Yandex Metrica

Bakan Varank'tan Macaristan'a Türk yapımı roketatar sistemi teklifi

Bakan Varank'tan Macaristan'a Türk yapımı roketatar sistemi teklifi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Macaristan'ın gündeminde yer alan ABD yapımı HIMARS çoklu roketatar sistemlerinin satın alınıp alınmayacağına yönelik soruya ''Ona alternatif ürünleri biz Türkiye'de üretiyoruz. Bunlarla ilgili de ihtiyaç varsa biz bu ürünlerle ilgili gerekli desteği vermeye hazırız." şeklinde yanıt verdi.

Gündem

23.01.2024, 20:19

Resmi ziyaret kapsamında Macaristan'da bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı binasında düzenlenen Türkiye-Macaristan 8. Dönem Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı'na katıldı.

Toplantı sonrası Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile ortak basın toplantısı düzenleyen Varank, karşılıklı üst düzey ziyaretlerle, kurulan istişare mekanizmaları ve yapılan yatırımlarla, iki ülke arasındaki ilişkilerde her alanda muazzam ivme yakalandığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu: Yeni müfredat yarın açıklanacak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu: Yeni müfredat yarın açıklanacak Haberi Görüntüle

BAKAN VARANK, TÜRK YAPIMI ROKETATAR SİSTEMİ TEKLİF ETTİ

Macar gazetecinin, ülkenin gündeminde yer alan ABD yapımı HIMARS çoklu roketatar sistemlerinin satın alınıp alınmayacağına yönelik sorusuna ilk olarak Bakan Varank yanıt verdi. Varank "Macaristan (HIMARS konusunda) bir adım atacak mı atmayacak mı bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim; ona alternatif ürünleri biz Türkiye'de üretiyoruz. Bunlarla ilgili de ihtiyaç varsa biz bu ürünlerle ilgili gerekli desteği vermeye hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

Başıboş sokak köpeği terörü son buluyor! 3 bakanlık yasa teklifini Meclis'e getiriyor! Başıboş sokak köpeği terörü son buluyor! 3 bakanlık yasa teklifini... Haberi Görüntüle

''MASADA AÇIK TEKLİFLER VAR''

Bu soruya Szijjarto da “Macar ordusunun silahlarını yeniliyoruz. Silahları satın alınca ilk olarak müttefikler aklımıza geliyor. NATO ülkeleri, mesela Türkiye ve diğer NATO müttefikleri. Türkiye ile de anlaşmamız var. Masada açık teklifler var. Tabii ki bütün bunları ilk olarak Savunma Bakanlığı daha sonra da hükümet değerlendiriyor.” yanıtını verdi.

Son dakika: Malatya'da korkutan deprem! AFAD detayları paylaştı Son dakika: Malatya'da korkutan deprem! AFAD detayları paylaştı Haberi Görüntüle

''MACARİSTAN, TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ MÜTTEFİKLERİNDEN''

Macaristan'ın, Türkiye'nin Avrupa'daki en önemli müttefiklerinden birisi olduğunu, bu ilişkinin sadece ekonomik ve ticaretle sınırlı olmadığına işaret eden Varank, ''Başta NATO, Avrupa Birliği (AB), Avrupa Konseyi ve Türk Devletleri Teşkilatı olmak üzere uluslararası ve bölgesel kuruluşlar çerçevesinde yakın siyasi işbirliği ve koordinasyonumuz var.'' diye konuştu.

DEM Partili Tunceli Belediyesi'nden skandal adım! 'Dersim' olarak değiştirildi DEM Partili Tunceli Belediyesi'nden skandal adım! 'Dersim' olarak değiştirildi Haberi Görüntüle

''İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK''

''Savunma sanayisinde işbirliği devam edecek'' diyen Bakan Varank, ''Bunlarla ilgili yaptığımız görüşmelerde Macaristan'ın bundan memnun olduğunu, Türk şirketlerinin bu ilişkiden memnun olduğunu gördük. Önümüzdeki dönemde de biz bu süreci devam ettireceğiz. Savunma sanayisi anlamında Macaristan'ın en önemli ortaklarından bir tanesi olmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi Türkiye insansız hava araçlarında çok ciddi bir oyuncu. Şu an dünyanın en önemli oyuncularından bir tanesi. Bu kabiliyetimizi de dost ve müttefik Macaristan'la paylaşmaya hazırız. Bu alanlarda da gerekli işbirliği görüşmelerini yapıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

1 Mayıs 2024 okullar tatil mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı resmi tatil mi? 1 Mayıs 2024 okullar tatil mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE ENERJİDE BİR HUB OLMA NOKTASINDA İLERLİYOR'' 

Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı'nı küresel enerji krizi gölgesinde gerçekleştirdiklerini belirten Varank, enerjide dışa olan bağımlılığın azaltılması ve ülkelerin bu alandaki yetkinliklerinin ortak proje ve yatırımlara dönüşmesi için daha fazla çaba sarf etmeleri gerektiğini vurgularken ''Türkiye enerjide bir hub olma noktasında kararlı adımlarla ilerliyor. Biliyorsunuz Azerbaycan'dan gelen hattın kapasitesini önümüzdeki dönemde iki katına çıkarıyoruz. Yine Türkiye'de Trakya'da yeni bir enerji terminalinin de hazırlıkları bitmek üzere. Buradan da ülkemize doğal gaz gelmeye başlayacak. Son zamanda Karadeniz'de doğal gazda büyük bir keşif yaptık. Hidrokarbon kaynaklı Türkiye'nin hub olması tabii ki bize önemli katkılar sağlayacak ama biz bu kabiliyetimizi, gücümüzü de elbette dost ve müttefik ülkelerle paylaşmaya devam edeceğiz. Macaristan'la olan ilişkilerimizi de sıkı bir şekilde sürdürerek Macaristan'ın ihtiyacının nasıl karşılayabiliriz bunlarla ilgili de elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.'' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading