Yandex Metrica

Hatay'da yarın okullar tatil mi 14 Mayıs?

Hatay'da yarın okullar tatil mi 14 Mayıs?

Son dakika haberlerini takip eden veli ve öğrencilerin dikkatle izlediği konulardan biri de bugün Hatay'da okulların tatil edilip edilmediği oldu. Meteoroloji'nin uyarıları sonrasında, Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Hatay'da şiddetli yağışlar etkisini göstermeye başladı. Bu yağışlarla birlikte derelerin debisi artarken, bazı bölgelerde yolların sular altında kalması nedeniyle araçlar mahsur kaldı. Olumsuz hava koşulları, Hatay'da yaşayan veli ve öğrenciler arasında okulların tatil olup olmayacağı konusunda beklentileri yükseltti. Yaşanan kuvvetli yağışların ardından, İl AFAD Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde AFAD Kriz Masası Toplantısı düzenlendi. Toplantının sonrasında Hatay Valisi Mustafa Masatlı, basın açıklaması yaparak durumu değerlendirdi. Şimdi ise 14 Mayıs Salı gün Hatay'da okulların tatil olup olmayacağı sorgulanıyor.

Gündem

15.05.2024, 13:45

Meteoroloji'nin güncel hava durumu tahminlerine göre Hatay'da etkili olan sağanak yağışlar, bölgede olumsuz etkilere neden oldu. Yoğun yağışlarla birlikte derelerin su debisi artarken, yollarda seyir halinde olan araçlar su birikintileri nedeniyle mahsur kaldı. Yağışlarla ilgili olarak 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 167 ihbar yapıldı. Bu ihbarların 157'si su baskınlarıyla ilgiliyken, 10 tanesi de araçlarda mahsur kalan insanları kurtarma talepleriydi. Hatay'da Pazartesi okullar tatil olurken 14 Mayıs Salı günü yani yarında eğitimin 1 gün ara verilip verilmeyeceği merak konusu oldu.

Provokatörler iş başında! 15 Temmuz yürüyüşüne havai fişekli saldırı Provokatörler iş başında! 15 Temmuz yürüyüşüne havai fişekli saldırı Haberi Görüntüle

HATAY'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ 14 MAYIS?

Hatay'da yarın (14 Mayıs Salı) okullarına tatil olup olmadığına dair henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. İlerleyen saatlerde Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından konuya ilişkin duyuru geldiği vakit haberimize ekleyeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC paylaşımı: Kardeşlerimizle ekmeğimizi de suyumuzu da paylaşacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC paylaşımı: Kardeşlerimizle ekmeğimizi de suyumuzu da paylaşacağız Haberi Görüntüle

ANTAKYA VE DEFNE'DE OKULLAR 1 GÜN TATİL

Kuvvetli yağışların ardından Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerinde eğitime 1 gün süreyle verildiği sabah erken saatlerde belli oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre,  "Antakya ve Defne İlçelerimizdeki tüm okullarımızda eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir" dedi.

Habere Tepki Ver

8

4

3

2

0

0

1

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading