Yandex Metrica

Sitede Ara

Sandık görevlisi (seçim görevlileri) kaç para alacak 2024? Seçim görevlileri parayı hangi bankadan, nereden alacak?

Sandık görevlisi (seçim görevlileri) kaç para alacak 2024? Seçim görevlileri parayı hangi bankadan, nereden alacak?

Yerel seçimlere 1 gün kala kamu çalışanları sandık görevlisi ücretlerini tartışma konusu haline getirdi. Türkiye'nin 81 il ve 973 ilçesinde heyecanla beklenilen oy verme işlemleri Pazar günü sona erecek. Seçim sürecinde, sandık başkanı, sandık memuru ve bina sorumlusu gibi görevler üstlenecek olanların alacakları ücretler, yeni yılda zamlandı. Bu ücretler, memur maaşı katsayı oranına göre hesaplanmaktadır ve görevlerine bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Yerel seçimlerde sandık görevlileri, kimlik kontrolü, oy pusulası ve zarf dağıtımı, oy sayımı ve tutanakların düzenlenmesi gibi görevleri üstleneceklerdir. Peki, Sandık görevlisi (seçim görevlileri) kaç para alacak 2024? Seçim görevlileri parayı hangi bankadan, nereden alacak?

Gündem

20.04.2024, 12:21

81 il, 973 ilçe ve 390 belde de düzenlenecek olan (31 Mart 2024 Pazar) Mahalli İdareler Genel Seçimleri, 34 siyasi partinin katılımıyla gerçekleşecek. Seçimlerde oy verme işlemleri sabah saat 08.00'de başlayacak ve 61 milyon 441 bin 822 vatandaş 31 Mart'ta sandık başına gidecek. Seçmenlerin kimlik kontrolü, oy pusulalarının teslimi ve mührün basılması gibi görevler, sandık görevlileri tarafından yerine getirilecek. Oy sayımı ve döküm işlemleri ise gece geç saatlere kadar sürebilir. Alınan bir karar doğrultusunda, seçimde görev alacak olan sandık görevlileri, sandık başkanları ve bina sorumluları 1 Nisan Pazartesi günü izinli olacaklar. Görev yapacak olanların alacakları ücretlerde yeni yılda artış yapıldı. Peki, Sandık görevlisi (seçim görevlileri) kaç para alacak 2024? Seçim görevlileri parayı hangi bankadan, nereden alacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu: Yeni müfredat yarın açıklanacak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu: Yeni müfredat yarın açıklanacak Haberi Görüntüle

SANDIK GÖREVLİSİ (SEÇİM GÖREVLİLERİ) KAÇ PARA ALACAK 2024?

Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimlerinde 2023 yılında sandık görevlisi ücreti yaklaşık olarak 870 lira olarak belirlenmişti. 2024 yılında 31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan seçimlerde sandık görevlileri, bina sorumluları ve sandık başkanlarının alacakları ücretler netleşti.

Seçim görevlisi ücretleri, memur maaşı katsayı oranına göre belirlenmektedir. 31 Mart Pazar günü sandıklarda görev yapacak sandık kurulu başkanları 2.947 TL ücret alacaklar. Sandık memurları veya diğer ifadeyle sandık görevlileri ise 2.088 TL ödeme alacaklar. Partili üyelere 1.044 TL ve bina sorumlularına ise 2.936 TL ödeme yapılacaktır.

Fahiş fiyatla mücadeleye CHP engeli: AK Parti kararname çıkardı CHP konuyu AYM'e götürdü Fahiş fiyatla mücadeleye CHP engeli: AK Parti kararname çıkardı CHP... Haberi Görüntüle

SEÇİM GÖREVLİLERİ PARAYI HANGİ BANKADA, NEREDEN ALACAK?

31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerde kamu çalışanları da görev alacak. Ancak, sandık görevlisi ücretlerinin yatış tarihi ve hangi banka aracılığıyla yatırılacağı konusunda Yüksek Seçim Kurulu'ndan resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Ancak, genellikle sandık görevlisi ücretlerinin Nisan ayı sonuna kadar en geç yatırılması beklenmektedir. Geçmiş yıllarda sandık görevlisi ücretlerinin genellikle Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kamu bankaları aracılığıyla yatırıldığı bilinmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading