Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sınır ötesi harekat mesajı ardından PKK tünelleri görüntülendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sınır ötesi harekat mesajı ardından PKK tünelleri görüntülendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyine yönelik yeni harekat mesajı vermesi sonrası bölgedeki harekat gündeme geldi. Diğer yandan terör örgütü PKK'nın Tel Rıfat'ta bulunan tünellerinin görüntülerine ulaşıldı.

Gündem

23.01.2024, 19:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşmalarda Suriye'nin kuzeyine sınır ötesi harekat mesajı vermesinin ardından Azez'in güneyindeki Tel Rıfat, Cerablus'un güneyindeki Münbiç ile son olarak 12 Mayıs tarihindeki Karkamış'a dönük roketli saldırının gerçekleştiği Ayn el Arap'ın harekatın ilk hedefleri arasında olabileceği konuşuluyor. 

Yapılması muhtemel olan harekatla alakalı ikinci bir senaryoda ise  Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı harekâtları ile güvenli bölge yapılan alanların genişletilmesi ve bu bölgelerin birleştirilerek Suriye sınırı boyunca 30 kilometre derinliğinde bir koridor oluşturulması planlanıyor. 

Diğer yandan Erdoğan'ın sinyalini verdiği Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyonun ne zaman başlayacağı, ve hangi bölgelerin PKK işgalinden kurtarılacağını CNN Türk ekibinden, Mücahit Topçu ve Halil Kahraman, Tel Rıfat bölgesine sadece 1-2 km uzaklıkta anlattı. 

Davaya müdahil olmak ne demek? Müdahil anlamı nedir? Davaya müdahil olmak ne demek? Müdahil anlamı nedir? Haberi Görüntüle

TÜNELLERİN GÖRÜNTÜSÜNE ULAŞILDI 

Topçu konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir gece ansızın gelebiliriz demişti ve gözler de Suriye sınır hattına çevrilmişti. Özellikle Suriye’nin kuzeyinde yer alan terör örgütü PKK’nın işgal ettiği bölgelere operasyon artık an meselesi. Hem Türk Silahlı Kuvvetleri hem Suriye Milli Ordusu hazırlıklarını tamamlamıştı. Emir gelmesi durumunda nokta operasyonlar yapılacak.

Ele geçirilen görüntülere göre dikkat çekici kareler var. Tel Rıfat bölgesinde yer alan PKK hedefleri şu anda ekranlarda. Terör örgütü PKK’nın ABD’nin eğitip donattığı, silah ve mühimmat yardımı yaptığı Suriye PKK’sı YPG’nin inşa ettiği tüneller bunlar. Bu tünellere sadece insanlar değil araçlar belki de mühimmatlar saklanabilecek.

Terör örgütü PKK’nın 2016’dan beri hazırlıklarını ekranlarınıza getiriyoruz. Droneu fark eden teröristin de koşma anları görünüyor. Devasa büyüklükte ve profesyonelce inşa edildiğini görüyoruz. Hazırlıklar net bir şekilde görüntüleniyor.

5 kişinin olduğu görüntüler de de teröristler görüş alışverişinde bulunuyor. 4-5 noktadan girilebilen tüneller yer altından birbirleri ile bağlantılı şekilde ilerliyor.

PKK’nın köstebek yuvasına dönüştüğü tüneller görüntülendi. Türk Silahlı Kuvvetleri bu tür tünelleri beton ve zırh delici füzeler ile imha etmişti, Bir tip benzerinin de Tel Rıfat’ta yaşanması bekleniyor.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading