Yandex Metrica

Peker uluslararası bir operasyon

Peker uluslararası bir operasyon

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, BAE'de konuşlu Sedat Peker'in ithamlarına cevap verdi

Gündem

23.01.2024, 17:29

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam TRT Haber canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Hakkında soruşturma yürütülen ve gözaltına alınmadan bir süre önce yurtdışına çıkarak YouTube üzerinden yayınladığı videolarda hükümete yönelik pek çok ithamda bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına cevap veren Soylu, Peker ve adamlarına yönelik operasyonu 'bizzat kendisinin yönettiğini' vurguladı. "Bu operasyonu yapan benim. Bir buçuk yıl duran bir operasyonu harekete geçiren benim. Bursa'daki operasyonun bizatihi yöneticisi benim. Orada Köfteci Yusuf'a çökmeye çalışıyorlar, video kayıtları var. Bana, milletvekillerimize geliyorlar, ben de operasyonu başlatıyorum. 2-3 ay teknik dinlemeye alınıyor, sonra savcılık operasyonuna dönüyor, sonra operasyona dönüyor. Her şey var, videolar ve tehditler hepsi var. Şimdi bütün bunların içerisinde İzmir'de de var, İstanbul'da da var. İstanbul'un başlangıcını bilmiyorum ama bir şey söyleyeyim, İstanbul'u da aylar sonra operasyona döndüren benim" ifadelerini kullanan Soylu, bu ülkede mafyaya hiçbir şekilde müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi. Birleşik Arap Emirlikleri'nde ikamet eden Peker'in Türkiye'ye yönelik uluslararası bir operasyonun figüranı haline geldiğine işaret eden Soylu, Türk Polis Teşkilatının ilk müzesinden yapılan canlı yayında özetle şunları söyledi:  

İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... Haberi Görüntüle

HAYAT HAKKI TANIMAYIZ 

(Peker'e yönelik İstanbul'da başlatılan savcılık soruşturması) "Bundan 3-3,5 ay evvel İstanbul Emniyet Müdürü, 'böyle böyle bir savcıdan talep var, bu dosya burada duruyor, ne olacak' diye... Ne kadar duruyor? 1,5 yıldır duruyor. Hemen açın, başlatın hemen. Hemen açıldı ve başlatıldı. Bu herkes için geçerlidir. Burada şunu ifade etmek isterim, babamızın oğlu olsa kim olursa olsun bu ülkede mafya tipi örgütlenme yapıları üzerinden haksızlık yapana hayat hakkı tanımayız, bu kadar basit. 15 Temmuz 2016'dan bugüne kadar toplam 41 operasyonda 30 ulusal çete çökertildi. Yani Türkiye'nin her tarafına yayılmış 30 ulusal çete çökertildi. Sadece geçen yıl 2 bin kişi tutuklandı Nefes aldırmıyoruz organize suç örgütlerine ve nefes aldırmayız. AK Parti'nin göreve geldiğinde başardığı ilk iş, Türkiye'yi mafya sisteminden temizlemek olmuştur." 

Joker 2 filmi ne zaman, hangi tarihte çıkacak? Joker 2 hangi platformda yayınlanacak? Joker 2 filmi ne zaman, hangi tarihte çıkacak? Joker 2... Haberi Görüntüle

'GAYRİ NİZAMİ HARP' VURGUSU

(Peker'i kimler kullanıyor?) "Çok basit, burada uluslararası bir operasyon var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti suçluyla suçsuzu, haklıyla haksızı, devlete ihanet edenle bu devlete ve millete tabi olanı en iyi bilen anlayışa sahiptir. Alır, getirir ve adalete teslim eder, bu kadar açık. Bu bir operasyondur, bu operasyon devam ediyor. Süleyman Soylu gider Ahmet gelir hiç kimse merak etmesin, millet bu koltuklarda oturanlara yanlış iş yaptırmaz. Psikolojik harp yürütenlerin, gayri nizami harp yürütenlerin bünyesinde yıllarca kollanmış, büyütülmüşlere müsaade etmeyeceğiz." 

(Peker, BAE'ye nasıl gitti?) "Ben dava dilekçelerinde de ifade ettim. Birtakım muamma işler var. Bunların hepsi... Savcı beni çağıracak değil mi?"

(Peker'e polis koruması iddiaları) "Benden 1,5 yıl önce verilmiş, ben göreve gelmeden önce. Sonra da benim zamanımda da alındı, bu kadar net." 

Kazanın üzerinden 50 gün geçti! Yazar Eylem Tok’un oğlu'nun öldürdüğü kişinin eşi ilk kez konuştu: Nerede vicdan? Kazanın üzerinden 50 gün geçti! Yazar Eylem Tok’un oğlu'nun öldürdüğü... Haberi Görüntüle

Milli Savunma Bakanı Güler'den F-16 cevabı: 'Yakında hepsini öğreneceksiniz' Milli Savunma Bakanı Güler'den F-16 cevabı: 'Yakında hepsini öğreneceksiniz' Haberi Görüntüle

SEDAT PEKER'İN EVİ BÖYLE ARANDI  

Programda Peker'in evine yönelik gerçekleştirilen arama görüntülerini paylaşan Soylu, "Yok kızıma şöyle yaptılar, kızıma böyle yaptılar. Gösterin bakalım videoyu kızına ne yapılmış. Türk polisi ne yapacağını falan iyi bilir. Karısının iç çamaşırına sığınan acizler, edepsiz" diye konuştu. Soylu, Peker'in Birleşik Arap Emirlikleri'nden iadesine ilişkin soru üzerine "Merak etmeyin" dedi. Peker'in İstanbul'daki evine düzenlenen operasyon sırasında polis kameraları tarafından kaydedilen görüntülerde, Peker'in eşinin evde arama yapan polislere eşlik ettiği görülüyor. Kamera kayıtlarına, Peker'in eşinin kıyafetlerinin ve özel eşyalarının bulunduğu alandaki arama çalışmalarının kadın polisler tarafından yapıldığı yansıyor. Görüntülerde ayrıca evdeki çalışmalar sırasında patlayıcı madde arama köpeğinden faydalanıldığı yer alıyor. Arama çalışmaları esnasında polislerin evde buldukları silahlarla ilgili tutanak tuttukları anlar da görülüyor.

Canlı yayında, Peker'e Türkiye'ye gelmesi çağrısında bulunduğunun hatırlatılması üzerine Soylu, "İş adamıysa, iş insanıysa evet" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bu konuyu konuşup konuşmadığı sorulan Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımızla bu konuda görüşmedim. Bu konuyla Cumhurbaşkanımızı meşgul etmeyi de hicap ederim" dedi.

Sinan Engin Beyaz Futbol'dan ayrıldı mı, neden? Sinan Engin TV8,5'a mı geçiyor? Sinan Engin Beyaz Futbol'dan ayrıldı mı, neden? Sinan Engin TV8,5'a... Haberi Görüntüle

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE BİR NUMARAYIZ

(Kılıçdaroğlu'nun 'Türkiye uyuşturucu ve insan kaçakçılığında merkezdir' iddiaları) "Türkiye'nin, tarihinin en büyük uyuşturucu mücadelesini yapıyor. Bu mücadelede Avrupa Türkiye'yi her raporunda tebrik ediyor. Türkiye uyuşturucu için hem hedef hem de transit ülke. Afganistan'dan üç eroin rotası vardır. Birisi kuzey rotası direkt Avrupa'ya gider. Birisi Balkan rotası biz o rota içindeyiz. Biri de aşağıdan Afrika üzerinden Akdeniz'den güney rotası. Biz bu üç rotadan birisinde olmamıza rağmen Avrupa'nın yüzde 60, bazen 75 eroinini, Avrupa ile Türkiye'nin toplam eroinini biz yakalarız. Türkiye'de 2002 yılında 6 buçuk ton esrar yakalanıyor idi. 2020 yılında 93 buçuk ton esrar yakalandı. Sayın Kılıçdaroğlu, bana ara sıra adam gönderir, sonra da el altından gazetelere başka işler yaptırmaya çalışır. Keşke bu işle ilgili de gönderseydi, ne dediğimi anladı onlar. Bu işle ilgili gönderseydi doğrusunu biz anlatabilme fırsatına sahip olsaydık. Türkiye'nin 2002'de yakaladığı eroin, 2 bin 657 kilo. Biz geçen yılı pandemide 13 buçuk tonda bitirdik ama bizim yakalamamız 2019'da 20 ton 165 bin. Biz neredeyiz, Avrupa Birliği'nin tamamı nerede? Türkiye'de 2002'de 8 kilogram kokain yakalandı. Bugün 1,8, 1,9, 2 şu anda yakaladığımız kokain. Geçen yıl yakaladığımız kokain 1961 kilogram. Yine bonzaiden, ekstaziye kadar esrar yakalamalarında 2002'ye göre yüzde 1140 artış yakalamışız. Şu anda cezaevinde 93 bin kişi var uyuşturucudan. Biz her hafta operasyon yapıyorduk. Ortalama 4 bin 500 kişi her hafta gözaltına alıyoruz. Dünya tarihinin uyuşturucu ile mücadele eden bir numaralı ülkesi Türkiye'dir. Türkiye'de rekorlar kırıldı bu dönem içerisinde. Toplam 1355 kilo yani bir buçuk tona yakın bonzai, geçen günlerde 270 kilo jandarma yakaladı."

Bakanlıktan CHP'nin teleferik yalanına jet yalanlama: İddialar doğru değil Bakanlıktan CHP'nin teleferik yalanına jet yalanlama: İddialar doğru değil Haberi Görüntüle

BATAKLIK OPERASYONU'NDA FETÖ'YE ULAŞTIK

"Birlik Operasyonu'nda 4 ton 182 kilogram eroin ele geçirdik. Hollanda'dan Almanya ve Avusturya'ya kadar birçok ülke ile ilgili esrar ve eroin operasyonu yapıldı. Ülkenin her yerinde uyuşturucu operasyonu yürütülüyor, böyle bir tablo dünyanın hiçbir yerinde yok. Biz bir işi yanlış yaptık. Cumhuriyet tarihinin en önemli işlerinden bir tanesidir ama yanlış yaptık, yapmamamız lazımdı. Adı 'Bataklık Operasyonu'. Cumhuriyet tarihinin ilk 'uyuşturucudan suç gelirleri' operasyonu. Esrar yakalamadık, suç geliri yakaladık. İşin başındayız şu anda. Soruşturma sürüyor. 2 milyarlık mal varlığı ve para, 17 şirkete kayyum ama bunu 10 ile çarpın. Turpun büyüğü heybede. Peki Bataklık Operasyonu'nda ne oldu? Bataklık Operasyonu'nda kim var? Bataklık Operasyonu'nda iki baron yakalandı. Kemal Bey der ya, 'Baronlar nerede? 92 bin adamı almışsınız'. Evet tabii, arzı da keserim, tepeyi de keserim."

Erdoğan'dan 1915 mesajı: Tarihte yaşananlar vicdan rehberliğinde ele alınmalı! Erdoğan'dan 1915 mesajı: Tarihte yaşananlar vicdan rehberliğinde ele alınmalı! Haberi Görüntüle

'BÜYÜK BARON' ÇETİN GÖREN İLE PEKER YANYANA 

Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker ile Çetin Gören'in yan yana çekilen fotoğraflarının ekrana yansıtılmasını isteyen Soylu, "Bataklık Operasyonu'nda, Çetin Gören, dünyanın en büyük baronlarından bir tanesi. Hollanda'dan çok adam yakalandı. Koruyucusu kim? Bu bir şey değil. Bataklık Operasyonu içerisinde FETÖ var ve ulaştık. Bataklık Operasyonu içerisinde biraz önce resmi çıkanlar da var. Çetin Gören'in kim olduğunu, nasıl büyük bir baron olduğunu anlatırsam aklı şaşar herkesin. Bunun Türkiye ile olan ilgisi, meselenin çok az bir noktasıdır ama bunu biz yakaladık" dedi.  

Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında söylediği Kolombiya'dan Türkiye'ye gelen gemiye ilişkin Said Sefa ve yakalanan FETÖ firarisi Cevheri Güven'in sosyal medyadan geçen yıl ve bu yıl yaptığı paylaşımları okudu. Bakan Soylu, "Bırakın bu ülkeye ihanet etmeyi, işimi yapamadığımı düşündüğüm an bir dakika koltukta kalan namussuzdur. Bu kadar basit. Bu ülke büyük bir ülke. İşimi yapamadım, bir saniye kalan namussuzdur" ifadelerini kullandı.

Kolombiya Operasyonu'na ilişkin bilgiler aktaran Soylu, "Bu operasyonu gerçekleştiren biz değil, Balkan grubu. Kılıçdaroğlu, 2020 tarihinde Balkanlar'da kimin olduğuna bir bakarsa veya o, arkadaşlarını göndersin biz ona gösterelim. FETÖ'cülerin, Amerika'dan desteklenenlerin, Birleşik Arap Emirlikleri'nin kucaklarına oturanların sözcülüğüne Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir partiyi soyundurmasın. Bütün bunların yanı sıra Panama, o da yeni çıktı. O da tweet ile. Geleceği yer neresi, Mersin. Panama'daki malın ilk geleceği yer İtalya, konteynere yüklü. Konteyner inecek, 3 gün İtalya'da kalacak, 3 günden sonra gelecek ama öyle bir operasyon çekiliyor ki çekilen operasyonda, sanki Türkiye bu işleri koordine ediyormuş gibi değerlendiriliyor" diye konuştu.

Soylu, Hamburg'da 25 Şubat'ta 13 ton kokain, Belçika'da ise 6 ton kokainin yakalandığını anımsatarak, "Şimdi FETÖ'cülerin kayığına binen bir ana muhalefet genel başkanı olur mu, organize suç şebekelerinin emrinde bir ana muhalefet partisi genel başkanı olur mu?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FIBA Kadınlar Avrupa Ligi şampiyonu Fenerbahçe'ye tebrik mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FIBA Kadınlar Avrupa Ligi şampiyonu Fenerbahçe'ye tebrik mesajı Haberi Görüntüle

ABD VE BAE 15 TEMMUZ'UN FAİLLERİ 

Bakan Soylu, bir başka soru üzerine "Birleşik Arap Emirlikleri 15 Temmuz'un Amerika ile beraber failidir, net. Biz bunu nasıl değerlendiriyoruz? İçişleri Bakanlığı olarak oradaki 15 Temmuz'un faillerinden biri olan Dağhan, kırmızı kategoride, bizim 15 Temmuz'un teröristlerinden biridir ama bu konuda uluslararası anlamda müracaatlarımız da söz konusu. Bizim için 10 milyon ödülle aranan kırmızı kategorideki terörist. Birleşik Arap Emirlikleri etrafımızdaki coğrafyada, biraz önce bahsettiğim ülkelerin en önemli operasyonel partneridir." değerlendirmesinde bulundu.

Yargıtay'dan emsal karar! 16 milyon emekliyi yakından ilgilendiriyor Yargıtay'dan emsal karar! 16 milyon emekliyi yakından ilgilendiriyor Haberi Görüntüle

ÖZER'İ ALACAĞIZ İNŞALLAH 

Thodex yöneticisi Fatih Özer soruşturmasına ilişkin soru üzerine Soylu, "Soruşturma esaslı yürüyor. Bizim kanaatimiz Arnavutluk'tadır. Tüm temaslarımız yürüyor Arnavutluk'ta. Arkadaşlarımız orada, diğer yanı ülkelerde. Başka bir ülkeye geçtiği noktasında herhangi bir bilgimiz yok. Nerede olduğunu da biliyoruz. Alacağız inşallah" değerlendirmesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading