Yandex Metrica

İletişim Başkanı Altun: Dezenformasyonla mücadelede batı merkezci çifte standartları reddediyoruz

İletişim Başkanı Altun: Dezenformasyonla mücadelede batı merkezci çifte standartları reddediyoruz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Uluslararası Asya Siyasi Partiler Konferansı (ICAPP) 11. Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada dezenformasyon ve etki operasyonlarıyla mücadele kapasitesini artıran somut adımlar atıldığını söyleyerek, atılan bu adımların, bu tür kampanya ve operasyonları icra edenleri çok rahatsız ettiğini dile getirdi. Altun, ''Yalanın özgürlüğü olmaz. Dezenformasyonla mücadele ve etki operasyonları konusunda Batı merkezci çifte standartları reddediyoruz.'' dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:05

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Uluslararası Asya Siyasi Partiler Konferansı (ICAPP) 11. Genel Kurul Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Zehir tacirlerine geçit yok! Narkoçelik-13 operasyonuyla 194 şüpheli yakalandı! Zehir tacirlerine geçit yok! Narkoçelik-13 operasyonuyla 194 şüpheli yakalandı! Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE BUGÜN KÜRESEL MESELELERDE AKSİYON ALAN VE BUNU FİİLİYATA DÖKEN AKTİF BİR DİPLOMASİ YÜRÜTÜYOR'

Altun, Türkiye'nin, birçok kıtanın ve bölgenin parçası olması itibarıyla eşsiz ve stratejik bir konuma sahip olduğuna işaret ederek, yine Türkiye'nin geçmişten bugüne kıtayla ilgili her konuda aktif roller üstlendiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu gayretlerin çok daha ileri bir seviyeye taşındığını aktardı.

Asya ülkeleriyle iş birliğini geliştirmek maksadıyla Yeniden Asya Girişimi'ni başlattıklarını aktaran Altun, şunları kaydetti:

Elbette Asyalı kimliğimizle de gurur duyuyoruz ve bunun gereği de Uluslararası Asya Siyasi Partiler Konferansı'na gösterdiğimiz güçlü ilgi olmuştur. Biz her zaman sahip olduğumuz jeopolitik imkanları kendi ülkemizin yanı sıra komşularımız, bölgemiz ve tüm insanlık için fırsat olarak kullanma gayretinde olduk. Coğrafi, ekonomik, diplomatik ve askeri potansiyeliyle Türkiye, bugün Avrupa'dan Asya'ya güvenlik, ticaret, enerji, düzensiz göçle mücadele dahil birçok alanda vazgeçilmez bir ortak konumundadır. Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği sayesinde ve AK Parti hükümetleri döneminde tarihinde ender görülen bir istikrar ortamına sahip olmuştur. Bu siyasi hareket ve onun lideri, ülkemizi sadece kendi bölgesinde değil, tüm dünyada etkili bir aktöre dönüştürmüştür. Türkiye, bugün artık bölgesel sorunların ötesinde küresel meselelere dair kanaat belirten, aksiyon alabilen ve bunu fiiliyata dökebilen aktif bir diplomasi yürütüyor."

Şevval Sam'ın sevgilisi Cem Topçuoğlu kimdir? Şevval Şam'ın yeni sevgilisi kim? Şevval Sam'ın sevgilisi Cem Topçuoğlu kimdir? Şevval Şam'ın yeni sevgilisi... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE İSTİKRARLAŞTIRICI GÜÇ'

Türkiye'nin bölgesel ve küresel istikrara katkılarıyla öne çıktığını vurgulayan Altun, bu yönüyle Türkiye'nin uluslararası ilişkiler literatüründe artık "istikrarlaştırıcı bir güç" olarak tanımlandığını kaydetti.

Son kitabının başlığının "Küresel Belirsizlik Çağında İstikrarlaştırıcı Güç: Türkiye" olduğunu hatırlatan Altun, Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde uluslararası arenada istikrar, barış ve iyilik için mücadele ettiğini söyledi.

İstanbul ücretsiz 23 Nisan konserleri 2024 | Ankara'da, İzmir'de 23 Nisan'da hangi konserler ve ekinlikler var? İstanbul ücretsiz 23 Nisan konserleri 2024 | Ankara'da, İzmir'de 23... Haberi Görüntüle

'DÜNYADA EN FAZLA MÜLTECİYE EV SAHİPLİĞİ YAPAN ÜLKE KONUMUNDAYIZ'

Altun, sözlerine şöyle devam etti:

Dünyada en fazla mülteci ve savaş mağduruna ev sahipliği yapan ülke konumundayız. En çok insani yardım yapan ülke sıralamasında zirvede yer alıyoruz. Aynı zamanda, ayırt etmeksizin bütün terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz kararlı mücadeleyle kendi milli güvenliğimizi tahkim etmenin yanı sıra bölgesel ve küresel güvenliğin tesisine öncülük ediyoruz. Tüm devletlerle ilişkilerimizi kazan-kazan ilkesiyle geliştiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Dünya beşten büyüktür.' mottosuyla, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası sistemdeki adaletsizliklerin giderilmesine öncülük ediyor. İnanıyoruz ki bunu başardığımızda daha adil bir dünya mümkün olacak.

Arka Sokaklar Mesut komiser yaşıyor mu? Mesut diziye geri mi döndü? Arka Sokaklar Mesut komiser yaşıyor mu? Mesut diziye geri mi... Haberi Görüntüle

'KALICI BARIŞI TEKRARDAN SAĞLAYABİLECEĞİMİZE İNANIYORUZ'

Türkiye'nin barış ve istikrar gayretleri Rusya-Ukrayna savaşında da netice vermektedir. Hem Rusya hem Ukrayna liderleriyle görüşebilen tek lider olan Sayın Cumhurbaşkanımız, en başından beri açık bir diyalog, diplomatik bir çözüm ve adil bir barış için gayret sarf ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Türkiye'ye duyulan güven dolayısıyla Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakereler ülkemizde başlayabilmişti. Bu süreç şu an kesintiye uğramış gibi görünse de inanıyoruz ki tekrar müzakerelere dönüşü ve kalıcı barışı sağlayabileceğiz.

Gökyüzünü boyuyoruz! HÜRKUŞ çocuklar ile buluştu ortaya harika görüntüler çıktı Gökyüzünü boyuyoruz! HÜRKUŞ çocuklar ile buluştu ortaya harika görüntüler çıktı Haberi Görüntüle

'YALANIN ÖZGÜRLÜĞÜ OLMAZ'

Dezenformasyon konusunda da değerlendirmelerde bulunan Altun, Türkiye olarak, dünyanın mazlum ve mağdur halklarından alınan destekle, son aylarda dezenformasyon ve etki operasyonlarıyla mücadele kapasitesini artıran somut adımlar attıklarını söyledi.

Atılan bu adımların, bu tür kampanya ve operasyonları icra edenleri çok rahatsız ettiğini dile getiren Altun, şunları kaydetti:

Bizim bunlara söyleyeceğimiz tek bir şey var, 'Yalanın özgürlüğü olmaz.' Dezenformasyonla mücadele ve etki operasyonları konusunda Batı merkezci çifte standartları reddediyoruz. Batılı ülkeler yaptığında doğal hak olarak görülen ve hatta desteklenen bu düzenlemelere başka yerlerde 'ifade özgürlüğüne darbe' diyorsanız sizin derdiniz başkadır. Buradan, o ülkeleri operasyon yapabileceğiniz yerler olarak gördüğünüz anlamı çıkar. Buna göre 'Bazı devletlerin başka ülkelerdeki seçimlere müdahale etmesi, kamuoyunu yanlış yönlendirmesi meşrudur.' diyorlar.

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı John Bass'ı kabul etti Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı John Bass'ı kabul... Haberi Görüntüle

'DEZENFORMASYON KÜRESEL BİR TEHDİTTİR'

Çok açıkça ifade etmek istiyorum ki Türkiye, bu çifte standartlara boyun eğmez, eğmeyecektir. Hiç kuşkusuz dezenformasyon bugün küresel bir tehdittir. Dolayısıyla dezenformasyonla gerek ikili boyutta gerek küresel alanda ortak iş birliği içinde mücadele etmeliyiz. Bu noktada siyasi partilerin çok önemli rolleri bulunuyor. Diğer yandan, çok açık bir şekilde görüyoruz ki iletişim ve medya söz konusu olduğunda küresel alanda bir sömürü düzeni var. Bu sömürü düzenine el birliğiyle, ortak inisiyatiflerle karşı durmalıyız."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading