Yandex Metrica

Özgür Demirtaş'a Savcı Sayan cevabı: Sanırım eti Nusret'ten yediğin fiyattan hesaplıyorsun

Özgür Demirtaş'a Savcı Sayan cevabı: Sanırım eti Nusret'ten yediğin fiyattan hesaplıyorsun

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, ihtiyaç sahiplerine 2'şer kilo et vaadinde bulununca ekonomist Özgür Demirtaş buna itiraz etti. Sayan'ın sert cevabı ve Demirtaş'ın ortamı yumuşatmak istemesiyle devam eden polemik, İBB Başkanı İmamoğlu'nun vatandaşa verip tutmadığı sözlere dek uzandı...

Gündem

19.03.2024, 08:51

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ile ekonomist Özgür Demirtaş arasındaki polemik sosyal medyanın gündemine oturdu. İcraatlarıyla Ağrı halkının büyük beğenisini kazanan Savcı Sayan, kırmızı et fiyatlarındaki artış üzerine önceki gün Twitter'daki hesabı üzerinden vatandaşa şu çağrıda bulundu:

"Ramazanda evime et alamıyorum, alacak durumda değilim diyen her aileye günde 2 kilo et bizden. Yeterki haberimiz olsun.
Daha önce de durumu iyi olmayan öğrencilerimizin YKS sınav başvuru ücretini biz yatırmıştık.
AK PARTi belediyeciliği hizmet belediyeciliğidir."

Savcı Sayan'ın bu mesajını destekleyen ve teşekkür edenlerin yanında eleştirenler de vardı. Bazı vatandaşlar Ağrı'da ihtiyaç sahiplerinin belediyeye başvurması halinde oluşacak et talebini Savcı Sayan'ın karşılayamayacağını ileri sürdü. Bu kişilerden biri, geçtiğimiz günlerde sanatçı Kıraç'la girdiği polemiğin ardından bir kez daha gündeme gelen ekonomist Prof. Dr. Özgün Demirtaş oldu. 

Sayan'ın et yardımı haberini alıntılayan Demirtaş, "Hemen bu kişiye başvurun. Etlerinizi alın. Vermezse neden yapamayacağın şeyi söyledin deyin. Ekonominin E'sinden anlamamak böyle oluyor demek" diye yazdı. 

2024 öğretmen ataması hangi yılın KPSS puanı ile yapılacak? KPSS 2023 puanı geçerli mi? 2024 öğretmen ataması hangi yılın KPSS puanı ile yapılacak? KPSS... Haberi Görüntüle

SANIRIM ETİ NUSRET'TEN YİYORSUN

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan

3,8 milyonluk spekülatif takipçi sayısıyla dünyanın en çok izlenen ekonomistlerinden biri olan Demirtaş, vaadini gerçekleştiremeyeceğini iddia ettiğini Savcı Sayan'ı kızdırdı. 

Sosyal medya hesabında bir mesaj daha yazan Savcı Sayan, Demirtaş'a 'klavye devrimcisi, twitter ekonomisti, operasyonel algı mühendisi' dedi. Sayan şunları yazdı:

"Klavye devrimcisi, twitter ekonomisti, 
Operasyonel algı mühendisi bu zat denize nazır oturmuş ders veriyor Ağrımıza.
Benim Yemen'e, Sudan'a su taşıyan ülkemin hayırseverleri Ağrı'ya yardım için her Ramazan'da sıraya giriyorlar.
Sanırım eti Nusret'ten yediğin fiyattan hesaplıyorsun."

Antalya'daki teleferik faciasında operasyon başarıyla tamamlandı! Mahsur kalanların tamamı kurtarıldı Antalya'daki teleferik faciasında operasyon başarıyla tamamlandı! Mahsur kalanların tamamı kurtarıldı Haberi Görüntüle

Trafikte sakın bu 'iyiliği' yapmayın! Diğer sürücülere haber verenlere para cezası: Bir günün faturası 45 bin lira Trafikte sakın bu 'iyiliği' yapmayın! Diğer sürücülere haber verenlere para... Haberi Görüntüle

DEMİRTAŞ'IN 'ET ANALİZİ' MERAKLA BEKLENİYOR

Sayan'ın sert ifadeleri karşısında ortamı yumuşatmaya çalışan Demirtaş 'operasyonel algı mühendisi' ifadelerine şu cevabı verdi: 

"Sevgili Savcı bey, yorumumu kişisel algılamışsınız. Halbuki inanın değil. Bu akşam biraz çalışmam lazım işim var ama size yarın detaylı yazayım. Her yiyemeyene 2 kg et vermeyi çok kolayca söylemeniz ekonomi bilimine birçok açıdan uzak olduğunuzu gösterdi bana. 

Dediğim gibi bu sizin karakterinizle alakalı bir durum değil, söylediğinizin matematiksel, ekonomik, finansal ve mantıksal tarafı ile ilgili. İster Sağcı, ister Solcu, ister Komunist bir belediye başkanı bunu söylesin yorumum aynı olur. Size yaptığım yorum, sizinle aynı şeyi söyleyen (parti gözetmeksizin) herkes için geçerli. Bir iki güne işlerim hafiflesin detaylı yazarım. Saygılar."

Galatasaray başkanlık seçimi ne zaman 2024 | Galatasaray başkan adayları kimler? Galatasaray başkanlık seçimi ne zaman 2024 | Galatasaray başkan adayları... Haberi Görüntüle

İMAMOĞLU'NU DA ELEŞTİRDİN Mİ?

Ekonomist Özgür Demirtaş

Özgür Demirtaş, ihtiyaç sahibi Ağrılılara neden 2 kilogram et verilemeyeceğini detaylı bir biçimde izah edeceğini ifade etmesine rağmen henüz bu konuda bir analiz yayınlamadı. Öte yandan Demirtaş'ın mesajının altında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geçmişteki vaatlerini gösteren haberleri paylaşan vatandaşlar, Savcı Sayan'ı et vaadi konusunda eleştiren Demirtaş'tan aynı tavrı İmamoğlu konusunda da beklediklerini ifade etti. 

İBB'yi de zaman zaman eleştirdiğini iddia eden Demirtaş, bu taleplere cevap olarak "Evet orada da saçma sapan şeyler oluyor. Vaadler havada uçuşmamalı. Hepsi ile ilgili görüşüm aynı. Yazıyorum gördüğünüz gibi" açıklaması yaptı. 

İmamoğlu, 2019 yerel seçimlerinde İstanbullulara şu vaatlerde bulunmuştu: "İhtiyacı olan ailelerimize yılda 6.000 ile 13.000 lira arası yardımda bulunacağız. Hiç geliri olmayan ya da açlık sınırında yaşamaya mahkum edilen her aile halk-ekmek ve halk-süt satış noktalarından ücretsiz ekmek, süt alabilecek, damacana su ücretsiz dağıtacağız."


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading