Yandex Metrica

Yurt dışına kaçarken yakalanmıştı: PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP'li Semra Güzel hakkında karar verildi

Yurt dışına kaçarken yakalanmıştı: PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP'li Semra Güzel hakkında karar verildi

PKK'lı terörist Volkan Bora'nın cep telefonunda birlikte çekildikleri fotoğrafları çıkan eski HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında soruşturma başlatılmış, Güzel'in milletvekilliği 2022 Aralık'ta düşürülmüştü. Hakkında 15 yıla kadar hapis istenen Semra Güzel'le ilgili bugün ara karar açıklandı.

Gündem

03.05.2024, 22:30

Eski HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'e "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Güzel, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden video konferans yöntemiyle katıldı. Güzel'in avukatları ise salonda hazır bulundu. 

28 Nisan Bugün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü açık mı, kapalı mı? Bisiklet yarışında Boğaz Köprüsü saat kaçta kapalı olacak? 28 Nisan Bugün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü açık mı, kapalı... Haberi Görüntüle

ARA KARAR VERİLDİ

Cumhuriyet savcısı, yurt dışına kaçmak üzere kılık değiştiren ve kaçma hazırlığı yapan Güzel'in tutukluluk halinimn devam etmesini talep etti. Sanık avukatları ise bu talebe itiraz ederek Güzel'in uzun süredir tutuklu olduğunu ve yargılamanın tutuksuz şekilde devam etmesini istedi. Video konferans yoluyla duruşmaya katılan Semra Güzel söz aldı ve tanık ifadeleriyle tutuklu olduğunu söyledi. Güzel, "Hastane randevuma denk gelse dahi iptal edip duruşmaya katılıyorum. Gizli tanığı bir türlü göremedik, dinleyemedik. Soyut ifadeleri olan bu kişinin dinlenmesi bile gereksiz. Tahliyemi talep ediyorum." dedi. Güzel'in bu sözlerini dinledikten sonra ara kararını açıklayan mahkeme, mevcut halin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 1 Temmuz 2024'te yapılacak.

Galatasaray Üniversitesi'nden ABD'deki öğrenci isyanına destek: Gazze'de vahşete sessiz kalınmamalı Galatasaray Üniversitesi'nden ABD'deki öğrenci isyanına destek: Gazze'de vahşete sessiz kalınmamalı Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

PKK'lı terörist Volkan Bora, Adıyaman'da 2017 yılında düzenlenen hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilmişti. Teröristin cep telefonunda Semra Güzel'le birlikte çekildikleri fotoğraflar çıkmış, bunun üzerine Güzel hakkında soruşturma başlatılmıştı. Güzel, ifadesi alınmak üzere davet edilmiş fakat davete icabet etmemişti. Bunun üzerinde o sırada HDP Diyarbakır Milletvekili olan Semra Güzel hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Güzel, 2 Eylül'de sahte kimlikle ve perukla yurt dışına kaçmak üzere İstanbul'dan Edirne'ye giderken yakalanmıştı. Bu tarihten sonra Semra Güzel'in dokunulmazlığı kaldırılmış, milletvekilliği de düşürülmüştü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Güzel'in "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Habere Tepki Ver

4

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading