Yandex Metrica

Son dakika: Türkiye ve Irak'tan sınırda işbirliği: MSB detayları açıkladı

Son dakika: Türkiye ve Irak'tan sınırda işbirliği: MSB detayları açıkladı

Türkiye ve Irak arasında sınır güvenliğini sağlamak için yapılan iş birliği çerçevesinde yeni bir gelişme yaşandı. Irak Sınır Muhafızları’nın Türkiye sınırı yakınlarındaki Zaho ilçesine bağlı Kişani köyünde 2 askeri üs kurdu. Konuya ilişkin açıklama Milli Savunma Bakanlığı'ndan geldi. Yapılan açıklamada operasyonlara komşu alanlarda üsler kurulduğuna dikkat çekildi.

Gündem

14.05.2024, 16:36

Yerel seçimlerin ardından yurt dışı ziyaretlerine başlayan CUmhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Irak'a gitti. 13 yılın ardından Irak'ın başkenti Bağdat'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmenin ardından iki ülke arasında 26 maddelik bir anlaşmaya imza atıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı: Hayatımızın en değerli hazineleridir Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı: Hayatımızın en değerli hazineleridir Haberi Görüntüle

TÜRKİYE SINIRINDA İKİ ÜS

Türkiye ve Irak arasında sınır güvenliğini sağlamak için yapılan iş birliği çerçevesinde yeni bir gelişme yaşandı. Irak Sınır Muhafızları’nın Türkiye sınırı yakınlarındaki Zaho ilçesine bağlı Kişani köyünde 2 askeri üs kurdu. Konuya ilişkin açıklama Milli Savunma Bakanlığı'ndan geldi.

Adaylar merakla bekliyordu! MEB duyurdu: Öğretmen atama sonuçları açıklandı Adaylar merakla bekliyordu! MEB duyurdu: Öğretmen atama sonuçları açıklandı Haberi Görüntüle

MSB DETAYLARI AÇIKLADI

MSB kaynakları tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Irak ile başlayan diyalog sonucunda PKK terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik olarak operasyon bölgelerimize komşu alanlarda Irak sınır muhafızlarının yaptığı faaliyetlerdir. Bu faaliyetler bizimle de koordineli şekilde gerçekleştirilmektedir. Bundan sonraki süreçte PKK'nın faaliyetlerinin engellenmesi, hudut güvenliğinin sağlanması ve bölgede yaşayan sivil Irak halkının can güvenliğinin korunması maksadıyla Irak ve ülkemiz arasında çalışmalar koordineli olarak devam edecektir."

Feyza Civelek gözaltına mı alındı neden? Kızılcık Şerbeti Nilay hakkında uyuşturucu iddiası! Feyza Civelek gözaltına mı alındı neden? Kızılcık Şerbeti Nilay hakkında... Haberi Görüntüle

43 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Terörü kaynağında yok etme stratejisi çerçevesinde sürekli ve kapsamlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda son bir haftada 43 teröristin etkisiz hale getirildi. 1 Ocak 2024'ten bugüne etkisiz hale getirilen terörist sayısının 376'sı Irak'ın kuzeyinde, 469'u ise Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 845'e ulaştı.

Yerel seçimlerden sonra 535 işçi işsiz kaldı! CHP’li belediyelerde işten çıkarma furyasına yenisi eklendi! Yerel seçimlerden sonra 535 işçi işsiz kaldı! CHP’li belediyelerde işten... Haberi Görüntüle

50 BİN KİŞİNİN SINIRDAN YASA DIŞI GEÇMESİ ÖNLENDİ

Sınırlardan son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 9'u terör örgütü mensubu 364 kişinin yakalandı. 2 bin 264 kişinin ise sınırı geçemeden engellendi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada "Böylelikle, 1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 3 bin 133'e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 50 bin 860 olmuştur. Son bir hafta içerisinde yapılan operasyonlarda 40 kilogramdan fazla uyuşturucu madde (metamfetamin) ele geçirilmiştir." denildi.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading