Yandex Metrica

Fişlerinizi kontrol edin! Kafe ve restoranlarda KDV denetimi başladı

Fişlerinizi kontrol edin! Kafe ve restoranlarda KDV denetimi başladı

Bugün İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı ekipleri, şehrin en yoğun noktalarında bulunan kafe, restoran ve mağazalarda geniş kapsamlı bir KDV denetimi gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde, bazı işletmelerin yanlış KDV oranı uyguladığı belirlendi ve bu işletmelere cezai yaptırım uygulanarak gereken önlemler alındı. İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Bilgiç, denetimlerin amacının vergi uyumunu sağlamak ve haksız rekabeti önlemek olduğunu vurguladı. Ayrıca Bilgiç, vatandaşlara da aldıkları fişlerde yer alan KDV oranlarını kontrol etmeleri konusunda çağrıda bulundu. Bu adımların, vergiye olan güveni artırmak ve adil bir rekabet ortamı oluşturmak adına önemli olduğunu belirtti.

Gündem

10.05.2024, 12:08

Bugün İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, Beşiktaş, Şişli, Fatih, Beyoğlu ve Kadıköy gibi İstanbul'un önemli semtlerinde bulunan restoran, pastane, fırın, kafe ve eczane gibi işletmeleri hedefleyen kapsamlı bir KDV denetimi gerçekleştirdi. Bu denetimlere, İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Rıza Bilgiç'in bizzat katılımıyla 45 araç ve 200'den fazla gelir uzmanı dahil oldu.

Denetimler sırasında, KDV oranlarına ilişkin tespitlerin yanı sıra, ödeme kaydedici cihazlar ve pos cihazı kontrolünün yanı sıra iş yerlerinin kira durumu, kira ödemelerinin banka aracılığıyla yapılıp yapılmadığı ve kayıt dışı işçi istihdamı gibi konular da incelendi. Bilgiç, ekiplerin sahaya çıkmadan önce bir basın açıklaması yaparak denetimlerin önemini vurguladı ve vergi uyumunun sağlanması için kararlı bir şekilde çalışacaklarını ifade etti. Bu adımların, vergiye olan güveni artırmak ve işletmeler arasında adil bir rekabet ortamı oluşturmak amacıyla atıldığını belirtti.

Bugün AVM'ler açık mı 1 Mayıs? AVM'ler bugün saat kaça kadar açık? Bugün AVM'ler açık mı 1 Mayıs? AVM'ler bugün saat kaça... Haberi Görüntüle

POS CİHAZLARI DENETLENECEK

İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Bilgiç, "Bu vergi denetimlerimizde KDV oranları, ödeme kaydedici cihaz ve POS cihazları denetimi, iş yerleri kiralıksa kira ödemeleri bankadan mı elden mi bankadansa dekont tespiti, POS cihazları işletmeye ait mi değil mi, işletmeye ait olmayan POS cihazları kullanılıyorsa bunların tespiti, kayıt dışı istihdam bulunması durumunda bunun tespiti ve IBAN numarasına ödeme alan işletmeler varsa bu numaraların tespiti, hesap numarasının işletmeye ait olup olmadığı konularının tespiti ile alakalı vergi denetimi gerçekleştireceğiz. Vergi dairesi Başkanlığı olarak vergi denetimlerinde en önemli amacımız kayıt dışılığı önlemektir" açıklamasında bulundu.

PKK'ya Pençe Kilit darbesi! 4 odalı mağara havaya uçuruldu PKK'ya Pençe Kilit darbesi! 4 odalı mağara havaya uçuruldu Haberi Görüntüle

"KONTROL ETMELERİNİ İSTİYORUZ"

Bilgiç, "Bu kapsamda özellikle KDV oranlarını yanlış uygulamak suretiyle yüksek oranda ürün teslim ettiği halde düşük KDV oranıyla fiş kesen belge düzenleyen işletmelerle alakalı denetimlerimiz artarak devam edecektir. Yaptığımız denetimlerde hem mükelleflerimize hem de vatandaşlarımıza vergi konusunda rehberlik etmeye hem de uyumlu olmayan mükelleflerimize cezai işlem uygulamak suretiyle kayıt dışılığını önlemek gayreti içerisindeyiz. Biz vatandaşlarımızdan yapmış oldukları alışverişlerde aldıkları ürün ve hizmetin belgeye intikal edip etmediğini tespit etmelerini ve bunu kontrol etmelerini istiyoruz. Aksi bir durumla karşılaşmaları halinde de gerek CİMER gerek VİMER vasıtasıyla bunları bizlere intikal ettirmeleri durumunda gerekli incelemeler ivedilikle yapılacaktır" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading