Yandex Metrica

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan çağrı: Türkiye'yi derhal terkedin

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan çağrı: Türkiye'yi derhal terkedin

İsrail Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Türkiye'deki İsraillilere yönelik saldırı girişiminin Türk ve İsrailli yetkililer tarafından önlendiği yönündeki haberlerin ardından vatandaşlarına Türkiye'yi derhal terk etme çağrısı yaptı.

Gündem

23.01.2024, 19:24

İsrail Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Türkiye'deki İsraillilere yönelik saldırı girişiminin Türk ve İsrailli yetkililer tarafından önlendiği yönündeki haberlerin ardından vatandaşlarına Türkiye'yi derhal terk etme çağrısı yaptı.

Üsküdar-Samandıra Metrosu neden aktarma yapıyor? Altunizade durağı açıldı mı? Üsküdar-Samandıra Metrosu neden aktarma yapıyor? Altunizade durağı açıldı mı? Haberi Görüntüle

'GERÇEK VE YAKIN BİR TEHLİKE MEVCUT'

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamamda, "İran'ın İsraillilere yönelik terör saldırısı düzenleme girişimleri nedeniyle İsrail vatandaşlarına İstanbul'a ve Türkiye'ye seyahat etmemeleri çağrısında bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

Lapid, "Gerçek ve yakın bir tehlike mevcut. Halihazırda İstanbul'daysanız, en kısa zamanda İsrail'e dönün. İstanbul'a seyahat planınız varsa da iptal edin. Hiçbir tatil canınızdan önemli değil" ifadelerini kullandı.

21 Nisan Vatan Caddesi açık mı, kapalı mı? 23 Nisan (Bugün) Çocuk Bayramı'nda Adnan Menderes Bulvarı kapatılacak mı? 21 Nisan Vatan Caddesi açık mı, kapalı mı? 23 Nisan... Haberi Görüntüle

LAPİD'DEN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Türkiye'de bulunan İsraillilerden de ülkelerine dönmesini isteyen Lapid, şunları kaydetti:

"Umarız bu uyarı uzun süre geçerli olmaz. Bu dönem turizm sezonu. En kısa sürede güvenliğin sağlanması, İsraillilerin Türkiye'ye gelmesi ve burada keyifli vakit geçirmelerini sağlamak için tüm çabalar ortaya konuyor."

Lapid, Türkiye'ye "İsrail vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için ortaya koyduğu çabadan dolayı" teşekkür etti ve Türkiye ile turizmin iki ülke için de önemli olduğunu vurguladı.

Ölümlü Dünya 2 ne zaman çıkacak? Ölümlü Dünya 2 Netflix'te mi olacak? Ölümlü Dünya 2 ne zaman çıkacak? Ölümlü Dünya 2 Netflix'te... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

İran'da 22 Mayıs'ta başkent Tahran'da Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Albayı Seyyad Hodayi'nin suikasta kurban gitmesinin sorumlusu olduğunu ABD'ye ilettiği basına sızan İsrail, bununla ilgili Tahran'dan yükselen intikam yeminleriyle ilgili aldığı güvenlik önlemlerine, 100'den fazla vatandaşına 'hemen Türkiye'den ayrılmaları' uyarısını da ekledi.

İstanbul'da İstanbul'da "MAHZEN-27" operasyonu! Kırmızı bültenle aranan Nurlan Zharımbetov yakalandı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'YE SEYEHAT UYARISINDA BULUNMUŞTU

İlkin İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, Türkiye ve çevre ülkelerdeki 'İranlı terörist ajanlardan' İsraillilere yönelik somut bir tehdit olduğunu söyleyerek Türkiye'ye seyahat uyarısı yayımladı.

Bakan Özhaseki'den sıcaklık uyarısı: 'Bazı illerde sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkabilir' Bakan Özhaseki'den sıcaklık uyarısı: 'Bazı illerde sıcaklıklar 30 derecenin üzerine... Haberi Görüntüle

'İRAN'IN HEDEFİNDE'

Ardından İsrail televizyon kanalları, İsrail güvenlik yetkililerinin Türkiye'deki 100'den fazla İsrail vatandaşını telefonla arayıp 'İran'ın hedefinde' oldukları konusunda doğrudan uyardığını ve geri dönmelerini istediğini duyurdu.

AVM'de intihar: Cevahir AVM kapandı mı, neden kapandı? Cevahir AVM'de intihar eden şahıs öldü mü? AVM'de intihar: Cevahir AVM kapandı mı, neden kapandı? Cevahir AVM'de... Haberi Görüntüle

HEDEF TÜRKİYE'DEKİ İSRAİLLİLER

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi'ne göre 'son haftalarda İranlı ajanların İsrailli işinsanlarına ve konsolosluk personeline saldırmak için bir takım girişimleri oldu, ancak bunlar engellendi'. Kanal 12'ye göre, 'bu çabalarda başarılı olamadıklarından, İranlılar, hedefi Türkiye'deki sıradan İsraillilere doğru genişletti'.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading