Yandex Metrica

Bolu Dağı Tüneli uzatılacak mı, ne zaman? Bolu Dağı Tüneli ne kadar uzatıldı?

Bolu Dağı Tüneli uzatılacak mı, ne zaman? Bolu Dağı Tüneli ne kadar uzatıldı?

Bolu Dağı Tüneli, Türkiye'nin önemli ulaşım ağlarından biri olan İstanbul-Ankara otoyolunda bulunan kritik bir noktadır. Son dönemde yaşanan heyelan riskleri ve yol güvenliği endişeleri, tünelin uzatılmasını ve güçlendirilmesini gündeme getirdi. Peki, Bolu Dağı Tüneli uzatılacak mı, ne zaman? Bolu Dağı Tüneli ne kadar uzatıldı?

Gündem

02.05.2024, 12:52

Türkiye'nin kritik ulaşım hatlarından biri olan Bolu Dağı Tüneli'nde heyelanlara karşı güçlendirme çalışmaları başlatılıyor. Tünelin uzatılması kararı, bölgedeki doğal afet risklerinin artması ve yol güvenliği endişeleriyle yakından ilişkilidir.

Bolu Dağı Tüneli, İstanbul-Ankara otoyolu üzerinde stratejik bir konuma sahiptir. Ancak son yıllarda sık sık yaşanan heyelanlar, tünelin güvenliği konusunda ciddi endişelere neden olmuştur. Peki, Bolu Dağı Tüneli uzatılacak mı, ne zaman? Bolu Dağı Tüneli ne kadar uzatıldı?

Bolu Dağı tüneli

Bolu Dağı tüneli

Gizli yapılanma deşifre oldu! Kumpasta yeni bilgiler: 280 kişi dinlendi! Gizli yapılanma deşifre oldu! Kumpasta yeni bilgiler: 280 kişi dinlendi! Haberi Görüntüle

BOLU DAĞI TÜNELİ UZATILACAK MI?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'nin heyelanlara karşı güçlendirilmesi için başlatılacak çalışmaları duyurdu ve tünelin 67 metre uzatılacağını açıkladı. Uraloğlu, yaptığı açıklamada, "Tünelimizin İstanbul istikametinde yer alan 23 km'lik kesimini Temmuz ayında trafiğe kapatıyoruz" diyerek çalışmaların 50 gün süreceğini belirtti.

Son dakika: İstiklal Caddesi'nde iş yeri yangını! Son dakika: İstiklal Caddesi'nde iş yeri yangını! Haberi Görüntüle

BOLU DAĞI TÜNELİ NE KADAR UZATILDI?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yazılı bir açıklama yaparak, 2 Nisan 2022'de meydana gelen heyelan sonrasında benzer durumların önlenmesi amacıyla Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul-Ankara istikametinde tünel giriş yapısının betonarme temel üzerine çelik konstrüksiyon imalatıyla uzatılmasının projelendirildiğini belirtti.

Bu projenin amacı, tünelin güvenliği ve dayanıklılığını artırmak ve gelecekte olası heyelanların etkilerini en aza indirmek olarak öne çıkıyor. Bakan Uraloğlu, konuya dair yaptığı açıklamada, "Bu doğrultuda yapılan çalışma kapsamında Bolu Dağı Tüneli'nin her iki tüpünde portal uzatma çalışması yapılması planlandı. Projede bir tüpün 90 metre, diğer tüpün ise 67 metre uzatılması ile viyadüklerde 9 adet çelik genleşme derzi değişimi yer almaktadır" ifadelerinde bulundu.

Bolu Dağı tüneli

Bolu Dağı tüneli

Numan Kurtulmuş'tan anayasa mesajı: Kapıyı açık tuttular Numan Kurtulmuş'tan anayasa mesajı: Kapıyı açık tuttular Haberi Görüntüle

BOLU DAĞI NEDEN UZATILIYOR?

Bakan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapılan açıklamada, çalışmaların 2'nci etabı kapsamında, Bolu Dağı geçişinin Kaynaşlı-Abant kavşakları arasında kalan ve Bolu Dağı Tüneli'ni de içeren 23 kilometrelik kesimin İstanbul istikametinin temmuz ayında trafiğe kapatılarak çalışmalara başlanacağını belirtti. Heyelan çalışmalarına bağlı olarak tarihin değişkenlik gösterebileceğini dile getiren Bakan Uraloğlu, söz konusu istikamette trafiğin Abant kavşağından D-100 devlet yoluna aktarılacağını açıkladı.

Sürücülere otoyola Kaynaşlı kavşağından tekrar katılma imkanı sağlanacağını belirten Bakan Uraloğlu, ayrıca tünel portalının İstanbul yönü tünel çıkışının, çelik konstrüksiyon olmak üzere her biri 7 milimetre kalınlığında olan çift plakalı koruge çelik yapı kullanılarak 67 metre uzatılacağını ifade etti.

Yeni Kaledonya Müslüman ülke mi? Yeni Kaledonya'da neler oluyor, neden ayaklandılar? Yeni Kaledonya Müslüman ülke mi? Yeni Kaledonya'da neler oluyor, neden... Haberi Görüntüle

BOLU TÜNELİ KAÇ DK SÜRÜYOR?

Bolu Tüneli içerisindeki geçiş süresi, hava koşullarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Zorlu hava koşullarında, özellikle sis veya yoğun yağış gibi durumlarda köprü geçişi yaklaşık 30 dakika sürebilmektedir. Ancak, hava şartlarının elverişli olduğu durumlarda, tünel içindeki 3,2 kilometrelik mesafe rahatlıkla yaklaşık 5 dakika içinde kat edilebilmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading