Yandex Metrica

Kafkasya'da tatbikatlar savaşı! İran'ın ardından Türkiye'den dikkat çeken hamle

Kafkasya'da tatbikatlar savaşı! İran'ın ardından Türkiye'den dikkat çeken hamle

Karabağ'da Ermeni işgalinin bitmesi sonrası İran tedirgin. Azerbaycan'a yönelik tacizlerini artıran ve tatbikatlarla gözdağı vermeye çalışan İran'a, Türkiye ve Azerbaycan'dan tatbikatlı yanıt geldi. Türk ve Azerbaycan kuvvetleri Nahçıvan'da ortak tatbikat yapacak.

Gündem

23.01.2024, 18:04

Azerbaycan’ın Karabağ zaferi ve Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan'ın bölgede yaptığı işbirliği İran'ı rahatsız etti. Türkiye'nin Azerbaycan'a desteğine karşı, Ermenilere TIR’lar dolusu malzeme ve akaryakıt gönderen Tahran yönetimi adımları sıklaştırıyor. Kafkasya tatbikatlar savaşına sahne oluyor. 

İyice hadlerini aştılar: DEM Partili yöneticilerden Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a küfür İyice hadlerini aştılar: DEM Partili yöneticilerden Mustafa Kemal Atatürk ve... Haberi Görüntüle

İRAN'IN İLLEGAL TIR'LARI GERİLİMİ TIRMANDIRDI

Kafkasya'da yeniden şekillenen ittifaklar ve Azerbaycan'ın Türkiye ve Pakistan'la yakınlaşması İran'ı endişelendirdi. Karabağ savaşında Ermenistan’a açık destek veren ve silah yardımı yapan İran'a ait TIR'lar, Temmuz ve Ağustos aylarında yasa dışı şekilde Karabağ’a gitti. İran bu TIR'larla Laçin koridoru üzerinden Hankendi’deki Ermenilere yardım götürdü. Azerbaycan İran'ın bilgisi dışında Laçin koridorunu kullanıldığı tırlar nedeniyle İran'a nota verdi.

iran tırlar

Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor düello oyununda kim kaybetti? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor düello oyununda kim kaybetti? Haberi Görüntüle

ÜÇLÜ TATBİKAT İRAN'I ALARMA GEÇİRDİ

İran'ın illegal hamleleri ve saldırganlığı sonrası bölgede dikkat çeken bir tatbikat rüzgarı esmeye başladı. İlk tatbikat Tahran'ı daha da endişelendiren, Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan'ın 12 Eylül'de başlattıkları ortak askeri tatbikat oldu. Üç ülke arasında ilk kez düzenlenen  '3 kardeş' tatbikatı Kafkasya'da yeni ve güçlü bir iş birliğinin de ilanı oldu. 

turkiye azerbaycan pakistan

Bu tatbikatın ardından, Ermenistan’ın yaklaşık 30 yıl süren işgali boyunca sınır hattında hiç tatbikat yapmayan İran, Azerbaycan sınırında tatbikata başladı. Ülkenin kuzeybatısında, zırhlı ve topçu birlikler ile insansız hava araçları, elektronik savaş birimleri ve helikopter ateşi desteğiyle yürütülen tatbikata "Hayber Fatihleri" adını verdi. 

Mac'ler yapay zekaya kavuşuyor: Peki neler değişiyor? İşte yeni özellikler... Mac'ler yapay zekaya kavuşuyor: Peki neler değişiyor? İşte yeni özellikler... Haberi Görüntüle

NAHÇIVAN'DA DİKKAT ÇEKEN HAMLE

İran'ın saldırgan hamleleri sonrası Türkiye ve Azerbaycan'dan yeni bir adım geldi. Milli Savunma Bakanlığı Nahçıvan'da Türk ve Azerbaycan kuvvetlerinin ortak tatbikat yapacağını duyurdu.  5-8 Ekim tarihlerinde düzenlenecek tatbikatın adı 'Kardeş Tugay' Projesi.

Bakan Güler rotayı belirledi: Hedefimizde Gara ve Kandil var Bakan Güler rotayı belirledi: Hedefimizde Gara ve Kandil var Haberi Görüntüle

İRAN'IN RAHATSIZLIĞININ NEDENİ 'ZENGEZUR KORİDORU'

Tahran yönetiminin bölgesel ittifakların yanı sıra rahatsız olduğu kritik bir başlık daha var: Zengezur Koridoru'nda oluşan yeni durum.

Ermeni işgali döneminde, yaklaşık 30 yıl kapalı kalan Azerbaycan-Nahçıvan bağlantısı yeniden kuruluyor. Aliyev’in birçok kez "Zengezur koridoru" şeklinde ifade ettiği ekonomi ve ulaşım hatlarının açılmasıyla, Türkiye ve Azerbaycan arasında fiilen ulaşım kurulmuş olacak. 

İran'ın bölgedeki askeri faaliyetlerini artırması, Azerbaycan'ın Zengezur Koridoru konusundaki adımlarıyla paralel. Koridorun açılması durumunda İran'ın Ermenistan ile kara bağlantısı kesilecek. Böylece İran, Kafkaslar'a kara erişimini kaybedecek ve bölgede Türkiye ve Azerbaycan stratejik bir üstünlük elde etmiş olacak.

zengezur

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading