Yandex Metrica

Sitede Ara

NATO'dan Rusya'ya ekonomik yaptırım talebi: Herkesin pazarlık masasına oturması lazım

NATO'dan Rusya'ya ekonomik yaptırım talebi: Herkesin pazarlık masasına oturması lazım

Antalya Diplomasi Forumu'nda konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'ya açtığı savaşı sonlandırması ve siyasi çözümlere inanması gerektiğini belirtti. Stoltenberg "Şu an bunu yapmıyor. Böyle devam ederse biz de ekonomik yaptırımlarla baskılarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. Yaptırımların Rusya'ya yoğun baskı oluşturduğunu belirten NATO Sekreteri, bütün ülkelerin müzakere masasına oturması gerektiğini belirtti.

Gündem

15.02.2024, 02:37

Antalya Diplomasi Forumu'nda (ADF), "Barışın bedeli veyahut savaşın maliyeti" konulu panelde Rusya'ya yönelik gerçekleşen yaptırımlarla ilgili konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bütün ülkelere çağrı yaptı.

Kara para aklama ve vergi kaçırmadan tutuklanmışlardı! Dilan Polat ve Engin Polat için mahkeme son kararını verdi! Kara para aklama ve vergi kaçırmadan tutuklanmışlardı! Dilan Polat ve... Haberi Görüntüle

"PUTİN'İN POLİTİK ÇÖZÜMLERİN GÜCÜNE İNANMASI LAZIM"

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, panelde yaptığı konuşmada, "Putin'in savaşı sonlandırması, güçlerini çekmesi ve iyi niyete inanması lazım. Politik çözümlerin gücüne inanması lazım. Şu an bunu yapmıyor. Böyle devam ederse biz de ekonomik yaptırımlarla baskılarımızı sürdüreceğiz. Aynı zamanda da cesur Ukrayna halkına ve askerlerine desteğimizi sürdüreceğiz. İnsani koridorların da oluşturulması bir o kadar önemli ki siviller tahliye edilsin, ihtiyaç duyulan yemek, tıbbi ihtiyaçlar gibi her şeyi sağlanabilsin." görüşünü paylaştı.

DEM Partili belediyelerden yeni bir skandal: Türk Bayrağı'nı ve Erdoğan'ın fotoğrafını kaldırdılar DEM Partili belediyelerden yeni bir skandal: Türk Bayrağı'nı ve Erdoğan'ın... Haberi Görüntüle

UKRAYNA'YA VERİLEN ASKERİ DESTEKLERİN ÖNEMİNİ VURGULADI

Birçok NATO müttefikinin 2014'ten bu yana on binlerce Ukrayna gücüne çok önemli destekler sağladığını ve şu an bu güçlerin Ukrayna'da ön cephede savaştığını anımsatan Stoltenberg, sözlerine şöyle devam etti:

"Öncelikle bu, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ve Ukrayna halkına ve Ukrayna liderliğine verdiğimiz en somut destek. Rusya işgalini de durduran yavaşlatan şey bu oldu zaten. Biz 2014'ten beri sağladığımız eğitim ve ekipman desteğinin ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu çabaların ne kadar kıymetli olduğunu gördük. Tabii birtakım NATO müttefiklerimiz daha fazla gerek askeri olsun gerek insani olsun yardım yapmaktalar ya da mali, finansal destek vermekteler. Rusya'ya karşı eşi benzeri görülmemiş yaptırımlara şahitlik ediyoruz. Bunların hepsi de Rus ekonomisini sekteye uğratıyor, felç ediyor, Rusya üzerinde, Putin üzerinde çok yoğun da bir baskı yaratıyor. Burada bazı yaptırımlar sonucunda diplomatik çabalara güven duyularak belki masaya oturulmasını sağlayacak."

Bugün otobüs, metro, marmaray, metrobüs, vapurlar ücretsiz mi 13 Nisan Cumartesi? Bugün toplu taşıma paralı mı? Bugün otobüs, metro, marmaray, metrobüs, vapurlar ücretsiz mi 13 Nisan... Haberi Görüntüle

HERKESİN RUSYA'YA YAPTIRIM UYGULAMASI GEREKİYOR

Stoltenberg, yaptırımların Rusya'ya geri adım attırma ihtimaline de değinerek, "(Yaptırımlar) Bütün dünya için bir maliyet yaratıyor ve hatta yaptırım uygulayan taraftaki ülkeler için de bir maliyet yaratıyor. Ama Rusya, Ukrayna'ya bu kadar umarsızca saldırırken, NATO ve NATO müttefikleri de çok ciddi yaptırımlar koydu ki Rusya üzerinde maksimum baskı yaratılabilsin. Herkesin pazarlık masasına, müzakere masasına oturması lazım nihayetinde." ifadesini kullandı.

MEB yeni müfredatta hangi değişiklikler var? Yeni müfredat ne zaman uygulanacak? MEB yeni müfredatta hangi değişiklikler var? Yeni müfredat ne zaman... Haberi Görüntüle

UKRAYNA VE GÜRCİSTAN'IN NATO'YA KATILMA İHTİMALİ

NATO'nun doğuya doğru genişleyerek Ukrayna ve Gürcistan'ı ittifaka katma ihtimalinin Rusya'yı kışkırtıp kışkırtmadığı konusunu da değerlendiren Stoltenberg, "Bu provokatif bir şey değil. Özgür devletler ne isterse onu yapar. Her ülke kendi kararlarını özgürce verebilir. Ukrayna da bunu yapmak istiyorsa yani İsveç ve Finlandiya katılmak istemediğinde nasıl ki buna saygı duyuluyorsa Rusya her ülkenin bağımsız ve özgür kararlarına saygı duymalı." diye konuştu.

Stoltenberg, bağımsız bir ülkenin kendi yolunu seçip seçmemesini sorgulamanın Rusya'nın güç kullanmasının mümkün olduğu bir dünyaya girilmesine neden olacağına dikkati çekerek, NATO'ya üyelik konusunda her ülkenin iradesine saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Selin Yalın kimdir? Cinayete kurban giden Selin Yalın şarkıcı Yalın'ın neyi oluyor? Selin Yalın kimdir? Cinayete kurban giden Selin Yalın şarkıcı Yalın'ın... Haberi Görüntüle

"BİZ HERHANGİ BİR ÇATIŞMA BAŞLATMAYIZ"

Dünyada yeni tehditler ve güvenlik sorunlarının bulunduğuna dikkati çeken Stoltenberg, "Biz savunma üzerine kurulu bir birliğiz. Biz, herhangi bir şekilde çatışma başlatmayız, ama çatışmaları önlemek için çalışmalıyız. Dolayısıyla gelecekte güçlü kurumlara ihtiyacımız var. NATO da bunlardan bir tanesidir diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading