Yandex Metrica

Nisan ayında sıcaklık rekoru! 39 dereceyi gördüler

Nisan ayında sıcaklık rekoru! 39 dereceyi gördüler

İkliminden dolayı çok sıcak bir memleket olan Adana'da termometreler 39 dereceyi gösterirken nisan ayında sıcaklık rekoru kırıldı. Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıyla bugünden itibaren artarak 42 dereceye kadar çıkacağı bildirildi. Sıcaktan bunalan bazı çocuklar parklarda bulunan havuzlarda serinlerken, yaşlı vatandaşlar da banklarda oturup sohbet etti.

Gündem

17.04.2024, 18:21

Sonunda bu da oldu ve nisan ayında termometreler 39 dereceyi gösterdi. Sıcaktan bunalan Adanalı vatandaşlar, ağaçların gölgesinde serinledi.

Şehirde devam eden Portakal Çiçeği Karnavalı nedeniyle ulusal ve uluslararası birçok misafiri de ağırlayan Adana’da, vatandaşlar aşırı sıcaktan dolayı kendileri sahillere parklara attı.

İsrailli gazeteciden kan donduran sözler: Gazzelilerin kanından nehirler görmeliydik İsrailli gazeteciden kan donduran sözler: Gazzelilerin kanından nehirler görmeliydik Haberi Görüntüle

TERMOMETRELER 39 DERECEYİ GÖSTERDİ

Araç termometrelerindeki sıcaklığın 39 dereceye ulaştığı Adana'da, meteoroloji ise gölgede sıcaklığın Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasıyla bugünden itibaren artacağını ve 42 dereceye kadar çıkacağını bildirdi.

Sıcaktan bunalan bazı çocuklar parklarda bulunan havuzlarda serinlerken, yaşlı vatandaşlar da banklarda oturup sohbet etti.

DEM'in terör köşesi! Örgüt karargahına çevirmişler DEM'in terör köşesi! Örgüt karargahına çevirmişler Haberi Görüntüle

"ADANA ÇOK SICAK BİR MEMLEKET''

Hissedilen sıcaklığın termometrelerin gösterdiğinin çok üzerinde olduğuna dikkat çeken vatandaşlardan Cengizhan Temuçin, ikliminden dolayı Adana’nın çok sıcak bir memleket olduğunu belirtirken "Adana ikliminden dolayı çok sıcak bir memlekettir. Yazın 50 dereceyi gördüğümüz olmuştur burada. Geçtiğimiz yıllarda nem ve rutubet ile birlikte 50 derecenin üstlerini de görmüş olduk.'' dedi.

Teleferik faciasında yeni detaylar: Değişmesi gereken 156 parçadan sadece 19'u değiştirildi Teleferik faciasında yeni detaylar: Değişmesi gereken 156 parçadan sadece 19'u... Haberi Görüntüle

''45-50 DERECELERİ HİSSETTİRİYOR''

''İnsanlar ağaçların altında gölgede çayını, kahvesini içer ve oturur. Güneşten kendisini korumaya çalışır.'' diyen Cengizhan Temuçin, ''Şu an biz alışkın olduğumuz ve bu memlekette yaşadığımız için dışarıdan gelen yerli turistlerimize çok aşırı şekilde sıcak gelebilir burası. Biz Adana’da çok yüksek dereceleri gördük. Adana her zaman böyle, 45-50 dereceleri hissettiriyor insanlara" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading