Yandex Metrica

Rüşvet çarkı böyle kurulmuş! İşte CHP'li belediyedeki büyük skandalın perde arkası

Rüşvet çarkı böyle kurulmuş! İşte CHP'li belediyedeki büyük skandalın perde arkası

CHP'li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in danışmanı ve belediye şirketi KAYI A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Selçuk Erdağı'nın, 200 bin dolar rüşvet alırken suçüstü yakalandıktan sonra tutuklandığı skandal olayın perde arkası ortaya çıktı.

Gündem

23.01.2024, 18:41

CHP'li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in danışmanı ve Belediye iştiraki KAYI A.Ş'nin yönetim kurulu başkanı olan Selçuk Erdağı, geçtiğimiz günlerde Belediye binasında bir müteahhitten yüklü miktarda rüşvet alırken polis tarafından suçüstü yakalandı. Selçuk Erdağı gözaltına alınırken, daha önceden seri numarası alınmış 200 bin dolara da belediyedeki operasyonda el konuldu. KOM Şube Müdürlüğünde ifadesi alınan Selçuk Erdağı, sevk edildiği nöbetçi mahkemece "rüşvet" suçundan tutuklandı. Selçuk Erdağı'nın, bir müteahhitten 200 bin dolar rüşvet alırken yakalanıp tutuklandığı skandalın detayları ortaya çıktı.

Balıkesir merkezli 2 ilde “MAHZEN-31” operasyonları! Bir suç örgütü daha çökertildi: 8 şüpheli yakalandı Balıkesir merkezli 2 ilde “MAHZEN-31” operasyonları! Bir suç örgütü daha... Haberi Görüntüle

'İSTANBUL GRUBU' KURDU

Sabah gazetesinin haberine göre; Başkanlık koltuğuna oturan Semih Şahin, ilk iş olarak İstanbul'dan özel bir ekip getirip, belediyeye yerleştirdi. "İstanbul Grubu" olarak adlandırılan ekibin başına bir baklava zincirinin İK Müdürü Selçuk Erdağı'nı getirdi. Semih Şahin, Selçuk Erdağı'nı hem başkan danışmanı hem de belediye şirketi KAYI A.Ş'de yönetim kurulu başkanı yaptı.

Salih Müslim'in teröristan hayali kursağında kaldı! Türkiye Erbil başta olmak üzere... Salih Müslim'in teröristan hayali kursağında kaldı! Türkiye Erbil başta olmak... Haberi Görüntüle

RÜŞVETİ VERMEDİ İŞİ TESLİM ALAMADI

"İstanbul Grubu" göreve başlar başlamaz rüşvet çarkı kurmak için müteahhitlere zorluk çıkarmaya başladı. İstanbul Grubu, kentte müteahhitlerden rüşvet almaya başladı. Bu arada belediyeye ait kent merkezindeki bir arsaya iş merkezi ve AVM yapılması için ihale düzenlendi. Yüzde 68'i kendisine, yüzde 32'si belediyeye olacak şekilde, ayrıca yine belediyeye bir otopark yapma şartıyla ihaleyi alan müteahhit, 2021'de inşaatı tamamlayarak teslim etmek için başvurdu. Ancak iddiaya göre Selçuk Erdağı, işlemlerinin sorunsuz ve hızlı takibi için 320 bin dolar istedi. Müteahhit, bu parayı vermeyi ret edince, belediye işi teslim almadı. Bunun üzerine, belediye encümeni, değeri 31,5 milyon lira olan belediye hisselerini 47 milyon liraya çıkardı. Çaresiz kalan müteahhit 38 Milyon lira teklif etse de, rüşvette ısrar edildi. Selçuk Erdağı ile birebir görüşen müteahhit, rüşvet vermeye ikna oldu.

Duygu Nebioğlu'nun ablası kim? Ablasının babası kim? Metin Akpınar'ın kızının ablasının ünlü babası kim? Duygu Nebioğlu'nun ablası kim? Ablasının babası kim? Metin Akpınar'ın kızının... Haberi Görüntüle

RÜŞVET PAZARLIĞI KAYDEDİLDİ

İkili arasında yaklaşık 1 saat süren görüşmede şartlar masaya yatırıldı. Selçuk Erdağı müteahhitten, 200 bin dolar peşin, 120 bin dolarlıkta senet istedi. Görüşmeyi kaydeden müteahhit, polise gitti. Ardından, geçen Çarşamba günü saat 19.30 sıralarında, seri numaraları alınmış 200 bin doları ve 120 bin liralık senedi Selçuk Erdağı'ya götürüp teslim etti.

Patiswiss CEO'su Elif Aslı kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Patiswiss CEO'su Elif Aslı kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Haberi Görüntüle

SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Rüşvet parasını alınca, inşaatı teslim alacaklarını ifade eden Selçuk Erdağı, 120 bin dolarlık senedi iade edip ertesi gün yeniden getirmesini istedi. Müteahhidin çıktıktan sonra baskın odaya düzenleyen KOM Ekipleri, Selçuk Erdağı'yı, seri numaraları alınmış dolarlarla birlikte suçüstü yakaladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading