Yandex Metrica

MOSSAD için seferber oldular! Ertuğrul Özkök, İsmail Saymaz ve Nevşin Mengü tutuklu İsraillileri savundu

MOSSAD için seferber oldular! Ertuğrul Özkök, İsmail Saymaz ve Nevşin Mengü tutuklu İsraillileri savundu

Çamlıca Kulesi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin fotoğraflarını çekerken yakalanan İsrail vatandaşlarını savunan 3 isim dikkat çekiyor: Hürriyet'ten kovulan Ertuğrul Özkök, onun halay arkadaşı İsmail Saymaz ve Alman basınından Nevşin Mengü.

Gündem

23.01.2024, 18:18

Cumhurhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın evinin fotoğraflarını Çamlıca Kulesi'nden çektikleri esnada yakalanan İsrail vatandaşları, Türkiye'de en büyük desteği 3 gazeteciden gördü. Ertuğrul Özkök, İsmail Saymaz ve Nevşin Mengü, gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Natali-Mody Oknin çiftinin casus oldukları iddiasını reddediyor. 

Hürriyet gazetesinden geçtiğimiz günlerde 6 milyon TL tazminat karşılığında kovulan ve emekli diplomat Vahit Özdemir tarafından bir dönem 'İsrail ve Alman istihbaratı için çalışmakla' suçlanan Ertuğrul Özkök, Çamlıca'daki operasyon sonrası katıldığı bir radyo programında şu yorumu yaptı: "Hayretler içerisinde kaldım. Neymiş efendim, güya oradan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın evinin resimlerini çekiyorlarmış. Resmi çekerken aynı zamanda birbirlerine 'Bu Erdoğan'ın evi' diyorlarmış. Bu haberin neresinde mantık var acaba?" 

The Platform 2 nerede çıkacak, hangi platformda? The Platform 2 ne zaman çıkıyor? The Platform 2 nerede çıkacak, hangi platformda? The Platform 2... Haberi Görüntüle

DÜNYAYI GEZDİ AMA O GERÇEĞİ ÖĞRENEMEDİ 

"Google Earth çağında, isteyen herkesin elindeki cep telefonuyla Tayyip Erdoğan'ın evinin üzerine kadar gidebildiği bir dönemde Erdoğan'ın evinin fotoğrafını çekmenin casusluk açısından ne manası var Allah aşkına? Hiçbir mantıklı insan kalmadı mı yani bu ülkede? Türkiye'yi komik duruma düşürüyorsunuz. İnsaf edin artı yahu! Tayyip Erdoğan bugün dünyanın en önemli liderlerinden biri. İnsanların onun evini merak etmesinde garipsenecek ne var Allah aşkına? Ne casusluk yapacak elindeki fotoğraf makinesiyle? Uydudan girebilme imkanı varken ta dibine kadar... Türkiye'yi böyle komik durumlara düşürmeyin lütfen."

Türkiye Cumhurbaşkanı'nın konutunu fotoğraf makinesiyle havadan ve yakın plan görüntülemeyi Google Earth ile karşılaştırarak İsrail vatandaşlarının yaptığı fiili meşrulaştırmaya çalışan Özkök, tutuklanan iki kişinin MOSSAD'la bir ilişkisi olmadığından gayet emin bir tavırla konuştu. Son ifadeleriyle Ertuğrul Özkök, uyduların Dünya'yı yalnızca dik açıdan fotoğraflayabildiği ve eğik düzlemde resim çekme imkanının olmadığı gerçeğini bilmediğini gözler önüne serdi.  

Mavi katagoride araması vardı! Interpol'ün aradığı Rus dolandırıcı Türkiye'de yakalandı! Mavi katagoride araması vardı! Interpol'ün aradığı Rus dolandırıcı Türkiye'de yakalandı! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN İTİBARI ZEDELENMİŞ... 

İsraillilerin casus olmadığından adı gibi emin olan ikinci isim, Ertuğrul Özkök'ün Diyarbakır'daki halay arkadaşı İsmail Saymaz oldu. Sosyal medya hesabındaki mesajında Saymaz, "Türkiye'de artık casusluk suçlamasının inandırıcılığı kalmadı. Savcılıklar gerçeklikten uzak ve gülünç kanıtlarla insanları casus diye tutukluyor. Ardından sözde casuslar siyasi kriz ve pazarlığın konusu oluyor. Olan, Türkiye'nin uluslararası itibarına oluyor" diye yazdı. 

Papaz Andrew Brunson'dan Osman Kavala'ya, Can Dündar'dan Henri Barkey'e bir dizi ismi imâ ettiği sanılan Saymaz, casusluk suçlamasına dair kendi belirlediği kriterlerin ne olduğundan bahsetmedi. Operasyonla birlikte Türkiye'nin uluslararası itibarının zedelendiğini savunan Saymaz'ın İsrail vatandaşlarının masumiyeti konusunda neden bu kadar emin olabildiği anlaşılamadı. 

Özkök ve Saymaz'la aynı şekilde Alman DW'nin muhabiri Nevşin Mengü de son operasyonu eleştirenlerden biri oldu. "Bu teknoloji bolluğunda İsrail, Erdoğan'ın evinin fotoğrafını çekmek için turist mi yollayacak?" diyen Mengü, Natali-Mody Oknin çiftinin Çamlıca Kulesi'ne turistik amaçla gelmiş basit birer turist olduklarını savundu. Mengü, "İki tane turist gezerken ajan diye yakalanıyor. Yani böyle şeyler ancak İran'da olur" dedi ama kafasındaki 'sahici' casusların neye benzediklerinden ve onlara karşı yapılacak operasyonların nasıl olması gerektiğinden bahsetmedi. 

Korkma Ben Yanındayım dizisi bitecek mi, final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım yeni bölüm var mı? Korkma Ben Yanındayım dizisi bitecek mi, final mi yapıyor? Korkma... Haberi Görüntüle

İSRAİL BASINI TERSİNİ DÜŞÜNÜYOR

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, casusluk yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan İsrailli çiftin istihbaratla bir ilgisi olmadığını savunmuş ancak Tel Aviv güvenlik kaynaklarına yakın Haaretz gazetesi yazarı Amir Oren, sosyal medya hesabında tam tersini savunmuştu. Bennett'i 'adamlarına sahip çıkmamakla' suçlayan Oren, "MOSSAD'lı bir adam her yakalandığında devlet susacak mı, yoksa bir yalanın açığa çıkarılma riskini göze alacak mı?" diye sormuştu. Haaretz yazarının yorumu sonrası dikkat çekici bir ifade de Jerusalem Post'ta kullanıldı: "Türkler ekimde 15 kişilik MOSSAD hücresini çökertti. Kasımda İsrailli bir çift tutuklandı. Aralık ayının ne getireceğini kim bilebilir?"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading