Yandex Metrica

FETÖ'yle mücadele devam ediyor: Kıskaç-14 operasyonlarında 36 kişi yakalandı

FETÖ'yle mücadele devam ediyor: Kıskaç-14 operasyonlarında 36 kişi yakalandı

17 ilde FETÖ'ye yönelik olarak düzenlenen Kıskaç-14 operasyonlarında 36 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, "FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların işbirlikçilerinin nefeslerini keseceğiz." ifadelerini kullandı.

Gündem

16.05.2024, 11:49

Türkiye'nin terörle mücadelesi gerek yurt içi gerekse de yurt dışında gerçekleştirilen operasyonlarla devam ediyor. PKK, DHKP-C, DEAŞ, FETÖ ve diğerleri... Türk emniyet güçleri terör örgütü ayırt etmeden tüm terör örgütleriyle mücadele ediyor. Bu operasyonlardan biri de FETÖ'ye düzenlendi. 17 ilke Kıskaç-14 adı verilen operasyonlarda 36 şüpheli yakalandı. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,  "FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların işbirlikçilerinin nefeslerini keseceğiz." ifadelerini kullandı. Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince, Konya, Gaziantep, Hatay, Batman, Nevşehir, Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Adana, Hakkari, Denizli, Manisa, Kocaeli, Osmaniye, Bursa ve Ordu'da, FETÖ'ye yönelik Kıskaç-14 düzenlenen operasyonlarda 36 şüphelinin yakalandığını belirten Bakan Yerlikaya şu ifadeleri kullandı: "Örgütün sözde 'Askeri Mahrem Yapılanması, Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması' içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları, örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla operasyonel hatlar üzerinden irtibatlı oldukları, terörizmin finansmanı suçu kapsamında faaliyet gösterdikleri, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, münferit sınav soruşturmaları kapsamında mülakatlarda avantajlı olarak kodlandıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi."

Operasyonlarda çok miktarda döviz ve Türk lirası ile beraber çok sayıda dijital materyal ve dokümana el konuldu.

Dua edilmesine izin verilmemişti! İzmir'de nikah salonundaki olayda flaş gelişme! Dua edilmesine izin verilmemişti! İzmir'de nikah salonundaki olayda flaş gelişme! Haberi Görüntüle

KISKAÇ-13 OPERASYONUNDA 13 ŞÜPHELİ ESKİ ASKERİ ÖĞRENCİ YAKALANMIŞTI 

İstanbul'da düzenlenen Kıskaç-13 operasyonunda örgüt mensuplarının mülakat sınavlarında aday numaralarında kodlama yaparak askeri okullara yerleştirdiği tespit edilen 13 şüpheli eski askeri öğrenci yakalanmıştı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Şüphelilerin, örgütün askeri yapılanmasına yönelik ankesörlü hatlardan iletişim kurdukları, haklarındaki beyanlar ve askeri okullara girişte mülakat sınavlarında aday numaraları üzerinden kodlama yapılarak askeri okullara girişte öncelik sağlandığı tespit edildi. FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların işbirlikçilerinin nefeslerini keseceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading