Yandex Metrica

Sitede Ara

31 Mart'ın şifresi burada: İşte emanet oyların dağılımı ve AK Parti seçmeninin davranışı

31 Mart'ın şifresi burada: İşte emanet oyların dağılımı ve AK Parti seçmeninin davranışı

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin sonuçlarına yönelik tartışmalar devam ediyor. Bu tartışmalarıın lokomotifi seçime katılım oranı, AK Parti seçmeninin davranışı ve emanet oylar... Özellikle AK Parti seçmeninin davranışı ve emaet oylarla ilgili yapılan son araştırma 31 Mart'ın şifrelerine dair çok önemli ipuçları barındırıyor.

Gündem

02.05.2024, 15:32

Milliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin, köşesinde Areda Survey'in 31 Mart seçimleri sonrası yaptığı bir araştırmaya yer verdi. Özellikle emanet oylarla ilgili çarpıcı sonuçların yer aldığı araştırmada AK Parti seçmenimnin davranışı da dkkat çekici. 

Hiç şüphesiz 31 Mart seçimlerine katılım oranının düşüklüğü diğe yakın zamanlı diğer seçimlerde fazla rastlanan bir duurm değildi. 31 Marta'ta 206 bin 806 sandıkta yaklaşık 61 buçuk milyon seçmenin 47 buçuk milyona yakını oy kullanmış ve bu oyların 45 milyondan biraz fazlası geçerli sayılmıştı. Katılım oranı ise yüzde 78'lerde kalmıştı. 

Areda Survey'in yaptığı araştırma bu düşük katılımlı seçimin şifrelerini veriyor. Emanet oyların kimlere verildiğini ortaya çıkaran araştırmada çarpıcı sonuçlar dikkatleri çekiyor. Buna göre CHP’ye oy veren seçmenin yüzde 30,8’i, İYİ Parti’ye oy verenlerin yüzde 35,7’si, eniden Refah’a oy verenlerin yüzde 41,4’ü kullandığı oyun emanet oy olduğunu belirtiyor. Aynı araştırmada AK parti'ye emanet oy verenlerim oranı ise yüzde 11,9'da kalıyor. Sandığa gitmediğini söyleyen AK Partililerin oranı ise yüzde 24,6. 

Bakan Tunç’tan UCM’ye Gazze çağrısı: Suçlular tutuklanmalı Bakan Tunç’tan UCM’ye Gazze çağrısı: Suçlular tutuklanmalı Haberi Görüntüle

AK PARTİ'YE ÖNERİLER

Araştırmayı köşesine taşıyan Zafer Şahin, seçim sonuçlarından memnun olmayan ve eski seçim performanslarının gerisinde kalan AK Parti'ye 3 şey öneriyor. Bu öneriler şöyle:

1- Öncelikle ekonomiyi düzeltecek. 

2- Yeniden Refah ve CHP’ye giden emanet oyları yeniden kendisinde toplayacak.

3- Tabanını sandığa gitmeye ikna edecek, küskünlükleri bitirecek.

 

Habere Tepki Ver

6

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading