Yandex Metrica
Reklam Görseli

Asya basını Türkiye'nin Balkanlar diplomasisini yazdı: Bölgeyle bağlarını derinleştiriyor

Asya basını Türkiye'nin Balkanlar diplomasisini yazdı: Bölgeyle bağlarını derinleştiriyor

Hong Kong basınından Asia Times, Türkiye'nin dünyada güvenilir bir ortak olmasını ve diplomatik başarılarını analiz eden bir makale yayınladı. Söz konusu makalede, "AB, Ukrayna'daki savaşın ortasında bir enerji krizini atlatmaya çalışmakla meşgulken Türkiye bölgeyle bağlarını derinleştiriyor." tespiti yer aldı.

Gündem

23.01.2024, 19:48

Türkiye'nin özellikle Rusya ile Ukrayna savaşında oynadığı birleştirici rol, dünya basının odak noktalarından biri olmaya devam ediyor. Hong Kong basınından Asia Times, çarpıcı bir makale yayınlayarak, Türkiye'nin diplomatik hamlelerini analiz etti. Makalede,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Balkan seyahati de derinlemesine incelendi. 

1 Mayıs'ta borsa açık mı? Bugün borsada işlem yapılır mı? BİST kapalı mı? 1 Mayıs'ta borsa açık mı? Bugün borsada işlem yapılır mı?... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE BÖLGEYLE BAĞLARINI DERİNLEŞTİRİYOR"

Sırp siyasi analist Nikola Mikovic'in imzasıyla yayımlanan makalede, "AB, Ukrayna'daki savaşın ortasında bir enerji krizini atlatmaya çalışmakla meşgulken Türkiye bölgeyle bağlarını derinleştiriyor." ifadeleri yer aldı.

1 Mayıs'ta bankalar açık mı? Yarın (1 Mayıs) bankalar kapalı mı, neden? 1 Mayıs'ta bankalar açık mı? Yarın (1 Mayıs) bankalar kapalı... Haberi Görüntüle

AB ENERJİ KRİZİNİ SAVUŞTURMAKLA MEŞGUL

Mikovic'in makalesinde, AB'nin Ukrayna'daki savaşın ortasında bir enerji krizini savuşturmakla meşgul olduğu, Türkiye'nin ise Balkanlar'la bağlarını derinleştirmeye çalıştığı belirtildi.

Bosna-Hersek, Sırbistan ve diğer Balkan ülkelerindeki Müslüman ve Hıristiyanların, Türkiye'yi "yükselen, tarafsız bir ortak" olarak gördüğü ifade edildi.

Sabıkası olmayan tek bir kişi yok! DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kadrosu şaşırtmadı! Sabıkası olmayan tek bir kişi yok! DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir... Haberi Görüntüle

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HERKESE SAYGI DUYUYOR"

Makalede, bölgede Türkiye'ye bakış açısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saraybosna ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulunan Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Sırp Üyesi Milorad Dodik'in, "Saf değilim ve biliyorum ki Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her zaman Müslüman-Boşnak çıkarlarının yanında olacaktır ama herkese saygı duyuyor ve politikası böyle olduğu sürece ben de ona saygı duyacağım." ifadelerine yer verildi.

Mikovic, ülkede son sözü söyleyenlerin yerel liderler olmadığına dikkati çekerek, Saraybosna'daki Bosna Hersek AB Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt'in anayasa konusundaki dayatmacılığını "fiili sömürgecilik" olarak niteleyerek Erdoğan'ın Saraybosna'da gazetecilere verdiği demeçte, Schmidt'in Bosna Hersek federal seçim yasasında değişiklik yapmakla çok ileri gittiğini, sürece karışmaması gerektiğini söylediğini aktardı.

1 Mayıs'ta noterler açık mı? İşçi Bayramı'nda Bankalar, PTT, kargolar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta noterler açık mı? İşçi Bayramı'nda Bankalar, PTT, kargolar... Haberi Görüntüle

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN HER ZİYARETİ SAKİNLEŞTİRİCİ VE DENGELEYİCİ BİR ETKİYE SAHİP"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bosna Hersek'e ziyareti öncesi, açıklamalarda bulunan Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic, ziyaretin hem Bosna Hersek hem de bölge için önemli olduğunu vurgulamış, "Bosna Hersek, karşılıklı saygıya bağlı bölgesel iş birliği istiyor. Türkiye bölgeyi çok iyi tanıyor ve bölgeye verdiği destek tamamen yapıcı yönde. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bosna Hersek'e ve bölgeye her ziyareti sakinleştirici ve dengeleyici bir etkiye sahip." ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading