Yandex Metrica

Sitede Ara

Öğretmenler şiddete karşı harekete geçti: Yarın ülke genelinde ilk ders boş!

Öğretmenler şiddete karşı harekete geçti: Yarın ülke genelinde ilk ders boş!

İstanbul Eyüpsultan'da yabancı uyruklu öğrenci, liseden atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürü İbrahim Oktugan'a kurşun yağdırdı. İbrahim Oktugan tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Okul müdürünü silahla vurarak hayatını kaybetmesine neden Y.K., Savcılıktaki işlemlerinin ardından 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten öldürme' suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.    

Gündem

17.05.2024, 23:14

İstanbul Eyüpsultan'da yabancı bir öğrenci, liseden atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürü İbrahim Oktugan'a silahla 5 el ateş etti. Odasında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan okul müdürü hastanede yaşamını yitirdi.  Kaçan saldırgan öğrenci yakalanıp tutuklanmak üzere hakimliğe sevk edildi. Eğitimciler şiddeti protesto etmek için yarın ilk derse girmeyecek ve hafta sonuna kadar da siyah kokart veya kurdele takacaklar. 

Tarihi buluşma vatandaşlara soruldu: Cumhurbaşkanı Erdoğan- Özgür Özel görüşmesini destekliyor musunuz? Tarihi buluşma vatandaşlara soruldu: Cumhurbaşkanı Erdoğan- Özgür Özel görüşmesini destekliyor... Haberi Görüntüle

HAYATİ VÜCUT BÖLGESİNE HEDEF ALARAK ATEŞ ETTİ 

Yaşanan cinayete ilişkin detaylar ise savcılığın sevk yazısında ortaya çıktı. Sevk yazısında, öldürülen Oktugan ile suça sürüklenen çocuk Y.K. arasında okulda ilişiğin kesilmesi ve aralarında geçen tartışma dolayısıyla husumet beslediğinin anlaşıldığı, 2023 Aralık ayında gerçekleşen olay sonrasında suça sürüklenen çocuğun ulaştığı ruhi sükunete rağmen fiilini planladığı şekilde icra ettiği, böylece Y.K.’nın eğitimci Oktugan’ı silahla hayati vücut bölgesine hedef alarak 2 el ateş ettiği ve hayatını kaybetmesine neden olduğu ifade edildi. 

81 ilde ÇEMBER-18 operasyonları! 4 bin 995 firari yakalandı 81 ilde ÇEMBER-18 operasyonları! 4 bin 995 firari yakalandı Haberi Görüntüle

ÖĞRENCİLER OKULA AKIN ETTİ 

Eyüpsultan Alibeyköy Mahallesi'nde bulunan özel bir okulun müdürü İbrahim Oktugan (74) dün sabah saatlerinde, 5 ay önce okuldan kovulan 17 yaşındaki Y.K. tarafından odasında silahla vurularak öldürülmüştü. Yaşanan olayın ardından Oktugan'ın öğrencileri bugün okula akın etti.

Algı operasyonunu başlattılar! FETÖ ve fondaş medyayı panikleten düzenleme! Algı operasyonunu başlattılar! FETÖ ve fondaş medyayı panikleten düzenleme! Haberi Görüntüle

"İBRAHİM HOCA ÇOK İYİ BİRİYDİ"

Okulda oldukları sırada olayın gerçekleştiğini belirten bir öğrenci, Y.K.'nın 5 aydır okula gelip gelmediği sorusu üzerine, "Daha önce hiç gelmemişti, dün ilk kez geldi. Benim bir samimiyetim yoktu. İbrahim hoca çok iyiydi, yazık oldu hocaya. Artık diyecek bir şey yok. Normalde güvenlik vardı ama o da içeri gitti. İçeriye ne zaman gittiğini bilmiyorum ama aktif olarak çalışıyordu. Uzun zamandır çalışıyordu." dedi.

 

Türkiye'de kaç kişi emekli 2024? Türkiye'de kaç kişi emekli 2024? Haberi Görüntüle

ÖĞRETMENLER YARIN İLK DERSE GİRMEYECEK 

İstanbul'da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan'ın okuldan atılan yabancı uyruklu bir öğrencisi tarafından silahla vurularak öldürülmesi Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimciler tarafından protesto edilecek. Gerçekleşen kan donduran olayı protesto etmek için öğretmenler yarın ilk dersi boş geçirecek.

Beylikdüzü'nde kan donduran cinayet! Hastane odasında ölü bulunan hemşire hakkında yeni gelişme! Beylikdüzü'nde kan donduran cinayet! Hastane odasında ölü bulunan hemşire hakkında... Haberi Görüntüle

YAŞANAN VAHŞET PROTESTO EDİLECEK

Sendikalara tarafından yapılan açıklamada, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde özel bir lisede okul müdürü olan İbrahim Oktugan'ın bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Oktugan'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm eğitim camiasına başsağlığı mesajına da yer verilen açıklamada, "Yaşanan vahşeti protesto etmek amacıyla Türk Eğitim-Sen olarak, 9 Mayıs Perşembe günü ilk derse girmeme kararı aldık. Ayrıca okullarımızda hafta sonuna kadar siyah kokart veya kurdele ile derslere gireceğiz" denildi.

9 Mayıs Eurovision yarı final hangi kanalda, saat kaçta yayınlanacak? 9 Mayıs Eurovision yarı final hangi kanalda, saat kaçta yayınlanacak? Haberi Görüntüle

 "TBMM'YE İLETİLEN DÜZENLEME BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ"

Yapılan açıklamada, sendikanın 2019'da eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin alınması ve failler hakkında caydırıcı müeyyideler getirilmesi amacıyla hazırladığı ve milletvekilleri aracılığıyla TBMM'ye ilettiği düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiği ifade edildi. 

Bahar bu hafta yok mu, neden? Bahar dizisi final mi yapacak? Bahar bu hafta yok mu, neden? Bahar dizisi final mi... Haberi Görüntüle

 "TÜM OKULLARIMIZDA 'YETER ARTIK' DİYORUZ"

Sendika Genel Başkanı Talip Geylan da yaşanan cinayetle ilgili şu açıklamada bulundu; 

Perşembe günü ilk derse girmiyor, tüm okullarımızda basın açıklamalarımızla ses yükseltiyor ve 'Yeter artık.' diyoruz. Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemelerin yapılması için daha kaç canımızı yitireceğiz? Tüm meslektaşlarımızı sesimize destek olmaya ve hafta sonuna kadar siyah kokart/kurdele ile derslere girmeye davet ediyorum.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Loading