Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Elçi'den 'CHP'nin kürtler konusunda projesi ne' sorusuna şoke eden cevap: Özerklik

Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Elçi'den 'CHP'nin kürtler konusunda projesi ne' sorusuna şoke eden cevap: Özerklik

CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu'nun parti üyelik rozetini taktığı ve daha sonra danışmanı yaptığı PKK sevici Nuşirevan Elçi, Barzani'nin kanalı olan Rudaw'da konuştu. Elçi, CHP'nin özerklik planı olduğunu söyledi.

Gündem

23.01.2024, 22:16

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani'ye yakınlığıyla bilinen medya kruluşu Rudaw'a kürtçe röportaj verdi. 

Düello oyununu kazanan kim Survivor 2024? 1 Mayıs Çarşamba Survivor düello oyununu kim kazandı? Düello oyununu kazanan kim Survivor 2024? 1 Mayıs Çarşamba Survivor... Haberi Görüntüle

BAY KEMAL'İN DANIŞMANI 'ÖZERKLİK' DEDİ

'CHP'nin Kürtler için nasıl bir projesi bulunuyor sorusuna cevap veren Elçi, şunları aktardı:

Zaten CHP iktidar olmadığı sürece bu sorunu çözemez. Projeleri tabii ki var. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi diyoruz artık adı özerklik veya başka türlü de konulabilir. Bunun değiştirilmesi gerekiyor zaten. Tüm yetki ve imkanların tek bir yerde toplanması zaten başından beri yanlıştı. Hem Kürtler için hem de diğer halklar için yetkilerin dağıtılması zaten gerekli. Bunun yanı sıra Kürtçe anadilde eğitimkonusunda adımların atılması gerekir. Türkiye zaten bugün bunları gerçekleştirebilecek durumda. Belki eskiden kadroları yoktu, imkanları yok, ekonomik gerekçeler vesaire ileri sürebilirler ancak Türkiye bugün bu imkanlara sahip.

Harry Potter Kalesi mi vuruldu? Rusya neden Harry Potter Kalesi'ni vurdu? Harry Potter Kalesi mi vuruldu? Rusya neden Harry Potter Kalesi'ni... Haberi Görüntüle

 'BEN BÖYLE BİRŞEY DEMEDİM' DEDİ

Kılıçdaroğlu'nun "Kürdistan lafından çok rahatsız oluyorum" sözünü söylemediğini belirten Elçi, "Bu sözleri duyduktan sonra, ben de kendisine sordurdum ve 'Ben böyle bir şey demedim' dedi. Bunu ben de Google da diğer yerlerde baktım araştırdım. Böyle bir şey dememiş. Böyle bir şey söylediğini belirten kimse iftira atmıştır." dedi.

2024 öğretmen atama branş dağılımı | Hangi bölümden kaç bin öğretmen atanacak? 2024 öğretmen atama branş dağılımı | Hangi bölümden kaç bin... Haberi Görüntüle

HDP KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEYECEK

CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığ için de konuşan Elçi, "Bugün muhalefet içerisinde Türkiye'deki bu düzensizliği ortadan kaldıracak ve yaraşır bir sistem getirebilecek her kesim Kemal Bey aday olduğunda ona oy verecek." yanıtıyla HDP'nin Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini söyledi..

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading