Yandex Metrica

Seçim zaferi sonrası Biden'dan Erdoğan'a tebrik: Görüşmede F-16 satışı gündeme geldi

Seçim zaferi sonrası Biden'dan Erdoğan'a tebrik: Görüşmede F-16 satışı gündeme geldi

Dünya liderlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları gelmeye devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden, Erdoğan'ı telefonla arayarak, yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti. Yapılan telefon görüşmede, Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satışının ve İsveç'in NATO üyeliği gündeme geldi.

Gündem

23.01.2024, 20:58

Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferi dünya basınında yankılanmaya devam ediyor.

Dünya liderleri, Türkiye'yi 5 yıl daha yönetecek olan Erdoğan'ı tebrik etmek için sıraya girerken ABD Başkanı Joe Biden da bu isimler arasında yer aldı.

ABD Başkanı Joe Biden, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti.

7 ilde 7 ilde "Mahzen" operasyonları! Bir suç örgütü daha çökertildi: Çok... Haberi Görüntüle

İŞBİRLİĞİNİ İLERLETME VURGUSU

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Biden görüşmede, Başkan Erdoğan'ın seçim başarısını kutladı ve sonuçların Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

İki lider, bölgesel ve küresel meydan okumalar karşısında Türkiye-ABD ilişkilerinin daha da ehemmiyet taşıdığını belirterek, yeni dönemde iki ülke arasındaki tüm konularda işbirliğini ilerletme hususunda mutabık kaldı.

Arka Sokaklar Mesut komiser yaşıyor mu? Mesut diziye geri mi döndü? Arka Sokaklar Mesut komiser yaşıyor mu? Mesut diziye geri mi... Haberi Görüntüle

F-16 SATIŞI VE İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ GÜNDEME GELDİ

ABD Başkanı Joe Biden, Erdoğan ile seçim zaferini tebrik amacıyla yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satışının ve İsveç'in NATO üyeliğinin gündeme geldiğini açıkladı.

Yapılan görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulunan Biden, şunları kaydetti;

''Erdoğan ile görüştüm. Erdoğan'ı tebrik ettim. Görüşmede Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satışının ve İsveç'in NATO üyeliği gündeme geldi. Gelecek hafta bunun hakkında daha fazla konuşacağız" 

İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... Haberi Görüntüle

23 Nisan özel sektöre tatil mi? Özel sektör çalışanı 23 Nisan'da tatil yapacak mı? 23 Nisan özel sektöre tatil mi? Özel sektör çalışanı 23... Haberi Görüntüle

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turundaki başarısından dolayı Erdoğan'ı arayarak tebrik etmesine ilişkin açıklama yaptı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, "Başkan Joe Biden, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilmesinden dolayı tebrik etmek için aradı." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, iki liderin, ABD ve Türkiye arasındaki "işbirliğini derinleştirmek için yakın ortaklar olarak" birlikte çalışmaya devam etme konusundaki ortak kararlılıklarını ifade ettikleri belirtildi.

Telefon görüşmesinde ayrıca, 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek olan NATO Zirvesinde "transatlantik güvenliğin güçlendirilmesi de dahil olmak üzere bölgesel ve küresel sorunların üstesinden gelmeye hazır olma konusunun" gündeme geldiği kaydedildi.

İşte Erdoğan'ın seçim zaferini tebrik eden ülkeler sırasıyla şu şekilde;

KKTC, Rusya, Fransa, Filistin, Ukrayna, İsrail, Azerbaycan, Almanya, Çin, Kanada, Ermenistan, Mısır, AB Komisyonu, Macaristan, Libya, Cezayir, Özbekistan, Katar, Sırbistan, Hindistan, Arjantin, Paraguay, Küba, Bolivya, Ekvador, Fas, Nijerya, Tanzanya, Peru, Venezuella, Kolombiya, Meksika, Dominik Cumhuriyeti, Guatemalave 

Danıştay Başkanlığı'na yeniden Zeki Yiğit seçildi Danıştay Başkanlığı'na yeniden Zeki Yiğit seçildi Haberi Görüntüle

19 ÜLKEDEN TEBRİK TELEFONU

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

''Dünya liderleri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim galibiyetini kutlamaya devam ediyor. Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, ABD, Rusya, Ukrayna, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Filistin, İsrail, Libya, Pakistan, Gine Bissau’nun devlet ve hükümet başkanları doğrudan telefonla arayarak tebriklerini iletti. Sayın Cumhurbaşkanımız şu ana kadar 19 ülkeden tebrik telefonu aldı. Ayrıca, 100’ün üzerinde ülke ve uluslararası kuruluş lideri yazılı mesajla Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesini kutladı. Sayın Cumhurbaşkanımız, lider diplomasisinin imkanlarını ikili ilişkilerimizi geliştirmek, bölgesel ve küresel meseleleri çözüme kavuşturmak, barış ve istikrara katkı vermek için kullanmaya yeni dönemde de devam edecek.''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading