Mehmet Begit, 31 Mart'ta seçimi tarihi bir oy farkıyla kazandığını ifade ederek kendisine destek verenlere teşekkür etti. Begit, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öncelikle belirtmek gerekir ki söyleyeceğim lafların kesinlikle bize güvenip oy veren DEM Parti üyeleriyle bir ilgi ve alakası yoktur. Ancak seçimden sonra süreç içerisinde özellikle bir grup tarafından bayrağımıza, Atatürk posterine ve Cumhurbaşkanı'mızın posterine yapılmak istenen müdahaleleri kabul etmemiz mümkün değildir. Ayrıca seçimden sonraki süreç içerisinde dışarıdaki yönetim hususunda baskılar oluşmaya başladı. Ben ilçemizi Birecik halkı ile yönetmeye talibim. Birecik ilçesini sadece Birecik halkı yönetir. Bu hususta kararlıyım. Hiçbir irade halkın iradesinin üzerinde değildir. Bu sebeplerle DEM Parti'den 4 encümen arkadaşımla birlikte istifa ediyorum. "

Begit, başka bir partiye geçip geçmeyeceği konusunda bilgi vermezken belediye başkanlığı görevini şimdilik bağımsız olarak sürdüreceğini ifade etti. 

Son dakika: Fahiş fiyat ve stokçuluk yapan rekor ceza alacak: Teklif Meclis'ten geçti Son dakika: Fahiş fiyat ve stokçuluk yapan rekor ceza alacak:... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

DEM Partili yöneticiler Diyarbakır Sur Belediyesi makamına geldiklerinde Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek küfür etmişti. Kameralara yansıyan görüntülerde belediye eş başkanlarının yanında bulunan parti yöneticisinin "Kaldırın bu kebrağların (p*z*v*nklerin) fotoğraflarını" diyerek küfrettiği duyulmuş, sosyal medyada hızla yayılan görüntülere büyük tepki yağmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEM Parti yöneticilerinin Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleriyle ilgili müfettiş görevlendirildiğini açıklamış ve şu ifadeleri kullanmıştı: "DEM Parti yöneticilerinin, Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreni sonrasında, makam odasında bulunan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir" 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Başlatılan adli soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli hakkında Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliğince, 'Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarını işlediğine dair kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerin mevcut olduğu gerekçesiyle tutuklama kararı verilmiştir." diyerek söz konusu şahsın tutuklandığını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading