Yandex Metrica

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak ? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarih verdi

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak ? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarih verdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gazetecilerin öğretmen atamalarıyla ilgili sorduğu soruya "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir." şeklinde cevap verdi. 

Gündem

02.05.2024, 20:58

23 Nisan resepsiyonunda basın mensuplarının sorularına cevap veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili sorulan soruya "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir." şeklinde cevap verdi. Bakan Tekin, gazetecilerin müfredat değişikliği ile ilgili sorduğu soruyu ise "Müfredatla ilgili Talim Terbiye Kurulunun çalışmaları devam ediyor. Onda da sona yaklaştık, kısa süre içerisinde müfredatla ilgili kamuoyuna açıklama yapacağız." ifadelerini kullanarak cevapladı.

Bakan Tekin müfredatla ilgili şu ifadeleri kullandı: "OECD'nin yaptığı derecelendirme mekanizmaları var. Kamuoyunun bizimle yarıştırdığı ülkelerdeki müfredat yoğunluğu ile bizimkini karşılaştırdık. Oradaki yoğunluğa yaklaştırmaya çalıştık. O ülkelerden yaklaşık 2 kat fazla müfredat yüklüyoruz çocuklara. Birincisi, çocuklara daha fazla müfredat yüklüyoruz, ikincisi ise orada olduğu gibi beceri temelli değil, bilgi, kazanım temelli veriyoruz. Bahsettiğimiz ülkelerde çocukların aldıkları eğitimi gündelik yaşam becerilerine dönüştürüp dönüştüremediği ölçülürken biz normal bilgi olarak veriyoruz. Halbuki bahsedilen sınavlarda bunlar ölçülüyor. Hem müfredat olarak daha fazla hem de farklı bir mantıkla verdiğiniz zaman rekabet edemiyorsunuz." Bakan Tekin, müfredatı seyrelteceklerini, çocukların kapasitesine uygun ve öğretmenmenlerin yetiştirebileceği hale getirmek için çalıştıklarını belirtti. 

Öğretmenlere atama müjdesi! Bakan Tekin duyurdu: Rakam konusunda uzlaşıldı Öğretmenlere atama müjdesi! Bakan Tekin duyurdu: Rakam konusunda uzlaşıldı Haberi Görüntüle

MÜJDEYİ ERDOĞAN VERMİŞTİ

Kabine Toplantısı sonrası "Ulusa Sesleniş" konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın mensuplarının sorularını cevaplamıştı. Basın mensuplarının "Öğretmen ataması söz konusu mu?" sorusuna "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz, Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor." şeklinde cevap vermişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading