Yandex Metrica

Sitede Ara

CHP "Hatay Suriye'nindir" tezini destekliyor mu? Kılıçdaroğlu, Esed'e hâlâ cevap vermedi

CHP "Hatay Suriye'nindir" tezini destekliyor mu? Kılıçdaroğlu, Esed'e hâlâ cevap vermedi

CHP Genel Başkanı Kılıçdıroğlu, eylül ayında resmi davet aldığı Esed rejiminden 'Hatay' açıklaması gelince derin bir sessizliğe büründü.

Gündem

23.01.2024, 18:24

Her fırsatta "Suriye rejimiyle barışalım, Suriyelileri ülkelerine gönderelim" diyen CHP yönetimi, Şam'dan gelen 'Hatay' haberiyle derin bir boşluğa düştü. 

Suriye Meclisi, Hatay'ın Türkiye'ye katılışının 82. yıldönümünde bir mesaj yayınlayarak çok saldırgan ifadeler kullandı. Bildiride, "Hatay'ın Türkiye'nin elinde kalmaması ve geri alınması için mümkün olan her şey yapılacaktır" denildi.

Milyonlarca vatanseverin tepkisini çeken ve sosyal medyada uzun süre gündemde kalan bu konu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun pek dikkatini çekmedi.

Rusya ve İran desteğiyle ayakta kalabilen Şam rejimi lideri Beşar Esed'den eylül ayında resmi bir davet alan Kılıçdaroğlu, kamuoyu tepkisinden çekindiği için bu davete cevap vermemişti. 

CHP yönetimi Esed rejimi dışında, Suriye'nin 3'te 1'ini ABD desteğiyle işgal etmiş PKK/YPG elebaşlarından da davet almıştı. YPG'nin Türkiye'ye saldırmayacağını düşünen Kılıçdaroğlu, 2023 adaylığına zarar vereceği endişesiyle yine kamuoyu tepkisinden çekindiği için bu davete de 'açıktan' bir cevap vermedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile yapacağı görüşmeyi erteledi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile yapacağı görüşmeyi erteledi! Haberi Görüntüle

PARTİ TABANINDAN TEPKİ VAR

Fransız işgalindeki Hatay'ın, Atatürk'ün büyük çabaları sonucu Türkiye Cumhuriyeti'ne katılmış olmasını hazmedemeyen Suriye rejimi, CHP'den güçlü bir tepki görmedi ama parti tabanından Esed'e yoğun tepki var. 

Kılıçdaroğlu'nun Atatürkçü CHP tabanının sesine ne zaman kulak vereceği ve Hatay konusunda ne vakit iki kelam edeceği şimdilik bilinmiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading