Yandex Metrica

Cumhurbaşkanlığı İletişim Sözcüsü İbrahim Kalın: Savaş bittiğinde yeni bir güvenlik yapısına ihtiyaç olacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Sözcüsü İbrahim Kalın: Savaş bittiğinde yeni bir güvenlik yapısına ihtiyaç olacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Katar'daki Doha Forum'unda düzenlenen panele katıldı. Panelde Türkiye'nin arabuluculuk çalışmalarını anlatan Kalın, savaş sonrasında yeni bir güvenlik anlayışına ihtiyaç duyulacağını ifade etti.

Gündem

25.04.2024, 07:40

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Katar'daki Doha Forum'u kapsamında düzenlenen panele katıldı. 

Panelde konuşan Kalın, Rusya ile Ukrayna savaşının bitmesinin ardından kurulacak yeni uluslararası düzende herkesin kendini güvende hissetmesi için çalışma yapılması gerektiğini bildirdi. 

Patiswiss çikolata kimin, sahibi kim? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss çikolata kimin, sahibi kim? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Haberi Görüntüle

'SAVAŞ BİTTİĞİNDE YENİ BİR GÜVENLİK YAPISINA İHTİYAÇ OLACAK'

Kalın panelde yaptığı konuşmada, "Rusya-Ukrayna savaşı sona erdiğinde dünyada yeni bir güvenlik yapısına ve anlayışına ihtiyaç olacak. Bu savaşı sona erdirmek için yürütülen arabuluculuk çalışmaları da bu yeni güvenlik yapısına katkı sağlayacak." ifadelerine yer verdi. 

Birol Aydemir İYİ Parti'den ayrıldı mı, neden istifa etti? Birol Aydemir kimdir? Birol Aydemir İYİ Parti'den ayrıldı mı, neden istifa etti? Birol... Haberi Görüntüle

'SAVAŞ ENERJİ JEOPOLİTİNİ ETKİLEDİ'

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın, enerji jeopolitiğini, gaz-petrol üretimini etkilediğini ifade eden Kalın, "Enerji, gıda, mal fiyatları arttı. Bu krize sebep olan şeyleri iyi incelemeliyiz. Savaşa götüren sebeplere bakmalıyız. Rusya'dan İran’a; ABD’den AB’ye; Türkiye’den körfez ülkelerine kadar herkes kendisini güvende hissetmeli" diye konuştu. 

AKOM'dan İstanbul için sağanak uyarısı! Sıcaklık 10 derece birden düşecek AKOM'dan İstanbul için sağanak uyarısı! Sıcaklık 10 derece birden düşecek Haberi Görüntüle

'RUSYA İLE TEMAS KESİLMEMELİ'

Diğer yandan Kalın, bu süreçte Rusya ile diyaloğun kesilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem Rusya Devlet Başkanı Putin hem de Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile temas halinde" sözlerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading