Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel görüşmesinde neler konuşuldu? İşte son kulis bilgileri

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel görüşmesinde neler konuşuldu? İşte son kulis bilgileri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etmiş, ikiki 1 saat 35 dakika süren bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmeye dair bilgiler kulislere yansıyamaya başladı. İşte detaylar...

Gündem

14.05.2024, 19:54

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında 8 yıl sonra tarihi sayılabilecek bir görüşme gerçekleştirildi. Basına kapalı kabulde, CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Namık Tan ile AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş da yer aldı.  AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan görüşme 1 saat 35 dakika sürdü.  Görüşmenin ardından binadan ayrılan Özel, herhangi bir açıkalma yapmazken ilk açıklama AK Parti tarafından geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat uygulayan açgözlülere net mesaj: Hesabı sorulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat uygulayan açgözlülere net mesaj: Hesabı sorulacak Haberi Görüntüle

"DİYALOG DEVAM EDECEK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabulüne ilişkin AA'ya açıklamada bulundu. Çelik yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımız CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in ziyaretinden memnuniyet duymuşlardır. Olumlu bir havada geçmiştir ziyaret. Sayın Cumhurbaşkanımız, diyaloğun devam etmesi gerektiğini belirtmişlerdir. Kendi takvimlerine uygun bir zamanda iadeiziyaret gerçekleştireceklerdir." ifadelerini kullandı.

Doritos İsrail malı mı, boykot mu? Doritos İsrail malı mı, boykot mu? Haberi Görüntüle

PEKİ NELER KONUŞULDU?

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özgür Özel'i 15 Temmuz'daki duruşundan dolayı tebrik ettiği belirtilirken iki tarafın dini ve milli bayramlarda tebrikleşmesi ve konuşması gündeme getirildi. Özgür Özel, 28 Şubat davasından mahkum olan Çetin Doğan ve bazı mahkumların sağlık problemleri yaşadığını dile getirerek onlar için af talebinde bulundu. Can Atalay ve Osman Kavala gibi isimleri de gündeme getiren Özel'e Erdoğan'ın nasıl bir cevap verdiğine dair bir bilgi yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özgür Özel'i seçim başarısından ötürü tebrik ettiği ve "Sizin başkanlığınızda ivmelenen bir süreç var" dediği öğrenildi. Özgür Özel'in görüşmede belediyelerin projelerini aktardığı ve kredi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek istediği belirtildi. Ayrıca Özel, dış politikada konularda milli duruş sergileme konusunda teminat verdi. 

MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyine hava harekatı! MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyine hava harekatı! Haberi Görüntüle

HEDİYELEŞME

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Cumhuriyet Ateşi isimli bir obje ve mesir macunu hediye etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise muhatabına Milli Sarayalar'dan fincan seti, çay ve bal hediye etti. Özel, Erdoğan'a AK Parti'de görüşmenin olmasının memnuiyetle karşıladığını söyledi. Organizasyonda özen olduğu için Erdoğan'ın özel kalemi Hasan Doğan'a teşekkür etti.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading