Yandex Metrica

DGS başvuruları başladı mı, ne zaman 2024? DGS başvuru ücreti ne kadar?

DGS başvuruları başladı mı, ne zaman 2024? DGS başvuru ücreti ne kadar?

Adaylar, Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) tarihini ve başvuru sürelerini öğrenmek için arayış içindeler. DGS sınavının ne zaman yapılacağı ve sınav yerlerinin ne zaman açıklanacağı konuları, adaylar tarafından merak ediliyor. Peki, DGS başvuruları başladı mı, ne zaman 2024? DGS başvuru ücreti ne kadar?

Gündem

18.05.2024, 03:40

ÖSYM'nin düzenleyeceği Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ne zaman yapılacak sorusu gündeme geliyor. Her yıl düzenlenen bu sınav, iki senelik üniversite mezunu olan ve eğitimlerini dört senelik lisans programına tamamlamak isteyen adaylar tarafından katılım sağlanıyor. Peki, DGS başvuruları başladı mı, ne zaman 2024? DGS başvuru ücreti ne kadar?

Doha'da kritik zirve: MİT Başkanı İbrahim Kalın Hamas heyeti ile görüştü: Gündem ateşkes Doha'da kritik zirve: MİT Başkanı İbrahim Kalın Hamas heyeti ile... Haberi Görüntüle

DGS BAŞVURULARI BAŞLADI MI, NE ZAMAN 2024?

ÖSYM, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından başarılı bir şekilde mezun olan öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmalarıyla ilgili sınav ve yerleştirme işlemlerini yönetmektedir. Dikey Geçiş Sınavı, 30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir.

DGS başvuruları, 10 Mayıs ile 20 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Azerbaycan ve Ermenistan'dan sınır belirleme anlaşması: 'İade' protokolü imzalandı Azerbaycan ve Ermenistan'dan sınır belirleme anlaşması: 'İade' protokolü imzalandı Haberi Görüntüle

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

DGS başvuru ücreti şu an için belirlenmemiş durumda. Geçen yılın başvuru ücreti 270 TL olarak duyurulmuştu. Bu yılki yeni ücret açıklandığında size bilgi vereceğiz. DGS başvuru ücreti, kılavuz yayımlandığında kesinlik kazanacak.

Baby Reindeer dizisi gerçek Martha kim? Martha gerçekte yaşamış mı? Baby Reindeer dizisi gerçek Martha kim? Martha gerçekte yaşamış mı? Haberi Görüntüle

DGS SINAV SÜRESİ NE KADAR 2024?

2024-DGS'de, her iki testten de en az 1 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacak. En az 1 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacak. Bu yılki sınavda 100 soru yer alacak ve sınav süresi 135 dakika olacak. Detaylı bilgiler 2024-DGS Kılavuzu'nda yer alıyor. Adaylar, kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebilirler. Sınava katılacak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önemlidir.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading