Yandex Metrica

Eski Washington Büyükelçisi Namık Tan kimdir, aslen nereli? Namık Tan kaç yaşında?

Eski Washington Büyükelçisi Namık Tan kimdir, aslen nereli? Namık Tan kaç yaşında?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek olan CHP lideri Özel'e eski Washington Büyükelçisi Namık Tan'ın eşlik edeceği belirtiliyor. Namık Tan, 2010-2014 yılları arasında Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletleri büyükelçiliği görevini üstlenmiş önemli bir diplomat olarak bilinir. Peki, Eski Washington Büyükelçisi Namık Tan kimdir, aslen nereli? Namık Tan kaç yaşında?

Gündem

15.05.2024, 22:43

Namık Tan, diplomasi kariyerine Türkiye'nin farklı ülkelerinde çeşitli görevlerde bulunarak başladı. Daha sonra Dışişleri Bakanlığı'nda çeşitli kademelerde görev aldı ve uluslararası ilişkilerde derin bir deneyim kazandı. 2010 yılında ABD büyükelçisi olarak atandığında, Türkiye-ABD ilişkilerinin kritik bir döneminde göreve başlamıştı. Peki, Eski Washington Büyükelçisi Namık Tan kimdir, aslen nereli? Namık Tan kaç yaşında?

Namık Tan

Namık Tan

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon! PKK'lı teröristler etkisiz hale getirildi MİT'ten Irak'ta nokta operasyon! PKK'lı teröristler etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

ESKİ WASHİNGTON BÜYÜKELÇİSİ NAMIK TAN KİMDİR, ASLEN NERELİ?

Hatay kökenli olan Namık Tan, 1956 yılında Mardin'de dünyaya geldi. Babası Mehmet Rami Tan, bir bürokrat olarak, Namık Kemal'e olan hayranlığından dolayı oğluna Namık ismini verdi. Tan, ilkokul eğitimine Hatay'da başladı ve 4. sınıftan itibaren Ankara'da eğitim hayatına devam etti. Galatasaray Lisesi'ne kazanmasına rağmen, ailesinden ayrılmamak için Ankara'da kalmayı tercih etti ve TED Ankara Koleji'nden mezun oldu. Daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girerek, 1978 yılında lisans eğitimini başarıyla tamamladı.

Namık Tan, 2010-2014 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti'nin Washington Büyükelçisi olarak görev yaptı. Dışişleri Bakanlığı'nda, İkili Siyasi İşlerden ve Kamu Diplomasisinden sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevinde de bulundu.

Öncesinde, 2007-2009 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti'nin Tel Aviv Büyükelçisi olarak görev yaptı. Diplomatik kariyerine 1982 yılında Dışişleri Bakanlığı'nda başlayan Tan, Ankara, Moskova ve Abu Dhabi'deki çeşitli görevlerin ardından 1991 yılında Washington Büyükelçiliği'ne atandı. Washington'da, Müsteşar (1991-1995) ve Birinci Müsteşar (1997-2001) olarak iki dönem görev aldı. Ayrıca 1995-1997 yılları arasında Dışişleri Bakanı'nın Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı. Washington'daki görevinin ardından 2001 yılında Amerikalar Daire Başkanlığı'na getirildi ve 2002 yılında Enformasyon Daire Başkanı oldu. 2004-2007 yılları arasında ise Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü görevini üstlendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

1

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading