Yandex Metrica

HDP'li vekiller Sincar ve Mahmur'da! PKK ofisine gidip Türkiye'yi kötülediler

HDP'li vekiller Sincar ve Mahmur'da! PKK ofisine gidip Türkiye'yi kötülediler

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 2 Şubat'ta vurduğu PKK'lılar HDP'ye dert oldu. Bu partide bulunan 4 vekil, Sincar ve Mahmur'a giderek teröristlerle birlikte Türkiye'yi kötüledi.

Gündem

24.02.2024, 22:34

Mehmetçiğin Suriye ve Irak'ta 2 Şubat 2022 gecesi icra ettiği hava harekâtı HDP'lilere dert oldu. Irak'ın kuzeyindeki Sincar ve Mahmur'a taziye ziyaretine giden HDP'li 4 milletvekili, PKK medyasına verdikleri demeçte Türkiye'yi suçladı. 

HDP'li Feleknas Uca, Hüda Kaya, Hasan Özgüneş ve Murat Çepni, Sincar'da 'YBŞ' kısaltmasını kullanan terör örgütü PKK'nın ofisini ziyaret etti. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 'Kış Kartalı' adlı hava harekâtında öldürülen PKK'lılar için üzüntülerini ifade eden heyet, hem Sincar hem de Mahmur'daki tespitlerini rapor haline getirerek TBMM'de okuyacaklarını duyurdu. 

10 Şubat'ta başlayan ziyaret sonrası PKK'nın propaganda araçlarından birine yaptığı açıklamada HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, "IŞİD'in yaptığı tahribat daha onarılmadı. Daha binlerce kayıp Ezidi kadın varken, 'teröristler var, askeri noktalar var' denilerek Türkiye'nin saldırılarına devam etmesi ve bunu 'biz terör noktalarını bombaladık' diye kamuoyuna yansıtması elbetteki inandırıcı değil" diye konuştu. 

PKK'nın Sincar'ı ikinci Kandil haline getirme hedefinden ve örgütün buradaki varlığından ötürü Sincar kökenli Hristiyanların bile bölgeye dönemediği gerçeğinden bahsetmeyen Kaya, Mahmur'un da Birleşmiş Milletler'e bağlı 'mülteci kampı' kılıfı altında PKK'nın eğitim yuvası haline geldiğini gözlerden saklamaya çalıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading