Yandex Metrica

Sitede Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net yanıt: İsrail ile ticaret işi bitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. İki lider görüşme sonrası basın toplantısında önemli mesajlar verdi. İki lider konuşmalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sık sık İsrail'e karşı sesinizi yükseltiyorsunuz yoğun ticari ilişkileri de ayakta tutuyorsunuz" sorusuna "Yoğun ticareti ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz o iş bitti. Bunu da kısa zaman önce Dışişleri Bakanım açıkladı. Şu anda İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılardaki ölüm sayısı 45 bini buldu. Gazze'de her taraf yıkılmış durumda. Rehinelerin takası noktasında bir mücadelenin içerisindeyiz. Temenni ederiz ki bu takasta başarılı oluruz." şeklinde yanıt verdi.

Gündem

28.04.2024, 07:35

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından ilk yurt dışı ziyaretini geçtiğimiz günlerde Irak'a yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği bugün de devam etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı ikili ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapıldı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

İlişkilerimizi geliştirme konusunda hemfikiriz. Bugün görüşmelerimizde ülkelerimiz arasındaki çok boyutlu ilişkileri ikili olarak ele alma fırsatını bulduk. Turizm alanındaki iş birliğimiz de her geçen gün gelişmektedir. Her alanda yoğun ilişkilere sahibiz.

23 Nisan Ankara Edis konseri saat kaçta başlayacak? Ankara Edis konseri nerede, ne zaman bitecek? 23 Nisan Ankara Edis konseri saat kaçta başlayacak? Ankara Edis... Haberi Görüntüle

''HEDEF 60 MİLYAR DOLAR''

50 milyar doları bulan ikili ticaret hacmimizi, dengeli biçimde 60 milyar dolar seviyesine ulaştırmayı hedefliyoruz. Savunma sanayinde karşılaştığımız kısıtlamaları artık gündemimizden tamamen çıkartalım istiyoruz. Türkiye ve Almanya'nın bilhassa savunma alanında engelleri değil, bundan sonra ortak üretim projelerini konuşacağını ümit ediyoruz.

Mehmet Ali Yılmaz nasıl öldü, evinde mi? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? Mehmet Ali Yılmaz nasıl öldü, evinde mi? Mehmet Ali Yılmaz... Haberi Görüntüle

''SAVUNMA ALANINDA ENGELLERİ DEĞİL ORTAK ÜRETİM PROJELERİNİ KANUŞALIM''

Türkiye ve Almanya'nın bilhassa savunma alanında engelleri değil, bundan sonra ortak üretim projelerini konuşacağını ümit ediyoruz. Terörle mücadele hususunda Alman makamlarından daha fazla destek ve dayanışma beklediğimizi ifade ettik.

Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Haberi Görüntüle

TERÖRLE MÜCADELE VE AB-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

Avrupa ile birlikte Almanya'da yükselen İslam düşmanı örgütlere ilişkin endişelerimiz giderek artıyor. PKK FETÖ başta olmak üzere insanlarımızın huzurunu kaçıran terör örgütleri ile mücadeleye de değindik. Terörle mücadele hususunda Alman makamlarından daha fazla destek beklediğimizi ifade ettim. Türkiye-AB ilişkileri de gündemimizde yer aldı.

Tesis kapasiteleri artıyor: Silivri ve Tuz Gölü'nde doğalgaz depolama tesisleri 12 milyar metreküpe çıkacak! Tesis kapasiteleri artıyor: Silivri ve Tuz Gölü'nde doğalgaz depolama tesisleri... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

Netanyahu, sırf siyasi ömrünü uzatmak adına kendi vatandaşları dahil tüm bölgemizin güvenliğini tehlikeye atıyor. Gazze'deki zulümlerin son bulması çağrımızı tekrarladım. İsrail'in saldırıları devam ettiği müddetçe bölgesel küresel barışa yönelik tehditler arıyor. İsrail-İran arasındaki gerilim bunu en çarpıcı örneğidir. Bundan sonra da ateşkesin sağlanmasına yönelik çabalarımızı artırarak sürdüreceğiz.

Göçmen kaçakçılığına KALKAN-21 darbesi: 12 kişi yakalandı Göçmen kaçakçılığına KALKAN-21 darbesi: 12 kişi yakalandı Haberi Görüntüle

STEINMEIER'İN AÇIKLAMALARI

Hemşehrilerinizi konukseverliğini son 3 günde birebir yaşadım. Gaziantep, Ankara'ya davetiniz için teşekkür ederim. Görüşmelerim son derece yararlı oldu. Dünyadaki hiçbir ülke ile Almanya'nın bu kadar dostane ve ailevi ilişkileri yoktur. İnsani ilişkiler bağlarımızı özel kılıyor. İki ülke olarak birbirimiz için vazgeçilmeziz, birbirimize ihtiyacımız var.

Hazine ve Maliye Bakanlığından, Bakan Şimşek'in ABD'deki sözlerine ilişkin iddialara ilişkin açıklama! Hazine ve Maliye Bakanlığından, Bakan Şimşek'in ABD'deki sözlerine ilişkin iddialara... Haberi Görüntüle

"DEPREMZEDELERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ''

İnsani ilişkiler bağlarımızı özel kılıyor. İlişkilerimiz çok uzun bir geçmişe dayanıyor. Tarihi bağlarımız son derece güncel. Dün deprem bölgesini ziyaret ettim ve orada yeniden inşa çalışmalarının ne kadar takdire şayan olduğunu ifade ettim. Suriyeli göçmenler de bu depremlerin mağdurları oldular. Onlarla da konuştum. Almanya olarak depremzedeleri desteklemeye devam edeceğiz. 

"7 EKİM SALDIRISI OLMASAYDI ORTADOĞU'DAKİ BU SAVAŞ OLMAZDI"

İki ülke olarak birbirimiz için vazgeçilmeziz. Ortak çözümler bulmalıyız. Kıbrıs ve Ukrayna konusu da ele aldık. 7 Ekim saldırısı olmasaydı Ortadoğu'daki bu savaş olmazdı. Filistinliler içni siyasi bir perspektif olmalı. Filistinliler için siyasi perspektif olmadan İsrail için de güvenlik sağlanamaz. Bu perspektif sadece iki devletli bir çözüm olabilir.

''İSRAİL İLE YOĞUN TİCARİ İLİŞKİLERİMİZ YOK, O İŞ BİTTİ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sık sık İsrail'e karşı sesinizi yükseltiyorsunuz yoğun ticari ilişkileri de ayakta tutuyorsunuz" sorusuna şu yanıtı verdi;

''Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, o iş bitti. Bunu da kısa zaman önce Dışişleri Bakanım açıkladı.''

Fransa Ulusal Meclisi kararının kınanmasına dair TBMM tezkeresi Resmi Gazete'de: 'Mesnetsiz iddiaların bir karşılığı yoktur' Fransa Ulusal Meclisi kararının kınanmasına dair TBMM tezkeresi Resmi Gazete'de:... Haberi Görüntüle

''UMARIM BU TAKASTA BAŞARILI OLURUZ''

Erdoğan açıklamasınında devamında ''45 bini buldu. Bu rakamı bir kenara koymamız söz konusu olamaz. Yaralılar 75 bini buldu. Durumu ağır olanları biz ülkemize getirdik tedavi ettiriyoruz. Ağır manzara var burada. Almanların bunları görmesi lazım. Her taraf yıkılmış yerle yeksa olmuş. Tüm Batı İsrail'in yanında yer alıyor. Acımasızca saldırılar karşısında imkansızlıklar içerisinde Gazze. Rehine takası noktasında bir mücadelenin içindeyiz. Umarım bu takasta başarılı oluruz.'' dedi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading