Yandex Metrica

Salih Müslim'in teröristan hayali kursağında kaldı! Türkiye Erbil başta olmak üzere...

Salih Müslim'in teröristan hayali kursağında kaldı! Türkiye Erbil başta olmak üzere...

Teröristan hayali kuranların başında gelen PYD elebaşı Salih Müslim'in Türkiye'nin kapsamlı askeri harekatı öncesi paçaları tutuştu. Müslim, Türkiye'yi tehdit olarak gördüklerini dile getirip "Tehditlerin başını Türkiye çekiyor. Yeni Osmanlı projesi, bir de misak-i milli meseleleri var. Bu projeler de Rojava'dan başlatılmak isteniyor" ifadelerini kullandı.

Gündem

03.05.2024, 07:52

Türkiye'nin Kuzey Irak operasyonu öncesi PKK elebaşlarından peş peşe açıklamalar gelmeye başladı. PKK elebaşı Cemil Bayık, "Türk devletinin Irak'la yaptığı bazı görüşmelerin doğrudan PKK ile alakalı olduğu görülüyor" diyerek korkusunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan darbedilen öğretmene geçmiş olsun telefonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan darbedilen öğretmene geçmiş olsun telefonu Haberi Görüntüle

KANDİL'DE OPERASYON TELAŞI

Sözlerine devam eden Bıyık, "Irak Ulusal Güvenlik Konseyi'nin PKK'ya karşı verdiği karar doğruysa bu karar PKK'ya ne kadar zarar verecekse, Irak'ın çıkarlarına da o kadar zarar verecektir" ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere Irak, Türkiye ile yaptığı güvenlik zirvesi sonrası PKK'yı 'yasaklı örgütler' listesine aldı.

Açıklamalarda bulunan bir başka PKK ele başı olan Duran Kalkan ise, Şunu ifade edebilirim; en kritik mücadele sürecindeyiz" dedi.

Beşiktaş'ta can pazarı! 7 araç birbirine girdi: Çok sayıda yaralı var! Beşiktaş'ta can pazarı! 7 araç birbirine girdi: Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

SALİH MÜSLİM'İN 'MİSAK-I MİLLİ' HAZIMSIZLIĞI

Türkiye'nin operasyonu öncesi 'Misak-ı Milli hazımsızlığı tutan PYD elebaşı Salih Müslim ise, ürkiye'yi tehdit olarak gördüklerini dile getirip "Tehditlerin başını Türkiye çekiyor. Yeni Osmanlı projesi, bir de misak-i milli meseleleri var. Bu projeler de Rojava'dan başlatılmak isteniyor" şeklinde konuştu.

Sözlerine devam eden Müslim, "Federatif bir sistem var. Bunun da muhakkak korunması gerekiyor ancak öyle görünüyor ki Türkiye artık onları ele geçirmiş, teslim almış durumda. Bu da yetmiyormuş gibi ilişkileri Bağdat'la da sıkılaştırıyorlar." dedi.

"100 civarında üstleri var, askerleri var. Hiç böyle dağlık alanlarda falan değil." diyerek açıklamalarına devam eden Müslim, "Türkiye, bütün düzlüklerde bulunan şehirlerde. Erbil başta olmak hepsini eline geçirmiş durumda. Kimse bunları çıkaramaz. Çok dikkat etmek gerekiyor. Akıllı davranmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

 

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading