Yandex Metrica

Sitede Ara

Çöl tozu İstanbul'a ne zaman gelecek? İstanbul'da çamur yağacak mı?

Çöl tozu İstanbul'a ne zaman gelecek? İstanbul'da çamur yağacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden toz taşınımı uyarısı geldi. Afrika'dan gelen toz bulutları komlu Yunanistan'a ulaştı. Toz bulutları ülkemizde kendisini göstemeye başladı. İzmir ve Tekirdağ'da toz bulutları nedeniyle görüş mesafesi oldukça düştü. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen İstanbul'a gelmesi beklenen  çöl tozları hakkında açıklamada bulundu. Peki çöl tozu İstanbul'a ne zaman gelecek? İstanbul'da çamur yağacak mı?

Gündem

27.04.2024, 10:53

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurdun bazı bölgelerinde görülmesi beklenen çöl tozlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de yer yer toz taşınımı beklendiği belirtildi. Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme olabileceği ve hava kalitesini olumsuz etkileyeceği belirtildi. Çöl tozlarının Marmara bölgesinnden İstanbul'u da etkileyebileceği belirtildi. 

NOT: İstanbul'da 27 Nisan Cumartesi ve 28 Nisan Pazar günü sağanak yağmur bekleniyor. Vatandaşların su baskınlarına karşı hazırlıklı ve dikkatli olması öneriliyor. 

CHP'li isimden devralmıştı! AK Partili Başkan makam aracını satılığa çıkardı! CHP'li isimden devralmıştı! AK Partili Başkan makam aracını satılığa çıkardı! Haberi Görüntüle

ÇÖL TOZU İSTANBUL'A NE ZAMAN GELECEK?

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yaptığı açıklamada "Ege, Marmara, Batı Karadeniz ve daha sonra da İç Anadolu bölgesini etkileyecek. Genellikle bu aylarda bu toz gelir. İstanbul'da, Ege'de, Batı Akdeniz'de kuvvetli rüzgar var. Kuvvetli rüzgar bu tozu dağıtıyor. Yani konsantrasyonu artırmıyor. Bugün, yarın da toz İstanbul'da görülecek. İstanbul'da Atina'daki gibi olmaz. Yüksek basınç yok. İstanbul'da ve Ege'de rüzgar kuvvetli olduğu için bu kadar konsantrasyon artmış görünemez .Var ama sağlıksız seviyeye gelmeyecek. Yarından sonra İstanbul'dan Doğu'ya doğru hareket edecek bu toz. Daha çok Kastamonu, Batı Karadeniz, Ankara ve Konya civarında etkili olacak." dedi.

NOT: Sağanak yağmur ve rüzgar konusunda ani hava değişimleri olabiliyor. Güncel hava durumu değerlerini kontrol ederek plan yapmanız öneriliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Gündem


Loading