Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Antisemitizm lekesi bize yapışmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Antisemitizm lekesi bize yapışmaz

Ankara’da “Uluslararası Demokratlar Birliği Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayı” katılımcılarına hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Batı demokrasisinin sınırlarını İsrail'in menfaatleri çizmektedir. İsrail'in çıkarına dokunan her şey bunların gözünde antidemokratiktir, antisemitiktir.” dedi. Türkiye’yi düşmanlaştırarak, bir yere varılamayacağının altını çizen Erdoğan, “Ne yaparsanız yapın, antisemitizm lekesi bize yapışmaz.” şeklinde konuştu.

Gündem

13.05.2024, 20:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayı katılımcılarını kabul ederek konuşma yaptı. Burada yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamlarına değinen Erdoğan, Batı'ya tepki gösterdi. 

Erdoğan, “Batı demokrasisinin sınırlarını İsrail'in menfaatleri çizmektedir. İsrail'in çıkarına dokunan her şey bunların gözünde antidemokratiktir, antisemitiktir.” dedi. Türkiye’yi düşmanlaştırarak, bir yere varılamayacağının altını çizen Erdoğan, “Ne yaparsanız yapın, antisemitizm lekesi bize yapışmaz.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Uluslararası Demokratlar Birliği, kültürel ırkçılık, islam düşmanlığı hatta antisemtizm ile mücadelede en ön saflarda yer aldı. Birliğimiz aradan geçen süre zarfında büyüdü, güçlendi. Birlik kültürel ırkçılık, İslam düşmanlığı ve antisemitizmle mücadelede en ön saflarda yer aldı.

Bridgerton 3. sezon ne zaman çıkacak? Bridgerton 3. sezon ne zaman çıkacak? Haberi Görüntüle

''MİLLETÇE DAHA GÜÇLÜ OLMAK MECBURİYETİNDEYİZ''

Almanya'nın uzun yıllar direndikten somra çifte vatandaşlık düzenlemesini kabul etmesini olumlu karşılıyoruz. Sadece bizim değil, Avrupalı Türklerin yanı sıra kimliğini koruma mücadelesi verenlerin Uluslararası Demokratlar Birliği'nden büyük beklentileri var. Milletçe daha güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Daha kucaklayıcı bit anlayışla hareket etmeliyiz. Nerede yaşarsak yaşayalım milletçe güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Asırlar boyu İslam'ın sancaktarlığını yapmış, tarihi zaferlerle dolu milletin evlatlarına zayıflık yakışmaz. Solingen saldırılarının hiçbir karanlık nokta bırakılmadan aydınlatılması gerekiyor. Saldırı aydınlatılmaslı ve sorumluları cezalandırılmalı.

AK Parti'den BM kararı sonrası İsrail'e net mesaj: Barbarlığı durduracağız! AK Parti'den BM kararı sonrası İsrail'e net mesaj: Barbarlığı durduracağız! Haberi Görüntüle

''NEFRET SUÇLARINDA AYRIMCILIK VAR''

Nefret suçlarıyla mücadele noktasında Avrupa'da bir ayrım söz konusu. Suçun kendisinden ziyade mağdurun kimliği ortaya çıkıyor. Antisemitizme karşı gösterilen hassasiyet ne yazık ki İslam düşmanlığı ve ırkçılık kaynaklı saldırılardan esirgenmektedir. Aşırı sağcı akımlar AVD ülkelerinde devlet himayesinde. Türk ve Türkiye karşıtlığı bazı siyasetçiler ve medya eliyle tetikleniyor. Bugün Türk ve Müslüman nefretinden beslenen Neonazi terörü, insanlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Aşırı sağcı akımların kimi Avrupa ülkelerinde bizzat devlet tarafından himaye edilmesi, Batı demokrasileri adına tam bir faciadır, utançtır, skandaldır. İslam düşmanlığına, yabancı karşıtlığına ve kültürel ırkçılığın her çeşidine nasıl karşıysak antisemitizmi de aynı şekilde reddediyoruz.

Türkiye'nin yükü onların sırtında: TÜRASAŞ'tan TCDD'ye 27 yük vagonu Türkiye'nin yükü onların sırtında: TÜRASAŞ'tan TCDD'ye 27 yük vagonu Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE OLARAK TAVRIMIZI KORUYORUZ''

Türkiye sadece İslam ve yabancı karşıtlığı meselesinde değil 7 aydır devam eden Gazze krizinde de dirayetli ve cesur bir duruş sergilemiştir. Yıllardır bize demokrasi ve özgürlük dersi veren Batılı yöneticilerin, Gazze katliamlarında takındığı ikiyüzlü politikaları ibretle takip ediyoruz. İsrail'in Gazzeli kardeşlerimize uyguladığı soykırımı daima gündemde tuttuk. Küresel siyonist lobinin tüm baskılarına rağmen bu tavrımızı koruyoruz.

MHP lideri Bahçeli: Sinan Ateş davası derhal başlamalı MHP lideri Bahçeli: Sinan Ateş davası derhal başlamalı Haberi Görüntüle

''İSRAİL'E 'ARTIK YETER' DİYECEK BİR CESUR ÇIKMADI''

Batı, İsrail'in katliamına sessiz kalıyor. Gazze'ye en fazla yardım yapan ülkeyiz. İsrail'in soykırımını daima gündemde tuttuk. Küresel siyonist lobinin baskılarına rağmen tavrımızı koruyoruz. Gazze'de tüm bu vahşet yaşanırken hiçbir batılı lider sesini yükseltmedi. İsrail'e 'artık yeter' diyeecek bir cesur yürek çıkmadı. Birkaç lider dışında İsrail'e sesini yükselten çıkmadı. Söz konusu Türkiye olunca başımıza demokrasi havarisi kesilenlerin Gazze'de yaşananlar karşısında gıkı dahi çıkmıyor.

Son dakika: Türkiye ve Irak'tan sınırda işbirliği: MSB detayları açıkladı Son dakika: Türkiye ve Irak'tan sınırda işbirliği: MSB detayları açıkladı Haberi Görüntüle

''ANTİSEMİTİZM LEKESİ BİZE YAPIŞMAZ''

Bazı prestijli marika üniversitelerinde vicdanlı öğrenciler ve akademisyenler katliama tepki gösteriyor. Şiddete, işkenceye maruz kalıyorlar. Rektörler, akademisyenler işten alılıyor, linç ediliyorlar. Kimsenin bu hadiseler karşısında gıkı dahi çıkmıyor. Olayların yatışmasını bekliyorlar. Çünkü batı demokrasinin sınırlarını İsrail'in çıkarları çizmekte. Bizi ve ülkemizi hedef alanlar Türkiye'yi düşmanlaştırarak hiçbir yere varamazsınız. Ne yaparsanız yapın antisemitizm lekesi bize yapışmaz. 

Bayraktar AKINCI deniz hedeflerini başarıyla vurdu: 50 bin uçuş saati geride kaldı Bayraktar AKINCI deniz hedeflerini başarıyla vurdu: 50 bin uçuş saati... Haberi Görüntüle

''NE YAPIYORSAK BARIŞ İÇİN YAPIYORUZ''

İsrail yönetimi saldırgan ve şımarık tutumuyla bölge halklarına en büyük zararı vermektedir. Filistin'deki iki devletli çözüme giden yol kalıcı ateşkesten geçiyor. Amacımız Gazze'de kalıcı ateşkesin tesisi ve iki devletli çözümüdür. Ne yapıyorsak barış için yapıyoruz. Amacımız Gazze'de süratle kalıcı ateşkesin sağlanması ve akan kanın durması. 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulmasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading