Yandex Metrica

Ali Sirmen kimdir, kaç yaşında vefat etti? Ali Sirmen neden öldü?

Ali Sirmen kimdir, kaç yaşında vefat etti? Ali Sirmen neden öldü?

Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve gazeteci Ali Sirmen, İstanbul'daki bir hastanede uzun süre tedavi sürecinin sonrasında maalesef hayatını kaybetti. Peki, Ali Sirmen kimdir, kaç yaşında vefat etti? Ali Sirmen neden öldü?

Gündem

13.04.2024, 21:46

Ali Sirmen, gazeteci, Cumhuriyet gazetesi yazarı ve Cumhuriyet Vakfı Üyesi olarak tanınan bir isimdi ve hayatını kaybetti. 84 yaşında olan Sirmen, sadece gazeteci kimliğiyle değil, aynı zamanda hukukçu ve sinema-dizi oyuncusu olarak da biliniyordu. Türk sanat müziği bestekarı ve keman sanatçısı Sadi Işılay'ın torunu olmasıyla da öne çıkıyordu. Peki, Ali Sirmen kimdir, kaç yaşında vefat etti? Ali Sirmen neden öldü?

Lokum dağıtır gibi eşe-dosta makam koltuğu: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan Veli Ağababa'ya torpil kıyağı Lokum dağıtır gibi eşe-dosta makam koltuğu: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan... Haberi Görüntüle

ALİR SİRMEN KAÇ YAŞINDA VEFAT ETTİ?

Ali Sirmen, 84 yaşında vefat etti.

CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor Haberi Görüntüle

ALİ SİRMEN KİMDİR?

Türk sanat müziği bestekarı ve keman sanatçısı Sadi Işılay'ın torunu olan Ali Sirmen, 10 Kasım 1939 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitimini Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.

Gazetecilik kariyerine 1966 yılında Akşam gazetesinde başlayan Sirmen, daha sonra Yeni Ortam ve Milliyet gibi önemli gazetelerde köşe yazıları kaleme aldı. En son olarak Cumhuriyet gazetesinde yazılarını okurlarıyla buluşturuyordu.

Barış Derneği'nin 1972 yılında kuruluşunda aktif rol aldı. Ayrıca televizyon ve sinema dünyasında da iz bıraktı. İkinci Bahar dizisinde Antepli bir komiseri canlandırdı ve Cumhuriyet filminde Yunus Nadi Abalıoğlu'nu oynadı. Televizyonculukta da kendine yer buldu; SkyTürk kanalında Siyah-Beyaz programının sunuculuğunu üstlendi ve Cem TV'de Süheyl Batum ile Ayıptır Söylemesi isimli tartışma programını sundu.

2015 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

25 Mart 2020'de Covid-19 teşhisi konularak tedavi altına alındı. Ancak 4 Nisan 2020'de korona virüsüyle mücadelesini kazanarak sağlığına kavuştu.

Son dönemde ise İstanbul'daki bir hastanede tedavi görüyordu.

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading