Yandex Metrica

İsrail Savunma Bakanı, Hulusi Akar ile görüştü: 10 yıl sonra ilk temas

İsrail Savunma Bakanı, Hulusi Akar ile görüştü: 10 yıl sonra ilk temas

İsrail Savunma Bakanı Benny Ganzt, Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşmek üzere Ankara'ya geldi. Bakan Akar, 10 yıl sonra ilk kez yapılan görüşmenin önemine değinirken Türkiye'nin Filistin konusundaki hassasiyetini de dile getirdi. Ganzt'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi de bekleniyor. İsrail ile Lübnan'ın deniz yetki alanları tartışmasını bitiren mutabakatının ardından gelen bu ziyaret Doğu Akdeniz'de dengelerin yeniden değiştiğine işaret ediyor.

Gündem

31.03.2024, 09:16

Resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen İsrail Savunma Bakanı Benny Ganzt, Ankara'da Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüştü. Ganzt'ın gün içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor. Milli Savunma Bakanı Akar ve İsrail Savunma Bakanı Gantz ortak basın açıklaması yaptı. İsrail Savunma Bakanı Gantz'i Milli Savunma Bakanlığında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Akar, "Sayın Gantz, uzunca bir süre sonra ülkemize gelen ilk Savunma Bakanı." dedi.

Ne kadar akıllısınız? Türkiye'nin en zeki 10 şehri belli oldu: O ilde yaşayanlar... Ne kadar akıllısınız? Türkiye'nin en zeki 10 şehri belli oldu:... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE İLE İSRAİL İÇİN DÖNÜM NOKTASI'

Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilere değinen Bakan Akar, şu şekide konuştu:

Sayın Cumhurbaşkanımızın, İsrail Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile yaptığı karşılıklı görüşmeler, Türkiye-İsrail arasındaki ilişkiler bakımından önemli bir dönüm noktasını teşkil etti. Türkiye ve İsrail bölgemizdeki önemli aktörler. Aynı zamanda Türkiye ve İsrail arasında hem tarihi hem kültürel bakımdan ciddi bağlarımız, ortak değerlerimiz var. Türkiye olarak İsrail ile olan ilişkilerimizin ve iş birliğimizin özellikle savunma, güvenlik ve enerji gibi alanlarda geliştirilmesinin bölgesel barış ve istikrarla ilgili önemli gelişmelere sebep olacağını, önemli katkılar sağlayacağını belirtmek istiyorum.

İsrail Savunma Bakanı Gantz ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini aktaran Akar, "Politikamızın gereklerini, politikamızla ilgili konuları, görüşlerimizi, değerlendirmelerimizi, hassasiyetlerimizi kendilerine çok açık bir dille ifade ettik. Özellikle bölgemizdeki istikrar, iş birliği ve güvenliğin daha da gelişmesi bakımından neler yapılabileceği konusunda karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunduk." dedi.

Oğlunun telefonundan 'hastayım' mesajı attı! Boşanma aşamasındaki eşini canice katletti! Oğlunun telefonundan 'hastayım' mesajı attı! Boşanma aşamasındaki eşini canice katletti! Haberi Görüntüle

'BAŞTA FİLİSTİN OLMAK ÜZERE FİKİR AYRILIĞI YAŞADIĞIMIZ KONULARI ÇÖZECEĞİZ'

Türkiye ve İsrail arasında savunma, savunma sanayisi, askeri güvenlik iş birliği konusunda ciddi geçmiş ve tecrübenin bulunduğuna dikkati çeken Akar, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Yeni başlayan bu dönemde, bu mevcut tecrübelerimizden de yararlanmak suretiyle bu konulardaki ilişkilerimizi nasıl geliştirebileceğimiz konusunda da karşılıklı görüşlerimizi paylaştık. İkili iş birliğimizin ve diyaloğumuzun artması başta Filistin olmak üzere fikir ayrılığı yaşadığımız bazı konuların çözümünü de kolaylaştıracağına inanıyoruz. Bu ziyaret dolayısıyla ilişkilerimizin daha da gelişeceğini, diyaloğumuzun artacağını, bazı çözüm yollarının bulunacağını ve bu manada da bu ziyaretin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum.

Gantz'e ziyaretinden dolayı teşekkür eden Akar, "Bu görüşmelerin ülkelerimiz arasındaki ilişkilere ve bölge barışına önemli katkılar sağlamasını temenni ediyorum." sözlerini sarf etti. İsrail Savunma Bakanı Benjamin Gantz de Ankara'da bulunmaktan memnun olduğunu belirtti "Bu, ilerdeki olumlu gelişmeler için açık bir işarettir." dedi.

2024 İOKBS sınav görevli ücreti | Bursluluk sınavı gözetmen, yedek gözetmen, salon başkanı öğretmen sınv görevi ücreti ne kadar? 2024 İOKBS sınav görevli ücreti | Bursluluk sınavı gözetmen, yedek... Haberi Görüntüle

'İSTİKRAR VE GÜVENLİK ORTAK ÇIKARLARIMIZA BAĞLI'

"İlişkilerimizin sınamalarla karşılaştığı bir sır değil" ifadesini kullanan Gantz, Türkiye'nin en büyük beş ticaret ortaklarından biri olduğunu belirtti. Ankara ziyaretini, bir yıldan kısa sürede İsrailli bir lider tarafından gerçekleştirilen üçüncü ziyaret olarak nitelendiren Gantz, şunları kaydetti:

Kapılar açıldı ve ticaret, turizm, sanayi ve daha birçok alanda iş birliği için büyük bir potansiyel var. Türkiye ve İsrail tarihte zengin bir temel üzerinde modern ve gelişmiş toplumlar inşa etti. Geleceğimiz umut vadediyor ancak bu, dünya ve bölgede istikrar ve güvenliği sürdürecek ortak çıkarlarımıza bağlı. Sayın Bakan ile görüşmemizde ele aldığımız gibi gelecekte iş birliğine yönelik birçok alan bulunmaktadır. Bu, bölgemizdeki tartışmalara yönelik diplomatik çözümlerin takibini içeriyor.

Rönesans Gayrimenkul halka arz kaç lot verir? Rönesans kaç lot talep-emir yeterli olur? Rönesans Gayrimenkul halka arz kaç lot verir? Rönesans kaç lot... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE KÜRESEL İSTİKRARIN SAĞLANMASINDA ÖNELİ BİR ROL OYNUYOR'

Orta Doğu ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelere dikkati çeken Gantz, şu görüşleri paylaştı:

Endişe verici tehditler ki bir tanesi İran'ın yarattığıdır, karşısında ittifaklar inşa ediliyor. Hiç şüphe yok ki NATO üyesi ve ortak dostumuz ABD'nin müttefiki olan Türkiye, küresel istikrarın sağlanmasında önemli bir rol oynuyor. Yunanistan, Kıbrıs ve Körfez ülkelerindeki dostlarımızla güçlü ortaklıklar sürdürürken, Türkiye ile aramızdaki bağlar da olumlu bir istikamete yöneldi. Aslında, ilgili tüm tarafların yararına köprüler kurabilir ve çatışmaları azaltabiliriz. İlerlemek için, ilişkilerimizde açık diyaloğu sürdürerek istikrarlı, olumlu bir yaklaşım benimsemeliyiz. Görüşmelerimizde mutabık kalındığı üzere, çalışmalarımızın artırılması için gerekli prosedürleri başlatmaları yönünde ekibime talimat verdim.

Rönesans (RGYAS) ne zaman, hangi tarihte işlem görecek? Rönesans (RGYAS) ne zaman, hangi tarihte işlem görecek? Haberi Görüntüle

10 YIL SONRA İLK GÖRÜŞME

İsrail Savunma Bakanlığı, tam diplomatik ilişkilere dönülen Türkiye ve İsrail arasında 10 yıldan uzun süre sonra ilk defa savunma bakanlarının görüşeceğini belirtti. Ganz'ın ziyareti İsrail-Türkiye ilişkilerinde normalleşme adımlarının ardından Türkiye'ye peş peşe yapılan ziyaretler Doğu Akdeniz'deki dengelerin değiştiğine işaret ediyor.

Çöl tozları Bodrum'a geldi mi? Çöl tozları zararlı mı? Çöl tozları Bodrum'a geldi mi? Çöl tozları zararlı mı? Haberi Görüntüle

RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Akar, resmi ziyarette bulunan Gantz'i, Milli Savunma Bakanlığında askeri törenle karşıladı. Tören mangasını "Merhaba asker" diyerek selamlayan Gantz, daha sonra Şeref Defteri'ni imzaladı. Bakan Akar ve Bakan Gantz'in baş başa görüşmesinin ardından, iki bakanın başkanlık ettiği heyetler arası görüşmeye geçildi.

31 Mart'ın şifresi burada: İşte emanet oyların dağılımı ve AK Parti seçmeninin davranışı 31 Mart'ın şifresi burada: İşte emanet oyların dağılımı ve AK... Haberi Görüntüle

ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Benny Gantz, Anıtkabir'i ziyaret etti. Beraberindeki heyetle Aslanlı Yol’dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine gelen Gantz, buraya çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu.
 

Türkiye Gazze'ye yardımlarına devam ediyor: İnsani yardım ulaştıracak 9. gemi Mersin'den uğurlanacak Türkiye Gazze'ye yardımlarına devam ediyor: İnsani yardım ulaştıracak 9. gemi... Haberi Görüntüle

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading