Yandex Metrica

CHP'nin tezkere kararı sonrası şehit aileleri ayaklandı: CHP'nin ipleri HDP'nin elinde

CHP'nin tezkere kararı sonrası şehit aileleri ayaklandı: CHP'nin ipleri HDP'nin elinde

HDP'nin çağrısına uyan CHP Irak-Suriye tezkeresine 'hayır' dedi. CHP'nin tezkere kararı sonrası ayaklanan şehit aileleri, Kemal Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu.

Gündem

23.01.2024, 18:12

Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen Suriye Irak tezkeresi, geçen yıl da 7 Ekim 2020'de mecliste kabul edilmiş, 9 Ekim 2020'de resmi gazetede yayımlanmıştı. O gün kabul edilen tezkereye CHP 'evet' oyu vermişti. HDP'nin çağrısına uyan CHP, bu kez 'hayır' oyu verdi ve hemen hemen her kesimin tepkisini çekti.

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Meclis'te kabul edilen tezkereye ilişkin yaptığı açıklamada ''CHP, HDP emrine girdi. Onurlu bir parti ve liderin çıkıp, 'Siz kimsiniz bizi tehdit ediyorsunuz, kendi politikamızı kendimiz belirleriz' diyerek ağzının payını vermesi gerekiyordu.'' ifadelerini kullandı.

AK Parti ve MHP'nin aksine HDP ile birlikte tezkereye 'hayır' diyen CHP, şehit ailelerin de tepkisini çekti. Sabah gazetesinin derlediği haberde şehit aileleri, CHP'nin HDP ile aynı safta yer aldığını savundu.

Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir, ''CHP'nin HDP ile birlikte hareket etmesi bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Bu vatan için gözünü kırpmadan canını veren yiğitlerimizin kemiklerini sızlatmak, hiç kimsenin haddine değildir. CHP'yi kınıyoruz.'' dedi.

15 Temmuz Şehidi Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit'in babası Yahya Kemal Yiğit, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ''CHP Meclis'te çoğunluğu olsa da bütün inisiyatifi HDP'ye kaptırmış durumda. Kılıçdaroğlu ve tayfası, HDP'nin uydusu haline geldiğini gösterdi.

1 Nisan 2018'de Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen operasyonlara gönüllü olarak katılan ve şehit düşen Sağlık Personeli Burak Tatar'ın babası Yahya Tatar: Orada (Suriye'de) ne yapıldıysa bu memleketin çocukları rahat yaşasın diye yapıldı. CHP beni şaşırtmadı. Eğer milletin güvenliği ise mesele orada Buraklar olur Ömer Halisdemirler olur. Kimse gözünü kırpmaz.

15 Temmuz'dan sonra kritik birimlerde çalışmış! Ankesör aramaları onu ele verdi: FETÖ'cü Albay itirafçı oldu! 15 Temmuz'dan sonra kritik birimlerde çalışmış! Ankesör aramaları onu ele... Haberi Görüntüle

'HDP İLE AYNI SAFI TUTUYORLAR'

Adana Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emine Kunt, ''Hadi HDP'yi anladım. Bu CHP ne yapmak istiyor, onu anlamış değilim. HDP'yle aynı safı tutuyorlar. Bu haberi duyduğumuzda inanamadık. Şiddetle kınıyorum.'' ifadelerini kullandı.

Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez bahçeye çıkmadı Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez... Haberi Görüntüle

'TEZKERE ÜLKEMİZİN GÜVENLİĞİ İÇİN'

Batmanlı şehit kardeşi Şeyhmus Özcan, yaptığı açıklamada ''Tezkere meselesi ülkemizin güvenliği içindir. Biz oradaki çıkarları korumak zorundayız. ABD, Türkiye'nin çıkarlarına engel olmak için oradadır. CHP'nin bu yaklaşımını doğru bulmuyoruz.'' şeklinde konuştu.

Anadolu Üniversitesi (AÖF) final sınavı hangi tarihte? AÖF final ne zaman 2024? Anadolu Üniversitesi (AÖF) final sınavı hangi tarihte? AÖF final ne... Haberi Görüntüle

'CHP'NİN İPLERİ HDP'NİN ELİNDE'

3 Mart 2020 yılında Suriye'nin İdlib kentinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Kadir Tuncer'in (27) Trabzon'daki babası Oktay Tuncer, ''CHP artık Atatürk'ün partisi falan değil, Kılıçdaroğlu ile birlikte ipleri Kandil'in eline geçti. Maksatları huzurumuzu bozmak, bizi dış ülkelere karşı bağımlı yapmak. CHP'nin ipleri HDP'nin ve dış güçlerin elinde.'' dedi.

Şehit Piyade Teğmen Mehmet Kıvık'ın (27) İzmir'deki annesi Ayşe Kıvık (51): CHP, Atatürk'ün çizgisinden çıktı. Sadece Atatürk'ün ve CHP'nin ismini kullanıyorlar. Hangi şehit evine gittiler? Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar evimize bir gün bile gelmedi. Anneler Günü'nde çiçek gönderiyor. Ben çiçek istemiyorum. Şehidin hatırına gelecek. Ziyaret edecek. Ben şehit ailesi olarak CHP'den ilgi görmedim. Evimizin önündeki Özdere Orta Mahalle'de bir parka isim verilecekti. Parkın bulunduğu arazinin eski sahipleri parka babalarının ismini vermek istediler. Biz de daha sonra vazgeçtik. Ancak Menderes Belediyesi başka bir parka şehidimizin ismini vermedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading