Yandex Metrica

İtirazda bulunmuşlardı! YSK'dan Yerköy, Siverek ve Güroymak kararı!

İtirazda bulunmuşlardı! YSK'dan Yerköy, Siverek ve Güroymak kararı!

Yüksek Seçim Kurulu, CHP'nin Yozgat Yerköy, Yeniden Refah Partisi'nin Siverek, DEM Parti'nin Bitlis Güroymak olmak üzere 16 itirazı reddettiğini duyurdu.     

Gündem

14.04.2024, 19:22

31 Mart yerel seçimlerinin ardından siyasi partilerin itirazlarının değerlendirilme süreçleri YSK tarafından aralıksız devam ediyor. Son olarak Yüksek Seçim Kurulu bugün birçok yer için son kararı hakkında duyuruda bulundu.

Mutabakat zaptı imzalandı: Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili ABD'den ilk açıklama! Mutabakat zaptı imzalandı: Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili ABD'den ilk... Haberi Görüntüle

İTİRAZLAR REDDEDİLDİ

Yapılan duyuruya göre, Vatan Partisi'nin "Van kararı kaldırılsın" talebi, CHP'nin Yozgat Yerköy seçim iptali başvurusu, Yeniden Refah Partisi'nin Siverek seçim iptali talebi, DEM Parti'nin Şırnak merkez ilçesi seçim iptali, AK Parti'nin Kütahya Emet yeniden sayım talepleri reddedildi.

Reddedilen diğer il ve ilçeler şu şekilde; 

DEM Parti Bitlis Güroymak seçim iptali talebi

BBP Adana Kozan seçilen kişinin mazbata iptali isteği

MHP Amasya Merkez ilçe yeniden sayım isteği

CHP Adana Sarıçam yeniden sayım isteği

CHP Kızılcahamam yeniden sayım isteği

CHP Kırklareli merkez ilçe yeniden sayım isteği

Yeniden Refah Gaziantep Oğuzeli yeniden sayım isteği

DEM Parti Bingöl merkez ilçe oylar yeniden sayılsın isteği

AK Parti Ardahan merkez ilçe yeniden sayım talebi isteği

BBP Bolu Gerede oylar yeniden sayım isteği

BBP Erzurum İspir oylar yeniden sayılsın ya da iptal edilsin

Anneler Günü 2024 ne zaman? Anneler Günü'nde otobüsler, toplu taşıma annelere ücretsiz mi? (İstanbul-Ankara-İzmir) Anneler Günü 2024 ne zaman? Anneler Günü'nde otobüsler, toplu taşıma... Haberi Görüntüle

YSK'NIN DAHA ÖNCE KARARA BAĞLADIĞI YERLER 

 CHP'nin Adıyaman Besni'de seçimlerin iptali, Kocaeli Körfez'de ise oyların yeniden sayılması ya da seçimin yenilenmesini isteğini reddetti.

Parti'nin İstanbul Bahçelievler, Ümraniye ve Pendik ilçelerinde ve Nevşehir'in Avanos ilçesinde belediye başkanlığı seçimi için yeniden sayım isteği de reddedildi.

CHP ayrıca, İl Seçim Kurulu'nun Ürgüp’te seçimin yenilenmesi kararına itiraz etmişti. YSK mevcut kararı kabul etti, Ürgüp’te seçimler yenilenmeyecek.

Öte yandan CHP heyeti gündüz saatlerinde Yüksek Seçim Kurulu'na gelerek Hatay'daki seçimlerin iptalini de talep etti. YSK, istemi değerlendirecek.

MHP'nin Samsun Salıpazarı'nda oyların yeniden sayılmasını istemi de red yanıtı aldı.

Yeniden Refah Partisi'nin, Samsun'nun Bafra ve Vezirköprü ilçelerinde seçimin iptali istemleri de kabul edilmedi.

AK Parti Ordu’da ilçe seçim kurulunun aldığı Gölköy, Kumru ve Gülyalı ilçelerinde sandıkların yeniden sayılması kararına itiraz etmişti. YSK itirazı haklı buldu. Bu ilçelerde oylar yeniden sayılmayacak. Ancak İkizce, Perşembe, Mesudiye, Çamaş, Gürgentepe, Kabataş ve Ünye’de yeniden sayım yapılacak.

AK Parti'nin diğer istemi ise Siirt Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesiydi.

YSK bu istemi reddetti. AK Parti'nin Siverek’te İl Seçim Kurulu'nun aldığı seçimlerin yenilenmesi kararına itirazı da kabul edildi. Siverek'te seçimler yenilenmeyecek.

YSK Mardin'in Dargeçit ilçesinde de, 'oylar yeniden sayılsın' kararına DEM Parti'nin yaptığı itirazı kabul etti. Dargeçit’te oylar yeniden sayılmayacak. DEM Partisi'nin Bitlis için yeniden sayım isteği reddedildi.

Şanlıurfa Halfeti’de seçimlerin yenilenmesi kararına itiraz eden DEM Parti'nin itirazı kabul edildi. Halfeti'de de seçimler yenilenmeyecek.

Son dakika... İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu Son dakika... İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu Haberi Görüntüle

10 NİSAN'DA SONA ERECEK 

İl seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarıyla ilgili YSK'ya başvuru süreci 10 Nisan saat 17.00'de sona erecek. 14 Nisan saat 17.00'ye kadar da olağanüstü itirazlar yapılabilecek. Kesin sonuçlar, tüm itirazlar sonuca bağlandıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından duyurulacak.

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Loading