Yandex Metrica

Sitede Ara

Seçim görevine gitmeme cezası nedir? 2024 Sandık görevine gidilmezse ne olur? Öğretmen-memur sandık görevine gitmezse ceza alır mı?

Seçim görevine gitmeme cezası nedir? 2024 Sandık görevine gidilmezse ne olur? Öğretmen-memur sandık görevine gitmezse ceza alır mı?

31 Mart Mahalli İradi Seçimlere sayılı günler kaldı. Seçimlerde binlerce kamu personeli de sandık görevlisi olarak yer alacak. Sandık görevine gidemeyen görevliler ise kendilerine ceza verilip verilmeyeceğini merak ediyor. Mazeretsiz şekilde seçim görevine gitmeme cezası nedir? 2024 Sandık görevine gidilmezse ne olur? Mazeretsiz öğretmen-memur sandık görevine gitmezse ceza alır mı? 

Gündem

28.04.2024, 13:32

31 Mart yerel seçimlerde ülke genelinde milyonlarca seçmen sandık başına gidecek ve oyunu kullanacak. Seçimlerde binlerce kamu personeli de çişitli görevlerde olacak. Genel olarak okullarda yapılan seçimlerde öğretmenler ağırlıklı olmak üzere memurlar sandık görevlisi olarak yer alacak. Seçim görevine katılmayacak durumda olanlar mazertesiz seçim görevine gitmeme cezası nedir? 2024 Sandık görevine gidilmezse ne olur? Öğretmen-memur sandık görevine mazertesiz ve haklı sebebi olmaksızın gitmezse ceza alır mı? sorularına yanıt aramaya başladı.

NOT: Bu içerik intenette yer alan bilgilerden derlenmiştir. Hatalı ve eksik bilgi içerebilir. Mazeretsiz seçim görevine gitmeme cezası hakkında net bilgi için YSK yada görevli olduğunuz kurumdaki amirlerinizden bilgi almanız öneriliyor.

Adli_Seçim_Cezaları.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Bakan Tekin'den öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Bakan Tekin'den öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama Haberi Görüntüle

SEÇİM GÖREVİNE GİTMEME CEZASI NEDİR?

Sandıkta görevlendirilen kamu personelleri mazeretsiz olarak bu görevi erteleyemezler. Mazeretsiz olarak sandık görevine gitmeyenler için çeşitli yaptırımlar uygulanabilir. Gazetevatan'da yer alan bilgiye göre; Seçim günü haklı bir sebebi bulunmaksızın görev başında olmayan sandık görevlilerine 50 günden az olmamak kaydı ile idari para cezası uygulanır. Kısacası mazeretsiz olarak seçim görevine gitmemek bazı cezalarla karşılaşılmasına neden olabilir. Seçimde sandıkta üye yada sandık başkanı olarak görevliyseniz bu görevi yapamayacaksanız mazeretinizi resmi belgeler ile ortaya koymanız gerekir. Seçim görevine mazertsiz şekilde gitmeyenler hakkında önce yasal işlem başlatılır ardından bu soruşturma sonrasıen az 51 günlük idari para cezası uygulanır. 

NOT: Mazertesiz seçim görevine gitmeme cezası hakkında net bilgi için kurum amirlerinizden bilgi alabilirsiniz. 

16 Nisan İstanbul'un 16 ilçesinde elektrik kesintisi: Elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan BEDAŞ elektrik kesintisi programı 16 Nisan İstanbul'un 16 ilçesinde elektrik kesintisi: Elektrikler ne zaman... Haberi Görüntüle

2024 ÖĞERETMEN-MEMUR SANDIK GÖREVİNE GİTMEZSE NE OLUR?

Mazereti olmadan ve herhangi bir belge olmadan seçim görevine keyfi olarak katılmayanlara çeşitli cezalar uygulanır. İnternette yer alan bazı sitelerde yer alan bilgilere göre Madde 136'da mazeretsiz seçim görevine gitmemenin cezası şöyle açıklanıyor: "50 günden az olmamak üzere adli para cezasına çarptırılır."

Seçim görevine mazeretsiz olarak katılmama bazı cezai yaptırımları beraberinde getirir. Eğer mazeretiniz var ise bunu rapor ve resmi belge ile bildirmeniz gerekir. 

Cem Yılmaz ve Serenay Sarıkaya neden ayrıldı, olay ne? Cem Yılmaz ısırılmış kurabiye olayı ne? Cem Yılmaz ve Serenay Sarıkaya neden ayrıldı, olay ne? Cem... Haberi Görüntüle

SEÇİM GÖREVİ İPTAL EDİLİR Mİ?

Seçim zamanında sandıkta görev almak istemeyenler ve bu konuda mazereti olanlar (hamile, kronik hasta, rahatsızlık) gibi seçim görevinin iptali için, görevi veren ilçe seçim kuruluna başvurmanız gerekir. Dilekçe vererek ve mazeretinizi belgeleyerek seçim görevinin iptalini talep edebilirisiniz. Sandık kurulu görevleri, 298 sayılı Kanun'un 22. ve 23. maddesine göre belirlenmektedir.

Habere Tepki Ver

4

1

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Gündem


Loading