Yandex Metrica

Eylem Tok ve Timur Cihantimur ABD'de mi yargılanacak? Türkiye'ye getirilmeyecek mi?

Eylem Tok ve Timur Cihantimur ABD'de mi yargılanacak? Türkiye'ye getirilmeyecek mi?

Eylem Tok ve Timur Cihantimur ABD'de mi yargılanacak? İstanbul Kemerburgaz'da ehliyetsiz şekilde kullandığı lüks otomobille bir kişinin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur annesi Eylem Tok ile birlikte yurt dışına kaçmıştı. Anne ve oğlunun ABD'den iade edilmesine ilişkin çalışmalar devam ederken Adalet Bakanı Tunç'tan flaş değerlendirme geldi. Tunç Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un ABD makamları tarafından yargılanabileceğini belirtti. Peki Türkiye'ye getirilmeyecek mi?

Gündem

25.04.2024, 23:19

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç İstanbul Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazası ülke gündeminin üst sıralarında yer almaya devam ediyor. Ünlü doktor Bülent Cihantimur ile yazar Eylem Tok'un çocuğu olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur kazanın ardından apar topar yurt dışına kaçmıştı. Önce Mısır'a daha sonra da ABD'ye kaçtıkları iddia edilen anne ve oğlunun yakalanması için çalışmalar hız kazandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Eylem Tok ve oğlu T.C. ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Külliye'de renkli kareler! Cumhurbaşkanı Erdoğan ikramlar gelmeden kimseyi bırakmadı Külliye'de renkli kareler! Cumhurbaşkanı Erdoğan ikramlar gelmeden kimseyi bırakmadı Haberi Görüntüle

EYLEM TOK VE OĞLU ABD'DE Mİ YARGILANACAK?

Tunç, Tok ve oğlunun ABD'de yargılanabileceğinİ belirtti. Bakan Tunç açıklamasında (ABD makamları) Yargılayabilir. Yani der ki 'Sen yabancı ülkede bir yabancıya karşı suç işledin, benim vatandaşımsın, dolayısıyla seni benim kanunuma göre yargılayacağım' diyebilir." dedi. Bakan Tunç  açıklamasında "Biz diyoruz ki, geçici tutuklama kararımız var, tutuklayın ve bize teslim edin. Biz yargılama yapacağız diyoruz. Şimdi oradan cevap bekliyoruz. Dosyada bir eksiklik yok şu anda iadeyle alakalı. Bizim ülkemizin kanununda da vatandaş iade edilmez diye bir kural var ama bu kesin bir kural değil."

DEM'li belediyeden bir skandal daha! Engelli ve şehit yakınlarını kovdu DEM'li belediyeden bir skandal daha! Engelli ve şehit yakınlarını kovdu Haberi Görüntüle

EYLEM TOK CEZA ALACAK MI?

Bakan Tunç açıklamasında "Burada annenin suçu bakımından işte alt soy, üst soy suçluyu kayırma suçundan cezasızlık durumu var deniyor. Sadece suçluyu kayırma olarak da görmemek lazım. Delillerin yok edilmesi, yaralıları öylece bırakıp gitmek gibi birçok suç olabilir." dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Gündem


Loading