Yandex Metrica

Sitede Ara

Devlette köstebek var! Süleyman Soylu'dan Meclis'e 'uyuşturucu' cevabı...

İçişleri Bakanı Soylu, Sedat Peker'in merkezinde bulunduğu 'uyuşturucu' yaygarasında Türkiye'ye iftira atmak amacıyla devlet içerisinde faaliyet gösteren bir 'köstebeğin' varlığına dikkat çekti.

Gündem

23.01.2024, 18:26

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in peşine takılmış muhalefet partilerinin 'uyuşturucu' iddialarına cevap verdi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni Kolombiya ile işbirliği halinde uyuşturucu ticareti yapmakla itham eden Peker, muhalefet partilerinden kendisine pek çok destekçi bulmuştu. İçişleri Bakanı Soylu, o iddiaların perde arkasını bütçe görüşmeleri sırasında Meclis Genel Kurulu'nda anlattı. 

Geçtiğimiz haziran ayında Türk makamlarına resmi bildirim yapılmaksızın Kolombiya'dan bir Twit mesajı atıldığını, bu mesajda bir gemide 17 bin çuval malzeme ele geçirildiğinin ve çuvallardan 10'unun içerisinde 189 gram kokain bulunduğunun ifade edildiğini anlatan Soylu, sonrasında olayın gelişimine ilişkin şunları söyledi:

"O kokaini yükün tamamına teşmil ederek çarptılar. Yük nereye gelecek? Panama'ya. Panama'da ne kadar kalacak? 6 ay. 6 ayda ne olacağını kimse bilmiyor. Ve 189 gramı döndürüp bütün yüke çarptılar; hiçbir araştırma yapmadan 4,9 ton... Biz o tarih itibariyle Kolombiya'yla hemen irtibat kurduk. Büyükelçimiz ve Dışişleri marifetiyle... Ardından 25-26 Haziran'da onlarla vidyo konferans yaptık. 'Bizim bilgilere ihtiyacımız var' dedik. Sonra bize cevap vermediler."

Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma imzalanacak! Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma... Haberi Görüntüle

CEVAP GELMEDİ, GÖREVLİYİ GÖNDERDİK

"Hiç cevap gelmedi. Ardından adli istinabeye gittik. Onlardan her şekilde cevap almak istedik. Ta ki ne zamana kadar? Pandemiden, oraya rahat gidilebilme imkanı temin edildikten sonra biz kendi görevlimizi Kolombiya'ya gönderdik. Çok zor şartlar altında... O konuda da iftiralar atıldı. Sonunda onlar, 'Bize istinabe talebiniz ulaşmıştır. Biz ilgileniyoruz, bakıyoruz' belgesini gönderdi büyükelçiliğe."

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak ? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarih verdi Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak ? Milli Eğitim Bakanı Yusuf... Haberi Görüntüle

YOKSA BİR KÖSTEBEK Mİ? 

"Bir şey söyleyeyim: Sakın bu işin içerisinden bir köstebek çıkmasın. Türkiye'ye iftira içerisinde olan bir köstebek çıkmasın. Tanıdığınız birisinin yakını çıkmasın! Devletinize kötülük yapmayın. Ülkenize, milletinize kötülük yapmayın..."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading