Yandex Metrica

Bu detay binlerce hayat kurtardı! İşte 5.9’luk depremde yıkım olmamasının nedeni

Bu detay binlerce hayat kurtardı! İşte 5.9’luk depremde yıkım olmamasının nedeni

Düzce'de meydana gelen 5.9'luk depremde yıkım olmamasını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Hasarın az olmasının nedeni buradaki binaların yüzde 75'inin deprem sonrası yapılmış olması" diyerek açıkladı. Kent genelinde yıkılan bina olmazken, sadece 5 binada ağır hasar oluşması dikkat çekti.

Gündem

23.01.2024, 20:06

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde saat 04.09 sıralarında 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şiddetli sarsıntı İstanbul, Ankara, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Bursa gibi çok sayıda şehirde hissedildi. Büyük korku yaşayan vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi. Depremin şiddetinin büyük olmasına rağmen kent genelinde yıkılan bir bina olmadı.

Otobüs, metro, metrobüs ve vapurlar ne zamana kadar ücretsiz 2024? Bayramda bedava ulaşım saat kaçta, hangi gün bitecek? Otobüs, metro, metrobüs ve vapurlar ne zamana kadar ücretsiz 2024?... Haberi Görüntüle

5 BİNADA AĞIR HASAR VAR

Düzce'de sadece 5 binada ağır hasar meydana geldi. Yaralı sayısına ilişkin açıklama yapan AFAD, "Sağlık Bakanlığı'ndan alınan bilgide an itibariyle Düzce'de 37 kişi, İstanbul'da 2 kişi, Zonguldak'ta 10 kişi, Sakarya'da 26 kişi, Bolu'da 1 kişi ve Bursa'da 4 kişi olmak üzere toplam 80 yaralı olduğu bildirilmiş olup halen 23 kişinin tedavileri hastanelerde devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Düzce Depremi, Büyük İstanbul Depremini Tetikler Mi?

Belediyede kamera ve böcek var demişti! Afyon'u kazanan CHP'li Burcu Köksal'ın böcek dediği bakın ne çıktı? Belediyede kamera ve böcek var demişti! Afyon'u kazanan CHP'li Burcu... Haberi Görüntüle

"HASAR TESPİTİNİ 2-3 GÜN İÇİNDE TAMAMLAYACAĞIZ"

Deprem bölgesinde açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "4 vatandaşımızın hastanede tedavileri devam ediyor. 138 artçı deprem meydana geldi. Hasar tespitini 2-3 gün içinde tamamlayacağız. 321 binamızda hasar tespit yaptık. Gölyaka'da 5 bina, 8 bağımsız bölüm ağır hasarlı görünüyor. Kısmi az hasarlı kamu binaları var, tadilat yapılacak. Onun dışında çocuklarımızın güvenliği için okullarla ilgili süreci valiliğimiz duyuracak" dedi.

Çöl tozu İstanbul'a ne zaman gelecek? İstanbul'da çamur yağacak mı? Çöl tozu İstanbul'a ne zaman gelecek? İstanbul'da çamur yağacak mı? Haberi Görüntüle

"BİNALARIN YÜZDE 75'İ DEPREM SONRASI YAPILDI"

Bakan Kurum, "Bugün akşam saatlerinde de elektrik tamamen verilecek. Ayrıca incelemelerimizde bina stokunun yüzde 75'inin yönetmeliğe uygun olduğunu belirledik. Hasarın az olmasının nedeni buradaki binaların yüzde 75'inin deprem sonrası yapılmış olması. Vatandaşlarımızdan isteğimiz de binaların hasarlı olup olmadığının tespitinin yapılmasını müteakip evlerine girmeleridir. Neticede artçı depremler hala devam ediyor" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading