Yandex Metrica

İyice hadlerini aştılar: DEM Partili yöneticilerden Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a küfür

İyice hadlerini aştılar: DEM Partili yöneticilerden Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a küfür

Türkiye'deki tüm birleştirici değerlere düşman olan DEM Parti'de skandallara bir yenisi daha eklendi. DEM Parti yöneticileri Diyarbakır Sur Belediyesi makam odasında Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret edip küfür etti.

Gündem

01.05.2024, 09:31

Kandil güdümünde politika izleyen ve bunu da gizlemeyen DEM Parti'de bir skandala daha imza atıldı. Tüm kadroları bölücü terör örgütü PKK'nın sözde yöneticileri tarafından belirlenen DEM Parti'de her geçen gün yeni bir skandal patlak veriyor. Van'da "PKK sizi tükürürüğyle boğar" diyen Abdullah Zeydan'ı tartışmalı bir biçimde aday yapan ve seçtiren DEM Parti, Mardin'de ilk Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında AK Partili meclis üyelerinin toplantının açılışında İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşunda bulunulması yönündeki önerisini gündemde olmadığı gerekçesiyle reddetmişti. Diyarbakır'da ise bu kez Türk bayrağı alerjileri nüksetmiş ve yapılan ilk belediye meclis toplantısında salonda daha önce var olan Türk bayrağının kaldırıldığı görülmüştü. 

Neşet Turan kimdir? Sosyal medya fenomeni Neşet Turan nasıl öldü? Neşet Turan kimdir? Sosyal medya fenomeni Neşet Turan nasıl öldü? Haberi Görüntüle

ATATÜRK'E VE ERDOĞAN'A KÜFÜR

DEM Parti'nin tam güç kaybettiği ve özellikle Batı şehirlerinde varlık gösteremediği bir zamanda imdadına "Atatürk'ün partisi" olmakla övüen CHP yetişmiş ve çeşitli il ve ilçelerde "kent uzlaşısı" adı altında işbirliği yapmıştı. DEM Partili Ahmet Saymadi, CHP ve DEM Parti arasındaki iş birliğini "İstanbul'da da 22 tane ilçede seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden giriyoruz" sözleriyle duyurmuş, seçimi kazanmaları halinde Büyükşehir Belediye Meclisi'nde grup kuracaklarını söylemişti. DEM Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Öztürk Türkdoğan da yerel seçimde CHP ile yaptıkları işbirliğini hatırlatarak "kent uzlaşısı" kapsamında aday çıkarmadıkları Ankara'nın 3 ilçesinde CHP'li adayları destekleyeceklerini söylemişti. CHP ile DEM Parti Mersin ve Adana'da da işbirliği yapmıştı ve bu kentlerin yeniden CHP tarfından kazanılması sağlanmıştı.

DEM Parti'deki son skandal CHP üzerinde nasıl bir etki yapar bilinmez ama kendisini bu topraklara ait hisseden herkeste büyük bir öfkeye neden olacağı kesin. Söz konusu skandal Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşandı. DEM Partili yöneticiler Diyarbakır Sur Belediyesi makamına geldiklerinde Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret edip küfür etti. Kameralara yansıyan görüntülerde belediye eş başkanlarının yanında bulunan parti yöneticisinin "Kaldırın bu kebrağların (p*z*v*nklerin) fotoğraflarını" diyerek küfrettiği duyuluyor. Hızla yayılan görüntülere osyal medyadan tepki yağdı.

Albayrak ailesinin acı günü: Gülbeyaz Albayrak 91 yaşında hayatını kaybetti Albayrak ailesinin acı günü: Gülbeyaz Albayrak 91 yaşında hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

MARDİN'DE NE OLDU?

Mardin'de 31 Mart 2024'te yapılan seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığına DEM Partili Ahmet Türk seçilmişti. Yüzde 57,40 oy oranıyla belediye başkanı seçilen Türk'ün başkanlığındaki ilk Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Fakat daha ilk toplantıda büyük bir skandal patlak verdi. DEM Parti'nin Türk bayrağına, İstiklal Marşı'na karşı mesafeli duruşu ilk toplantıda ortaya çıktı. Dem Partililer AK Partili meclis üyelerinin toplantının açılışında İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşunda bulunulması yönündeki önerisini gündemde olmadığı gerekçesiyle reddetti. 

Zeynep Bastık konseri bedava mı, Üsküdar'da mı olacak? Zeynep Bastık konseri saat kaçta başlayacak, bilet alınacak mı? Zeynep Bastık konseri bedava mı, Üsküdar'da mı olacak? Zeynep Bastık... Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi açılışında "İstiklal Marşı'nın okutulmadığı" iddialarına ilişkin soruşturma başlattığını bildirdi. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13 Nisan 2024 tarihli toplantısında, İstiklal Marşı'mızın okutulmaması ve saygı duruşunda bulunulmaması olayı ile ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

İstanbul'dan kahreden haber: Bir polis memuru şehit oldu İstanbul'dan kahreden haber: Bir polis memuru şehit oldu Haberi Görüntüle

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Mardin İl Başkanlığınca, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi açılışındaki iddialara ilişkin açıklama yapıldı.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamada, DEM Parti'den Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk'ün başkanlığındaki ilk meclis toplantısının İstiklal Marşı ile başlanması beklenirken, direkt gündem maddelerine geçilmesi üzerine AK Parti Grubunun buna itiraz ettiği, İstiklal Marşı'nın okunması yönündeki taleplerini sundukları belirtildi.

Bu taleplerine DEM Parti Grubunun karşı çıktığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu talebe DEM Parti Grubu tarafından 'Kapalı alanda olmaz' denilerek karşı çıkılmıştır. Yapılan istişareler sonucunda AK Parti Grubumuzda bulunan ilçe belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz birlikte ayağa kalkarak İstiklal Marşı'nı okuyarak saygı duruşunda bulunmuşlardır. O esnada DEM'li üyeler İstiklal Marşı'nı okumayarak oturdukları yerden izlemekle yetinmişlerdir. Tüm bu olaylar cereyan ederken bazı sosyal medya mecralarında milletimizin bağımsızlık sembolü İstiklal Marşı'nın 'yapılan oy birliği neticesinde okunmaması yönünde karar kılındığı' gibi söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirtiyor ve bu yalan yanlış haberleri yayanları esefle kınıyoruz."

29 Nisan bugün Kabine Toplantısı var mı? Öğretmen atama kontenjan ve branş dağılımı bugün açıklanacak mı? 29 Nisan bugün Kabine Toplantısı var mı? Öğretmen atama kontenjan... Haberi Görüntüle

DİYARBAKIR'DA NE OLDU?

Diyarbakır'da 31 Mart 2024'te yapılan seçimde DEM Partili Ayşe Serra Bucak Küçük, aldığı yüzde 64,09'luk oy oranıyla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. Diyarbakır'da yapılan ilk belediye meclis toplantısındaki bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı. Yapılan toplantıda daha önce var olan Türk bayrağının kaldırıldığı görüldü. DEM Partili belediyenin bu eylemi sosyal medyada büyük tepki çekti. Bazı kullanıcılar belediyeye yakında kayyum atanacağı iddiasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

2

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading