Yandex Metrica

Diyarbakır Annelerinin kararlı duruşu 1000. gününde! Yılmadan direnmeye devam ediyorlar

Diyarbakır Annelerinin kararlı duruşu 1000. gününde! Yılmadan direnmeye devam ediyorlar

Diyarbakır'da ailelerin dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı eylemler 1000. gününde. 301 ailenin katıldığı nöbette 35 aile evlatlarına kavuşurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ailelere seslenerek, 'Mücadeleniz eşine ender rastlanır bir evlat sevgisi ve azim destanı olarak tarihe altın harflerle yazıldı.' sözlerini kaydetti.

Gündem

23.01.2024, 19:20

Diyarbakır'da oğlunun HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını iddia eden Hacire Akar, HDP İl Başkanlığı binası önünde 22 Ağustos 2019 yılında oturma eylemi başlatmıştı. 

Akar oğlunun teröre kurban vermemek için başlattığ mücadele ile 24 Ağustos 2019'da evladına kavuştu. 

Akar'ın başlattığı mücadele diğer ailelere destek vererek 3 Eylül 2019'da HDP İl Başkanlığı önünde Evlat Nöbeti başladı. 

The Platform 2 nerede çıkacak, hangi platformda? The Platform 2 ne zaman çıkıyor? The Platform 2 nerede çıkacak, hangi platformda? The Platform 2... Haberi Görüntüle

301 AİLE NÖBET TUTMAYA BAŞLADI 

Evlatlarını PKK terörünün pençesinden kurtarmak isteyen ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen ailelerin katılımı ile sayı her geçen gün artarak 301'e ulaştı. 

İlk günden itibaren evlatlarına kavuşmak için sürdürdükleri kararlı duruşlarıyla HDP il binası önünden ayrılmayan anne ve babalar, yazın sıcağında, kışın soğuğunda eylemlerine ara vermeden devam etti. 

Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist yok edildi Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist yok edildi Haberi Görüntüle

PANDEMİ DÖNEMİNDE BİLE DEVAM ETTİ 

Aileler nöbet yerlerini boş bırakmamak için dönüşümlü olarak eylemi sürdürdü. Aileler tüm Kovid-19 döneminde bile gerekli önlemleri alarak eylemi bırakmadı. 

3 yıllık sürenin ardından bebek yaşta olanlar yeni yaşlarını eylem çadırlarında kutladı. 

Bayramda HGS ücretsiz mi? HGS geçişleri ücretli mi? 2024 HGS geçiş ücretleri kaç TL? Bayramda HGS ücretsiz mi? HGS geçişleri ücretli mi? 2024 HGS... Haberi Görüntüle

KARARLI DURUŞ TÜRKİYE SINIRLARINI AŞTI 

Diğer yandan ailelerin kararlı duruşu, Türkiye ile sınırlı kalmadı. Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan, terör örgütü PKK yandaşlarınca kaçırılan Nilüfer T'nin annesi Maide T, 12 Kasım 2019'dan beri haber alamadığı kızını bulmak için 29 Şubat 2020'de terör örgütüne müzahir bir derneğin önünde oturma eylemi başlattı. Maide T, daha sonra eylemini Başbakanlık binası önünde sürdürdü. Ailelerin gür sesi, İzmir, Van, Hakkari, Şırnak ve Muş'ta karşılık bularak buralarda eylem başlatıldı. 

Bu haykırışlara Sivil Toplum Kuruluşları, dernekler ve insanlar duyarsız kalmayarak ailelere destek ziyaretlerinde bulundu. Destek ziyaretleri, bunlarla sınırlı kalmadı. Yerli ve yabancı diplomat ve bürokratlardan sanatçı, spor camiasına kadar buldu.

Mac'ler yapay zekaya kavuşuyor: Peki neler değişiyor? İşte yeni özellikler... Mac'ler yapay zekaya kavuşuyor: Peki neler değişiyor? İşte yeni özellikler... Haberi Görüntüle

'BİZ PKK'NIN İÇ YÜZÜNÜ BÜTÜN DÜNYAYA GÖSTERDİK' 

Ayrıca, PKK tarafından zorla dağa kaçırılan Yusuf Begdaş'ın babası Celil Begdaş, "Değil 1000 gün, 10 bin senede geçse biz bu HDP’nin kapısından kalkmayacağız. Biz, PKK ve HDP’nin iç yüzünü bütün dünyaya gösterdik. Bunlar bütün ailelerin evini yıktı. Burası meclis kapısı, arkası Kandil kapısı" ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading