Yandex Metrica

Alevi derneklerinden tuhaf bildiri: Devlet katledilen halklardan özür dilesin, Diyanet kapatılsın, din dersi yasaklansın!

Alevi derneklerinden tuhaf bildiri: Devlet katledilen halklardan özür dilesin, Diyanet kapatılsın, din dersi yasaklansın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Alevi vatandaşlarına açıklayacağı müjde öncesi bazı derneklerden tuhaf bir bildiri yayınlandı. Bildiride devlete ve hükümete yönelik ağır suçlamalar dikkat çekti.

Gündem

23.01.2024, 19:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın İstanbul'daki Şahkulu Sultan Cemevi'ni ziyaret ederek Alevi vatandaşlar ve kanaat önderleriyle buluşacak. Ziyareti sırasında Erdoğan'ın Alevilere yönelik yeni müjdeler açıklaması bekleniyor. 

Erdoğan dün AK Parti grup toplantısında buna meseleye ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Kürt meselesi diye ülkemize giydirilmeye çalışılan deli gömleğinden onlara rağmen kurtulduk, bizim Kürt meselemiz yoktur. İnşallah önümüzdeki hafta Alevi vatandaşlarımız için adım atacağız. Cuma günü atacağımız yeni adımla Alevi kardeşlerimizi ülkemizden koparma çalışmalarını akamete uğratıyoruz." 

Bu sözlerin ardından gözler Erdoğan'ın açıklayacağı müjdelere çevrilmişken çeşitli Alevi derneklerince açıklanan tuhaf bildiri kafaları karıştırdı. 

Antalya'daki teleferik faciasında operasyon başarıyla tamamlandı! Mahsur kalanların tamamı kurtarıldı Antalya'daki teleferik faciasında operasyon başarıyla tamamlandı! Mahsur kalanların tamamı kurtarıldı Haberi Görüntüle

KATLİAM, İNKAR, ASİMİLASYON...

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri ile Alevi Kültür Dernekleri imzasıyla yayınlanan ve "Polemik değil, hak istiyoruz" başlığı kullanılan açıklamada devlete yönelik ağır suçlamalar dikkat çekti. 

Temel hak ve özgürlüklerden hızla uzaklaşıldığını, kutuplaştırıcı dilin yaşamın her alanında etkin olduğunu, ayrımcılık ve asimilasyon politikalarının devam ettiğini, 'inkar ve imhaya dayalı devlet politikasının kurumsallaştığını' iddia eden Aleviler, bunların yanında sosyal adaletin de yok edildiğini ileri sürdü. 

İBB'nin 'teknik arıza var' dediği ulaşım aksamasında gerçek bambaşka çıktı! 50 saati aşan metro arızasında vatandaşlar yolda kaldı! İBB'nin 'teknik arıza var' dediği ulaşım aksamasında gerçek bambaşka çıktı!... Haberi Görüntüle

DİYANET'İ KALDIR, DİN DERSLERİNİ YASAKLA

Bir yandan "İnançların özgürleşmesi yönünde adım atılmasını talep ediyoruz" diyen Alevi dernekleri aynı metin içerisinde, inanç biçimlerinin çocuklara öğretilmesine yarayan din derslerinin yasaklanmasını istedi. Bunun yanında Diyanet İşleri Başkanlığının da lağvedilmesini talep eden Aleviler, Cemevlerinin ibadethane olarak tanınmasının anayasal güvence altına alınması gerektiğini yeniden hatırlattı. 

"Alevilere ve halklara yönelik katliamlarla yüzleşilmesi, devlet olarak Alevilerden ve katledilen halklardan özür dilenmesi, bu katliamların insanlığa karşı işlenmiş suç kapsamına alınmasını istiyoruz" şeklinde bir ifadenin de bulunduğu bildiri, 'uyarı' niteliğinde şu cümleyle sonlandı:

Zehir tacirlerine geçit yok! Narkoçelik-13 operasyonuyla 194 şüpheli yakalandı! Zehir tacirlerine geçit yok! Narkoçelik-13 operasyonuyla 194 şüpheli yakalandı! Haberi Görüntüle

EĞER DEDİKLERİMİZİ YAPMAZSAN...

"(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın) Alevilerin taleplerine yönelik yasal ve anayasal düzenlemeler yapılacağının sözünü açıkça beyan etmesini bekliyoruz. Eğer yasal ve anayasal herhangi bir adım atılmazsa bu girişimlerin daha önce yapılan çalıştaylar gibi siyasi malzeme olmaktan öteye geçmeyeceğini kamuoyu ile açıkça paylaşacağız."


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading